Gå til indhold
Reddet fra evig siesta – fars 38 år gamle Fiesta blev reddet af familien

Blogindlæg -

Reddet fra evig siesta – fars 38 år gamle Fiesta blev reddet af familien

Carlo Tedeschi er far til 8 – 7 børn og 1 bil. Efter 38 år og over 245.000 km, fik Carlo en behagelig overraskelse, da hans Ford Fiesta havde fået en kærlig hånd, af hans børn. 

Carlo Tedeschi lever et normalt italiensk liv. Han har en kone og sine 8 børn, der alle bærer præg af traditionelle italienske navne: Christina, Monica, Francesco, Massimo, Paolo, Valentina, Chiara… og Fiesta?

Carlo og hans kone Gianfranca løb ikke tør for italienske navne til deres børn, men ser tværtimod deres bil som et 8. barn. Den lille hvide Ford Fiesta blev købt for 38 år siden og har siden da været en stor del af familien. 

”Fiestaen har været en stor del af vores liv. Mine to yngre søstre og jeg, lærte ikke kun at køre i den - vi blev også kørt hjem i den af vores far, den dag vi blev født.” fortæller den yngste søn Paolo, der i dag er 34. ”Vi vidste at det var hans drøm, at bilen skulle fremstå som ny igen. Bilen har altid været med til bryllupper og ferier – den føles som en bror eller søster. Alle omkring os kender vores bil. Vi bliver kaldt Fiesta-familien”.

Alle Carlos børn, i alderen fra 28 til 46, lærte at køre bil i netop denne Fiesta. Carlo købte bilen fra ny fra hos en forhandler nær deres hjem i Sant’llario d’Enza, Reggio Emilia, Italien. Bilen har kørt over 245.000 kilometer og var begyndt at vise tegn på slid.

Heller ikke Carlo var frisk længere. Da han for 2 år siden fik konstateret kræft af lægerne, besluttede hans 7 børn sig for atter at puste liv i familiens højtelskede bil.

Men for at kvalificere sig til en titel som ”Klassisk bil” og en gylden platte, må bilen kun benytte originale dele. Et flosset sædebetræk kunne vise sig at sætte en stopper for hele restaurationen, idet et nyt ikke var tilgængeligt i Italien. Heldigvis spredtes informationer om deres projekt og nåede hurtigt til tyske Fiesta-entusiaster, som startede en appel og reddede projektet.

Tedeschi-familien var desuden æresgæster da Ford lancerede den næste generations Fiesta i Köln i slutningen af november sidste år. 

”Fiesta er blevet en smuk bil igen. Jeg ville ønske, at jeg kunne blive restaureret lige så let,” fortæller Carlo.  

# # #

Oplev mere Ford her: Oplev FordFacebook og Instagram

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark