Gå til indhold
Støjreducerende teknologi kan lukke munden på svigerforældrene

Blogindlæg -

Støjreducerende teknologi kan lukke munden på svigerforældrene

Ny meningsmålingviser at de fleste mennesker bliver irriterede over deres svigerforældre i julesæsonen – og helst ser at de ikke behøver bruge tid med dem. Ny støjreducerende teknologi kan holde på julefreden ved at lade familiemedlemmer sætte hinanden på lydløs i deres personliggjorte lyd-zoner. 

Alle kender det, julen står for døren, gaverne mangler, juletræet er endnu ikke pyntet og man stresser over de mange opgaver – pludselig står svigerforældrene i døren - 30 min for tidligt - og man bliver endnu mere stresset.

Det viser en ny meningsmåling iværksat af Ford, hvor 5.015 deltagere fra Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien og Storbritannien fortæller hvilke vaner der er de mest irriterende hos svigerforældre. Her ses småsnakken som den mest irriterende, efterfulgt af for høj talen og kritik af deres måde at opdrage børn på.

Men hvad nu hvis man kunne reducere den støjen ved hjælp af teknologi der allerede findes i mange hovedtelefoner? Det tror Ford på at man kan inden for de næste 5-10 år.

”Hvis man placerer mikrofonerne og højtalerne rigtigt, kan støjreducerende teknologi hjælpe med at udelukke lyde og stemmer man ikke vil høre.” siger Fords lydekspert Dr. Ralf Heinrichs, ”Teknologien ville fungere særlig godt i toppen af ryggen på lænestole efter en lang julefrokost, når stemmerne bliver høje efter for meget mad og alkohol.” 

Den støjreducerende teknologi findes allerede i Fords biler ved at fjerne uønsket motorstøj i kabinen. Det er muligt ved hjælp af mikrofoner der er placeret over førerens og passagerens nakkestøttet, der opfanger den uønskede motorstøj og herefter sender modsatrettede lydbølger gennem bilens lydsystem.

Det næste spring er at benytte teknologien til kunne lave personlige lydzoner. Med mikrofoner og højtalere placeret i bilens nakkestøtter, ville bilens passagerer kunne foretage opkald eller høre musik uden at forstyrre sine medpassagerer. 

Disse personlige lydzoner ville også gøre det muligt for bilens passagerer at tale mere frit sammen, ved at opfange og styrke stemmerne. Dette gør, at forældre på forsædet kan høre deres børn på bagsædet uden at tage øjnene fra vejen – og kan desuden gøre det muligt at reducere lyde, der distraherer kørslen. 

”For bilister er alt dette muligt inden for de næste 5-10 år”. Tilføjer Dr. Ralf Heinrichs. ”Hvis det kan gøres i biler, vil det uden tvivl også kunne gøres i de fleste hjem. Vi benytter jo allerede teknologien for at reducere motorstøj, men i fremtiden kan teknologien også reducere støj eller samtaler fra medpassagerene i bilen”.

Ifølge meningsmålingen fra Ford er kvinder mere tilbøjelige til at frygte en jul med deres svigerforældre. 1 ud af 3 adspurgte kvinder sagde, at de ville skære ned på den tid der bruges sammen med svigerforældrene – eller helt undgå et besøg. Undgåelsestaktikker der er normale i disse situationer, inkluderer at vaske op mere end normalt, lade som om man er dårlig eller foregive at man har arbejde, der ikke kan vente.  

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark