Gå til indhold
​Ford skaber nyt biografformat med "Familien"

Nyhed -

​Ford skaber nyt biografformat med "Familien"

Ford har skabt en 2 minutters trailer ud fra kortfilmen “Familien”, hvor det samtidigt lykkes at trænge ind på en platform, trailerblokken, som normalt er lukket for kommercielle budskaber. Traileren kan nu ses på de danske biograflærreder landet over.

Med kortfilmen ”Familien” ønsker Ford, at gøre op med den traditionelle måde at lave bilreklamer på, hvor fremstillingen ofte bygger på drømmebilleder og utopiske scenarier. Filmen viser i stedet bilerne i et autentisk miljø og i hverdagssituationer, som mange kan nikke genkendende til. 

Kvalitet, et stærkt budskab og en flot eksekveret historie har været altafgørende for, at det er lykkedes for Ford at trænge gennem nåleøjet med traileren, mener Dansk Reklame Film.

Theis Hector, direktør i Dansk Reklame Film uddyber: ”Når vi siger ja til kommercielt indhold i trailerblokken som her med Fords ”Familien”, er det fordi, vi mener, at kvaliteten og historien kan forsvares over for biografgængerne. Mange ser jo frem til trailerblokken som en del af den samlede biografoplevelse, og det er vores ansvar at indholdet stadig skaber værdi og ikke skuffelse.”

Kristine Dam Jensen, Marketing & Communications Supervisor for Ford, som står bag den kreative satsning, er meget glad for den positive modtagelse som ”Familien” har fået både i Danmark og i den internationale presse, og fortæller om valget med biograftrailer: “Ford Danmark ønsker at udfordre måden at tænke og opleve reklamer på. Denne gange er det formatet og sammenhængen vi skruer på. Selve historien omhandler det, at vi alle oplever bump på vejen, og derfor vil Ford gerne anerkende de familier, som får det til at hænge sammen trods modgang. Vi tager ikke stilling, men lægger op til eftertanke og ønsker naturligvis at biografgængerne går skridtet videre og ser hele kortfilmen online”

Se hele filmen her: http://www.fordfamilien.dk

Lene Dahlquist, pressechef for Ford tilføjer: ”Filmen ”Familien” udgør en mere ærlig og virkelighedsnær kommunikation med den stærke fortælling i centrum; en modig og nyskabende historie, hvor bilen er et naturligt samlingspunkt for familien – også i svære tider som ved en skilsmisse. Med filmen viser vi, at bilen fungerer som et sted, hvor dagligdagens udfordringer kommer frem i lyset og løses.”

Hos Very sætter man stor pris på at have en kunde, der tør tro på bureauets tanker og idéer – også når de går mod strømmen. ”Vores ambition med ”Familien” har været at bryde med standarder for, hvad reklamefilm skal og bør udtrykke. Derfor har det helt naturligt været en del af strategien at tænke nye formatet og platforme ind, som f.eks. trailerblokken i danske biografer, ”siger Thomas Bjerg, CEO fra Very.

I kortfilmen har instruktør Daniel Kragh-Jacobsen fra New Land udforsket, hvordan man får hverdagen til at hænge sammen, når det liv, man kender, smuldrer. I filmen møder vi en familie, der er i opbrud. Men på trods af nye familiemønstre, kan der skimtes håb forude. Det kræver god kommunikation, hvis man vil overkomme udfordringerne.

Kortfilmen (og serien) har fået en fantastisk start og har nået mere end 130.000 visninger online. Alene kortfilmen er blevet set af flere end 50.000, og der er på nuværende tidspunkt mere end 83 redaktionelle historier - herunder internationale medier som Ad Week (Ad Of the Day) og på The Huffington Post. Earned media estimeres til over 5.500.000 DKK, og der er et fantastisk reach og en “opportunity to see” på nuværende tidspunkt på mere end 328.000.000.

# # #

Fakta om “Familien”

En af de største US news sites skriver; "Regardless of what the film is selling, it's a beautiful reminder that nothing -- not even divorce -- can break a family." http://www.huffingtonpost.com/entry/ford-ad-about-family_us_56ce17c9e4b0928f5a6e3815

Kampagnen blev kåret som ”Ad of the Day” hos advertising sitet Adweek og sendt ud i deres nyhedsbrev The AdFreak Daily: http://link.adweek.com/view/562f47d9cb1490812c8b48cc3o7v5.ceo/cef5907e

Creative Review (The Annual is Creative Review’s showcase of the best work of the year) med mere end 1.2 mill følgere på Twitter: http://www.creativereview.co.uk/cr-blog/2016/february/new-ford-ads-from-denmark-tackle-divorce-and-do-it-surprisingly-well/

TV2 livsstil har skrevet om den Fords historie der har fået internationale opmærksomhed: 
http://livsstil.tv2.dk/forbrug/2016-02-24-dansk-reklame-til-skilsmisse-familier-vaekker-opsigt-i-udlandet

# # # 

CAST: 
Peder Pedersen (Gramsespektrum), Laura Bach (Rita, Sandheden om mænd, Den som dræber), Bebiane Ivalo Kreutzmann (Tidsrejsen, Lærkevej, Dicte) og Pelle Falk Krusbæk (Juleønsket, Rita) indtager rollerne i kortfilmen. Peder, der også er kendt som musikproducer, har også skabt det dragende og melankolske lydbillede.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark