Gå til indhold
Ny Ford Focus har teknologi fra kampfly

Nyhed -

Ny Ford Focus har teknologi fra kampfly

Teknologi, der blev udviklet til kampfly, forbedrer køreoplevelsen i den nye Ford Focus. Med den nye Ford Focus kommer Fords første europæiske Head-up display, der gør det lettere for bilister at holde øje med informationer som hastighed, navigation og vejskilte, uden at tage øjnene af vejen.

Den helt nye Ford Focus, der nu lander hos de danske forhandlere, kommer med ny teknologi, der for første gang så dagens lys i kampfly. Fords første europæiske head-up display kan nemlig fås til den helt nye Ford Focus. 

En af de helt store fordele ved det nye head-up display er, at man som fører ikke længere behøver at tage øjnene af vejen for at se informationer som hastighed, navigation og vejskilte. 

For nogle af de eksisterende systemer kan der være ulemper. For de bilister, der kører med polariserede solbriller for at modvirke blænding, kan displayet virke usynligt. Fords nye head-up display udsender også den slags lys, polariserede solbriller normalt er designet til at fjerne, men med et filter bliver det polariserede lys sendt tilbage til føreren, så displayet er synligt, selv med solbriller. 

”Polariserede solbriller kan gøre en stor forskel i sigtbarheden for bilister, der ofte blændes når solen reflekteres i vandpytter, sne og selv i asfalten,” fortæller Glen Goold, Chief Program Engineer, Ford Focus. ”Vores nye head-up display på den nye Focus har en af de kraftigste skærme med et af de største synsfelter.” 

Med sommeren på sit højeste kan de solrige sommeraftener være et problem for mange bilister, når solen hænger lige i øjenhøjde. Med Fords head-up display behøver bilister ikke længere at kigge ned på instrumentpanelet og justere sit syn, for at få relevante informationer, men kan derimod holde øjnene på vejen. 

Mens traditionelle head-up displays bruger lysbølger, der vibrerer parallelt med vejen, tager Ford sit head-up display i en ny retning. Lysbølgerne vibrerer nemlig vinkelret på vejen, så det bliver endnu nemmere at se billedet gennem polariserede solbriller. Polycarbonatskærmen har en flerlagsreflekterende belægning, der gør det muligt for Fords ingeniører at styre systemets farver, polarisering og refleksionen af lyset. 

Oplev det nye head-up display, når de danske Ford-forhandlere holder åbent hus på den nye Focus d. 1.-2. september.

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark