Få vores nyheder på mail

NY FORD FIESTA VINDER INTERNATIONAL DESIGN-PRIS

Pressemeddelelse   •   Mar 25, 2009 09:57 CET

"Den nye Ford Fiesta er en af de mest stilfulde biler i verden."


Sådan lyder dommen fra juryen af førende designere og designeksperter fra 19 lande, der netop har tildelt den iøjnefaldende Ford Fiesta den prestigefyldte 'Red Dot' pris i kategorien for internationalt produktdesign.

 Juryen, som består af professionelle fagfolk inden for design, udtaler at Fiestas stil er "innovativ og dynamisk". Red Dot prisen uddeles en gang om året. I årets uddeling kæmpede Ford Fiesta mod 3.231 forskellige forslag fra 49 lande, som var med i opløbet. Den uafhængige jury vurderer hvert forslag op mod en række kriterier, der omfatter innovation, design, funktionalitet og kvalitet.

 Excellent design
Prisuddelingen er kendt for at være et internationalt anerkendt kvalitets-stempel for excellent design og at modtage en Red Dot pris er en af de største designmæssige anerkendelser, man kan få. Tidligere har det været Maserati Quattroporte, Mercedes R-klasse og Lamborghini Murcielago Roadster, der indenfor bil-industrien har modtaget denne anerkendelse.

 "Denne pris er en stor anerkendelse for os og tilføjes den voksende liste af priser, som den nye Fiesta har modtaget" siger Martin Smith, ansvarlig for Design i Ford Europa. "Det er især opmuntrende at se, at vores nye lille bil blev fremhævet for sit innovative, udtryksfulde design af nogle af verdens førende designere. Forskning viser, at uanset hvor i verden vores kunder bor - Milano, Beijing eller New York – er det design, de sætter øverst på listen, når de vælger ny bil. Med 'Red Dot' awarden har vi også bevis på at den nye Fiesta er stilfuldt design i en enestående kvalitet."

Devisen om at godt design sælger understreges af, at Ford Fiesta er den mest solgte bil i Danmark i 2009. Og på de syv måneder der er gået siden lanceringen af Fiesta, er der på europæisk plan solgt over 117.000  stk.

 Ny Fiesta begejstrer

Red Dot Design Award er den seneste i en lang række anerkendelser, som den nye Fiesta har modtaget - både i ind- og udland. Fiesta blev kåret til "Car of the Year 2009" af det britiske What Car? magasin.

Herhjemme har den danske motorpresse berømmet Fiestaen for formfuldendt design og fremragende køreegenskaber, og den nye Fiesta er af flere gange blevet kåret som klassevinder i diverse sammenligningstests blandt andet kåret som Årets GTI og Årets Minibil i Autobild.dk samt som Bedste Minibil, basta! i Bilmagasinet.

Fiestas grønne søster
Samtidig med modtagelsen af Red Dot prisen har Fiesta fået selskab af sin grønne søster, Fiesta ECOnetic, der sætter helt nye standarder for minimal CO2-udledning og optimal brændstoføkonomi. Et ultimativt valg for den miljøbevidste bilist, der ikke ønsker at gå på kompromis med kørekvalitet, stil eller skønhed.

Kendisser som "Vild med dans"-værtinden Andrea Elisabeth Rudolph og sangerinden Szhirley har allerede set, at Fiesta er tidens bedste bud på en trendy mini, som samtidig har den rigtige miljøprofil.

- Det er vigtigt for mig at gøre det bedst muligt - både i forhold til vores fremtid og vores miljø. Det at tage et fornuftigt valg behøver bestemt ikke være kedeligt. Det synes jeg at Fiesta ECOnetic er et rigtig godt eksempel på. Nu er der ingen undskyldning for dagligt at køre rundt i en stor benzinsluger, der belaster miljøet mere end højst nødvendigt, siger Andrea Elisabeth Rudolph, som fandt et perfekt match i sin trendy Fiesta ECOnetic, da hun for nylig lancerede sin egen luksuriøse serie af Svanemærket og økologiske hudplejeprodukter.

Fiesta ECOnetic kører hele 27 kilometer på én liter brændstof og udleder beskedne 98 gram CO2 pr. kørt kilometer. Det er ikke blot de skarpeste tal i klassen, men betyder i praksis, at man kan køre fra København til Wien uden at tanke undervejs. Og så vil der endda være en slat diesel tilbage i den 40 liter store tank, når man ruller ind i Østrigs hovedstad. Test en Fiesta ECOnetic hos din lokale Ford forhandler nu.

Fotos i høj opløsning kan downloades fra www.ford.dk. Du kan få mere  information om Fiesta ECOnetic her.

Fords internationale pressesite www.media.ford.com giver dig yderligere mulighed for at søge fotos og information. Du skal blot oprette en profil for at få adgang.

About Ford Motor Company
Ford Motor Company, a global automotive industry leader based in Dearborn, Mich., manufactures or distributes automobiles across six continents. With about 166,000 employees and about 70 plants worldwide, the company’s automotive brands include Ford and Lincoln. The company provides financial services through Ford Motor Credit Company. For more information regarding Ford’s products, please visit www.fordmotorcompany.com.

Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 51 individual markets and employs approximately 66,000 employees. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford of Europe operations include Ford Customer Service Division and 22 manufacturing facilities, including joint ventures. The first Ford cars were shipped to Europein 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

Vedhæftede filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.