Gå til indhold
Ford vil gøre drøm til handling blandt danske skolebørn

Nyhed -

Ford vil gøre drøm til handling blandt danske skolebørn

Det stod ikke i kortene, at Henry Ford skulle producere biler. Han voksede op på en gård, hvor familien drev landbrug, men igennem gårdens arbejde og de tilhørende maskiner voksede Henry Fords interesse for mekanik. Han drømte om at blive en dygtig og berømt mekaniker og senere om selv at producere biler. Han vidste at det ikke var en nem opgave, men med viljestyrke, nytænkning og en tro på sig selv realiserede han sin drøm og Ford er i dag blandt de største bilproducenter i verden.

Én ting er at turde drømme som Henry Ford gjorde – at drømme stort og sige sin drøm højt til andre – noget andet er at være i besiddelse af det mod og de kompetencer, som får mennesker til at handle.

Foreningen Barndrømmen arbejder for, at alle børn uanset social, økonomisk og geografisk baggrund, skal have adgang til kunstneriske fagområder i hverdagen. Barndrømmens seneste tiltag ”Go Creative” er et kreativt koncept skabt af et team af fagfolk, kunstnere og kreative konceptudviklere. ”Resultatet er blevet et samarbejde, hvor Barndrømmen sammen med Ford inviterer alle skolebørn i Danmark til at deltage i Go Creative - et kreativt og fagligt forløb, som bidrager til at udvikle børn som hele og selvstændige individer, der tør drømme og handle på deres drømme” udtaler Dorthe Foged, Stifter af Barndrømmen og Go Creative.

Fords historie er et glimrende eksempel, som et barn nemt kan relatere til. Henry Ford fulgte sin drøm og fik succes. ”Hos Ford vil vi gerne hjælpe med at sikre, at kommende generationer bliver støttet i at udvikle de kompetencer, der skal til for, at også de kan nå deres drømme, og derfor synes vi, at samarbejdet med Barndrømmen omkring projektet ”Go Creative” lå lige til højrebenet” forklarer Kristine Dam Jensen, Marketing & Communications Supervisor hos Ford Danmark.

Opgaverne skal bidrage til at styrke børn og unges handlekompetence og udfordre dem personligt, så de på længere sigt bliver inspireret til at forfølge deres drøm. Opgaverne består af moduler indenfor kreativitet, innovation og entreprenørskab. Efter de udførte opgaver vil eleverne have opnået erfaring inden for kreativitet, innovation og entreprenørskab.

Vi har at gøre med en ny generation af børn, den såkaldte generation Z, der allerede tidligt viser interesse for entreprenørskab. Med adgang til YouTube, blogs og sociale medier er børnene godt oplyste om emner, der interesserer dem.

”Vi er glade for samarbejdet. Ford er en samarbejdspartner, der tænker ud af boksen”. fortsætter Dorthe Foged.

Ford ønsker at bidrage til at udvikle børn som hele, selvstændige og kreative individer, der tør drømme stort og udvise initiativ, lige som vores grundlægger, Henry Ford, gjorde.

Begge parter satser på, at samarbejdet resulterer i, at skolebørn bliver inspireret til at handle på deres drømme. ”Børnenes fordel er, at de har hele livet foran sig, og ved at inspirere dem og værdsætte deres kreative ideer, kan vi puste liv i nogle spirende entreprenører - hvem ved, måske er der en kommende bilproducent blandt den nye generation af danske skoleelever”, slutter Marketing & Communications Supervisor Kristine Dam Jensen.

Ford og Barndrømmen har sammen skabt en film om ”Go Creative projektet”, som skal inspirere og udbrede kendskab til projektet blandt både lærere, børn og forældre. Filmen tager udgangspunkt i en piges drøm om at blive racerkører.

Læs mere om Go Creative her: http://gocreative.dk/

# # #

Kontakt Ford:

Kristine Dam Jensen

Marketing & Communications Supervisor
kjense16@ford.com
Tlf: 43 48 06 31

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmark pressecenter:
http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark