Gå til indhold
Ford E-Transit: Skandinaviens første elektriske trossebil på Aarhus Havn

Blogindlæg -

Ford E-Transit: Skandinaviens første elektriske trossebil på Aarhus Havn

Ford Pros elektriske E-Transit er en fast del af arbejdet på Aarhus Havn, hvor den specialudviklede E-Transit spiller en afgørende rolle, når havnens skibe lægger til land. Den elektriske trossebil er den første af sin slags i Skandinavien og en vigtig brik i Aarhus Havns ambition om CO2-neutralitet i 2030.

Den elektriske E-Transit gør ikke meget væsen ud af sig, når den lydløst kører rundt på Aarhus Havn. Det er først, når de tonstunge skibe lægger til kaj, at den specialudviklede E-Transit for alvor viser, hvad den er gjort af.

Aarhus Havn er Danmarks største erhvervshavn med masser trafik. Det er altså i forbindelse med, at de mange skibe lægger til kaj, at den nye E-Transit spiller en vigtig rolle, når skibenes torve, også kaldet trosser, skal hives ind. Ved hjælp af et spil drevet af et uafhængigt 24-volt strømsystem, får E-Transit hevet de tunge trosser ind, så skibene kan fortøjes. Alt sammen ganske roligt og uden alverdens larm – modsat den tidligere trossebil på diesel.

Se, hvordan det foregår her:


Den nye E-Transit er udviklet af Ford og Knebel Drilling i samarbejde med Aarhus Havn. Aarhus Havn har hvert år mere end 3.000 trosseføringer.

# # #

Følg Ford på MynewsdeskFord.dk FacebookInstagramLinkedIn

Fotos og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark