Gå til indhold
FORD ER KOMMET PÅ NATIONALMUSEET

Nyhed -

FORD ER KOMMET PÅ NATIONALMUSEET

Få ved det, men helt op til slutningen af 60´erne byggede Ford biler i Danmark. Nu er Fordismen kommet på Nationalmuseet, hvor ´Fordismen´ med Henry Ford og udbredelsen af samlebånd bliver hyldet. 

Det er i år 100 år siden, at Henry Ford for alvor udbredte samlebåndet i sin bilproduktion. 

Det fejrede Nationalmuseet på ærkeamerikansk vis: Nemlig med burgere og colaer. Men Danmark har også del i Fords historie. Fra 1919 og helt frem til 1966 blev der produceret Ford-biler i Danmark:

"Bilerne til hele det Skandinaviske og nordeuropæiske marked blev faktisk samlet i København", siger museumsinspektør og seniorforsker Lars K. Christensen. 

Samlebåndet var et hit

Den største af de danske Fordfabrikker lå i Sydhavnen og producerede allerede 225 biler fra første dag.

"Hvor arbejderne før skulle vide en masse om hele produktionen, skulle de nu kun beskæftige sig med en lille del. Ved at bryde arbejdsprocessen op, kunne man producere mere på kortere tid. Det var det der gjorde at samlebåndsarbejde så populært", siger museumsinspektør og seniorforsker Lars K. Christensen

Ford i historiebøgerne

I dag er meget samlebåndsarbejde erstattet af maskiner og nye arbejdsformer er kommet efter. Men Fords ideologi om masseproduktion er alligevel gået over i historiebøgerne: 

"Ford drømte et samfund, som gennem masseproduktion kunne forsyne forbrugerne med alt, hvad de behøvede - og til lave priser. For hvis arbejderne samtidig tjente nok til selv at kunne købe de varer, de producerede – jamen, så ville konflikter og slagsmål om samfundets goder forsvinde", siger museumsinspektør og seniorforsker Lars K. Christensen.

Se video "Ford er kommet på Nationalmuseet" her: http://www.mynewsdesk.com/dk/ford-motor-company/videos/ford-er-kommet-paa-nationalmuseet-12461

Læs mere om Henry Ford her: http://www.henryford150.com/

 

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark