Gå til indhold
Spritny model fra Ford: Ka+ er perfekt til det danske marked

Pressemeddelelse -

Spritny model fra Ford: Ka+ er perfekt til det danske marked

  • Den nye Ka+ har et Ford-typisk design – stramt og imødekommende
  • Ka+ har som standard altid fem døre, som giver masser af praktiske fordele i hverdagen
  • Standardudstyret imponerer med fjernbetjent centrallås, el-ruder foran, el-justerbare spejle, fartbegrænser, seks airbags og Ford Easy Fuel
  • To nyudviklede 1,2-liters Duratec-benzinmotorer med ydelser på 70 og 85 hk har kombinationen af godt kraftoverskud og lavt brændstofforbrug
  • Den nye Ka+ har lang akselafstand, der giver fremragende pladsforhold i forhold til bilens længde på et godt stykke under 4 meter – og et bagagerum på 270 liter
  • Ka+ har nøje afstemte køreegenskaber, der leverer den komfort og den præcision, som europæiske kunder forventer som noget naturligt i en Ford

Efter en pause på det danske marked er Ford klar til at introducere en helt ny udgave af den populære Ka – og som den ekstra tilføjelse til navnet så klart antyder, så er Ka+ mere end blot en videreudvikling af den populære mikrobil: Den nye Ka+ tager navnet Ka til nye højder.

Den nye Ka+ tilhører utvivlsomt Ford-familien. Med stilsikkert og velproportionerede former ser den ”voksen” ud, og den høje trapez-formede grill med kromdetaljer og store, langstrakte forlygter tiltrækker blikket.

Ford er klar over, at Ka+ for rigtig mange kunder vil fungere som familiebil og måske som eneste bil i husstanden, og derfor adskiller den sig markant fra sin forgænger, der kun havde tre døre. Ka+ har som standard fem døre, hvilket gør den nem at bruge til alle hverdagens formål, og så er den ikke blot længere med sit karrosseri på 393 cm, men har også en for klassen lang akselafstand på 249 cm.

Ford introducerer med den nye Ka+ også to nye 1,2-liters Duratec-benzinmotorer, som med ydelser på 70 og 85 hk giver et større udvalg end tidligere.

Ka+ er ikke kun vokset i størrelsen i forhold til Ka, men også udstyrsmæssigt er der sket en hel del. Alt efter model kan kunderne udstyre Ka+ med automatisk klimaanlæg, læderrat med indbygget fartpilot og DAB-radio.

Køreegenskaberne betyder rigtig meget for kunder, der vælger en Ford som deres nye bil. Derfor er Ka+ også afstemt nøje til den europæiske smag, hvor en særlig kombination af dynamik, komfort og sikkerhed er i højsædet. Den er udviklet til markeder verden over, men den europæiske version har været gennem et ekstremt omfattende udviklingsforløb i Europa.

Selv om Ka+ er en kompetent, rummelig og velkørende hatchback, vil den prismæssigt være et interessant køb, da Ka+ snarere end at være en afløser, er en helt ny model i Ford familien, som kun har navnet Ka til fælles med forgængeren. Priserne starter ved 118.400 kr. for en 70 hk Ka+ Essential og 130.210 kr. for en 85 hk Ka+ Ultimate.


En helt ny størrelse

Ka+ vil blive en vigtig model for Ford på det danske marked, for den tilbyder i meget høj grad det, som danske kunder søger efter – en rummelig og økonomisk bil med fem døre, der samtidig er designmæssigt attraktiv og meget velkørende.

Ka+ er ikke en mikrobil i samme forstand, som den tidligere Ka-model var det. Den sprænger mildest talt rammerne og tilbyder langt bedre pladsforhold end traditionelle mikrobiler, som danske kunder i stigende grad vender ryggen til i kraft af manglende rummelighed. Med en længde på hele 393 cm er Ka+ kun en smule kortere end Fiesta, men til gengæld er den 29 mm højere. Med en akselafstand på 249 cm, omkring 10 cm mere end i en typisk mikrobil, er den nye hatchback optimeret til at være klasseledende, når det gælder fx loftshøjde og benplads ved bagsædet. Fem døre og fem siddepladser er tilmed standard.

Bagagerummet lider ikke under de overraskende gode pladsforhold til passagererne. Det rummer 270 liter og kan udvides ved hjælp af splitbagsædet. Som et ekstra plus har Ford indbygget hele 21 forskellige aflæggepladser i kabinen til småting som mobiltelefoner, mønter og solbriller – og i fordørenes lommer er der plads til en flaske på 1 liter, en flaske på 0,6 liter og en lille paraply. En nyhed er tilkoblingsmuligheden MyFord Dock i midten af instrumentpanelet, hvor man kan placere og oplade mobilt udstyr som mobiltelefoner og bærbare navigationssystemer.

Interiørets overordnede tema er genkendeligt fra andre Ford-modeller, og i Ka+ møder kunderne en blanding af et attraktivt design, gennemtænkt udstyr og hårdføre materialer. På instrumentpanelet bruges en flot mørktonet og nopret plasttype, og kromdetaljer finder man på steder som dørhåndtagene, midterkonsollen og omkring luftdyserne.

Afhængig af model kan den nye Ka+ udstyres som en lille luksusbil med det stemmeaktiverede Ford SYNC med AppLink, som gør at man kan styre flere typer apps på sin mobiltelefon med stemmen. I forbindelse med motoren med 85 hk kan Ka+ udstyres med automatisk klimaanlæg, læderrat med fartpilot, varme i forsæderne, DAB-radio, parkeringssensorer bagtil, el-ruder i bagdørene, el-foldbare sidespejle med varme, 15” alufælge og MyKey, som gør at man kan indstille fx en maksimal fart eller maksimal audiovolumen, hvis bilen lånes ud.

Selv basisudgaven har el-ruder i fordørene, fjernbetjent centrallås, sikkerhedspakke med seks airbags, fartbegrænser, el-justerbare sidespejle og Ford Easy Fuel, der sikrer mod fejltankning.

”Når man vælger en kompakt bil, betyder det ikke, at man skal være villig til at gå på kompromis. Vores nye Ka+ lever op til de høje standarder, som er sat med Fiesta og B-MAX – den leverer stil, plads og avanceret teknologi og er raffineret, som europæiske kunder forventer det,” siger Darren Palmer, ansvarlig for de mindre bilklasser hos Ford Europa.

Afstemt efter strenge europæiske krav

Kunderne vil sætte pris på de særdeles praktiske egenskaber og udstyrsmulighederne i den nye Ka+. Men en absolut uvurderlig faktor for Fords kunder, især i Europa, er køreegenskaberne og de mekaniske funktioner. Kunderne forventer, at en Ford har køreegenskaber, der på en gang er tilgængelige, dynamiske, komfortable og sikre. Det er krav, den nye Ka+ lever op til.

Ka+ er udviklet til en lang række forskellige markeder på verdensplan, men for at ramme de strenge europæiske krav og europæiske kunders smag, har den nye model været gennem en intensiv udviklingsproces både på Fords testanlæg i Lommel, Belgien, og på utallige veje rundt omkring i Europa.

Bag rattet af Ka+ kan man derfor se frem til netop den balance mellem dynamik, komfort og sikkerhed, som kendetegner en typisk Ford. En unik opsætning af undervognen med særlig opsætning af styretøjet, fjedrene, støddæmperne, krængningsstabilisatoren og bagakslen giver de ønskede dynamiske kvaliteter, og Ka+ er yderligere raffineret med nye motorophæng, andre dæk og en stivere ramme, ligesom en stribe tiltag sikrer minimal støj fra både vej, vind og motor.

Styrke og økonomi i nye Duratec-benzinmotorer

Med introduktionen af den nye Ka+ lancerer Ford samtidig en helt ny og økonomisk benzinmotor, som giver maksimal værdi for pengene og god trækkraft.

Den 1,2 liter store Duratec-motor med fire cylindre er udstyret med dobbelt uafhængig ventilstyring, der giver klare fordele i form af forbedret kraftudfoldelse, brændstoføkonomi og lavere emissioner. Den nye Duratec-motor fås ikke kun med en ydelse, men i to varianter, for at give kunderne et bredere udvalg. Ka+ vil kunne fås 70 hk (105 Nm) eller 85 hk (112 Nm), og begge versioner er udstyret med en manuel gearkasse med fem trin.

Motorerne i Ka+ er afstemt til at give en behagelig og kultiveret oplevelse, men samtidig til at være stærke nok til at man har et solidt kraftoverskud udenfor bygrænsen.

Fords ingeniører har brugt meget energi på at optimere brændstoføkonomi og emissionstal, og til formålet er blandt andet brugt lav-friktionsolie og opsamling af bremseenergi, som sikrer et effektiv og dermed økonomisk optimalt ladeniveau i batteriet. Dæk med lav rullemodstand og aerodynamisk forfinede detaljer som åbninger i grillen og en såkaldt spoilerlæbe er også med til at forbedre brændstoføkonomien, som for 75hk motorversion er 20 km/l – med en CO2-udledning på 114 gram/km. En særligt optimeret Eco-udgave af Duratec-motoren med 85 hk opnår et forbrug på 20,8 km/l og en CO2-udledning på 110 gram/km.

Den nye Ford Ka+ introduceres hos de danske Ford-forhandlere til november.

# # #

Fotos, video, illustrationer, tech specs m.m. finder du på Ford Ka+ online press kit: 
http://ka-plus.fordpresskits.com/

Related links

Emner

Kategorier


About Ford Motor Company
Ford Motor Company is a global automotive and mobility company based in Dearborn, Michigan. With about 201,000 employees and 67 plants worldwide, the company’s core business includes designing, manufacturing, marketing, financing and servicing a full line of Ford cars, trucks, SUVs and electrified vehicles, as well as Lincoln luxury vehicles. At the same time, Ford is aggressively pursuing emerging opportunities through Ford Smart Mobility, the company’s plan to be a leader in connectivity, mobility, autonomous vehicles, the customer experience and data and analytics. The company provides financial services through Ford Motor Credit Company. For more information regarding Ford and its products worldwide or Ford Motor Credit Company, visitwww.corporate.ford.com.

Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 50 individual markets and employs approximately 53,000 employees at its wholly owned facilities and approximately 68,000 people when joint ventures and unconsolidated businesses are included. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford Europe operations include Ford Customer Service Division and 24 manufacturing facilities (16 wholly owned or consolidated joint venture facilities and 8 unconsolidated joint venture facilities). The first Ford cars were shipped to Europe in 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark