Få vores nyheder på mail

Hvad er super stærkt, hurtigt voksende og muligvis en bestanddel af din næste bil?

Blogindlæg   •   Apr 25, 2017 13:39 CEST

Rigtigt gættet - bambus. Et hårdført produkt der gennem flere årtusinder har været brugt til byggematerialer og mad, kan snart blive en bestanddel i din bil.

Du har sikkert siddet på det, bygget med det og måske endda spist det. Men vidste du, at din bil kan være det næste produkt, der kan udnytte fordelene ved bambus? Bambus er nemlig et af verdens stærkeste naturmaterialer.

Forskning har ført til gennembrud i nye materialer til bilproduktion som for eksempel superstærk kulfiber og letvægtsaluminium, og ikke mindst udbredelsen af naturens vidunderlige materialer. Bambus kan blive det nye skud på stammen i din næste bil – og kan vokse helt op til tre meter om dagen. Hvis man for eksempel kombinerer bambus med plastik, opnår man et superstærkt materiale, som kan bruges til overfladerne inde i bilen.

"Bambus er fantastisk," siger Janet Yin, som arbejder på Fords Nanjing Research & Engineering Center. "Det er stærkt, fleksibelt, 100 procent vedvarende materiale og i Kina og mange andre dele af Asien har vi rigeligt af det".

Fordelene ved bambus er blevet anerkendt i mere end hundrede år. Thomas Edison eksperimenterede endda med det, da han lavede den første lyspære. Opbygningen i bambus er kendt for at kunne konkurrere med eller være endnu bedre end nogle typer af metal. Og fordi bambus vokser til fuld modenhed på bare to til fem år, sammenlignet med op til årtier for andre træer, regenererer bambus også let.

Ford har i de sidste par år arbejdet sammen med leverandører, for at evaluere brugen af bambus i biler og forsket i at skabe ekstra stærke dele når bambus kombineres med plast. Konklusionen har vist, at bambus giver bedre resultater end mange andre testede syntetiske og naturlige fibre i en række materialetests, lige fra træk-, styrke- til slagstyrkeforsøg. Bambus er i forsøgene også blevet opvarmet til mere end 100 grader celsius for at sikre, at det kan tåle varme.

Læs mere om bambus i bilproduktion her: https://media.ford.com/content/fordmedia/fna/us/en/news/2017/04/18/super-strong-fast-growing-part-of-your-next-car-bamboo.html

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmark pressecenter:http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.