Gå til indhold
Fords nye rallybil vinder Monte Carlo Rally

Nyhed -

Fords nye rallybil vinder Monte Carlo Rally

Fords nye hybrid rallybil levede op til de høje forventninger, da det første rallyløb blev kørt i weekenden i Monte Carlo. Med rallylegenden Sébastien Loeb bag rattet kom M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 hurtigst i mål med en føring på 10,5 sekunder.

Der var kamp om førstepladsen, da Fords M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 debuterede i sæsonens første løb. Året igennem kæmpes der om VM-titlen, og med sejren i går er Sébastien Loeb og resten af Ford M-Sport Teamet kommet forrygende fra start.

Det er da også erfarne kræfter, der sidder bag rattet i Fords første rallybil med en hybrid drivlinje. Udover at kunne kalde sig vinder af løbet i går, kan den 47-årige franskmand Sébastien Loeb samtidig kalde sig den ældste vinder af en VM-afdeling i sportens historie. Fords erfarne Sébastien Loeb kæmpede især mod sin landsmand og rival fra Toyota, Sébastien Ogier, men formåede at overtage føringen i næstsidste hastighedsprøve og kom i mål med en føring på 10,5 sekunder.

Partnerskabet mellem Ford og M-Sport har foruden gårsdagens sejr været med til at sikre intet mindre end syv mesterskaber og mere end 1.500 topplaceringer indenfor motorsporten. Her har ikoniske rallybiler som M-Sport Ford Fiesta WRC og Ford Focus RS WRC været med til at skabe historie, og med den succesfulde debut til den nye M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 ser denne sæson lovende ud.

Elektrisk motor med ekstra ydelse
Den nye Ford Puma Hybrid Rally1 er Fords første konkurrencebil, der er udstyret med næste generations hybrid drivlinje, der opfanger al energi, som normalvis ville gå tabt i forbindelse med eksempelvis opbremsning. Bilen opfanger energien i sit 3,9 kWh batteri og kan bidrage med ekstra ydelse til den prisvindende 1,6 liters EcoBoost benzinmotor.

Bilen kan også køre på ren el mellem etaperne i et rallyløb, og batteriet oplades på bare 25 minutter ved hjælp af en ekstern energikilde som for eksempel en ladestander.

Fords nye nyhedssite: Ford Motorsport
Ford har lavet et nyhedssite ved navn Ford Motorsport, hvor du nemt kan holde dig opdateret om de seneste nyheder om Fords seje performance-biler. Du vil også kunne finde lækkert pressemateriale med et stort udvalg af både billeder og videoer, uanset om du skal bruge materiale af Fords første hybrid rallybil M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 eller af den hårdføre Ranger Raptor.

Du finder nyhedssitet her.

# # #

Følg Ford på MynewsdeskFord.dk FacebookInstagramLinkedIn

Fotos og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark