Gå til indhold
Fra venstre: Martin Jespen, filialchef for Andersen Biler Ballerup, Frank Skjærbæk, administrerende direktør for Ford DK, Fie Dissing, Master Tekniker hos Andersen Biler Ballerup og Henrik Sjøberg, eftermarkedschef hos Andersen Biler Ballerup.
Fra venstre: Martin Jespen, filialchef for Andersen Biler Ballerup, Frank Skjærbæk, administrerende direktør for Ford DK, Fie Dissing, Master Tekniker hos Andersen Biler Ballerup og Henrik Sjøberg, eftermarkedschef hos Andersen Biler Ballerup.

Blogindlæg -

Fie er Fords første kvindelige Master Tekniker

I går færdiggjorde Fie Dissing, som den første kvinde i Danmark, uddannelsen som Ford Master Tekniker. Med et flot 12-tal er hun nu klar til at kaste sig over de mest komplicerede og tekniske opgaver på Fords biler.

Det lå umiddelbart ikke i kortene, at Fie Dissing skulle ende i bilbranchen. I virkeligheden drømte hun oprindelig om at blive indretningsarkitekt, men efter at have stiftet bekendtskab med knallerter og scootere i de tidlige teenageår voksede interessen for den mekaniske verden.

Allerede som 15-årig tog hun hul på sit Ford-eventyr, da hun kom fem måneder i praktik hos Brdr. Hosbond A/S, og siden da har hendes interesse for Fords biler varet ved.

I 2013 blev hun uddannet automekaniker, men lysten og ambitionerne rakte til endnu mere, og i går gennemførte hun Ford Master-uddannelsen hos Autobranchens Udviklingscenter – som den første kvinde i Danmark. En bedrift, Fie hverken beskriver som større eller anderledes end hendes mandlige kolleger, da de alle sammen har gennemført samme uddannelse.

Tiden har ændret sig meget, siden Fie stod i lære som ung pige. Dengang blev man nærmest afvist i døren, fordi man var pige, men i dag efterspørger mange værksteder kvindelige mekanikere.

- Jeg håber, at mange flere kvinder har lyst til at blive mekaniker. Jeg er sindssyg glad for mit arbejde og mine kollegaer, og det kunne da være fedt, hvis vi var flere kvinder i faget. Hvis man er nysgerrig på bilbranchen, synes jeg helt sikkert, man skal prøve det af – for eksempel ved at komme i praktik, ligesom jeg selv gjorde, siger Fie.

Fie er en værdsat ansat og kollega hos Andersen Biler, hvor hun blev ansat tilbage i 2019. De seneste tre år har hun været hos Andersen Biler i Ballerup, hvor hun glæder sig til at fortsætte sit arbejde på værkstedet med den flotte titel som Master Tekniker.

# # #

Følg Ford på
MynewsdeskFord.dk FacebookInstagramLinkedIn

Fotos og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark