Gå til indhold
Snart kan Fords europæiske kunder bestille den nye Ford Bronco.
Snart kan Fords europæiske kunder bestille den nye Ford Bronco.

Pressemeddelelse -

Den ikoniske Ford Bronco er på vej til Danmark

Fords europæiske kunder kan allerede nu begynde at glæde sig. Inden længe kan kunderne bestille den legendariske Ford Bronco, der lanceres i et stærkt begrænset antal på udvalgte markeder – også i Danmark.

Indtil nu har Fords europæiske kunder kunne kigge langt efter den ikoniske Ford Bronco. Til stor glæde kunne Ford sidste år afsløre, at den hårdføre firhjulstrækker for første gang nogensinde kommer til Europa. Nu er ventetiden så småt ved at være forbi, og om kort tid åbnes der op for bestillinger af den eventyrlystne bil.

Den nye Ford Bronco 4x41 lanceres på udvalgte markeder i et begrænset antal, og det gælder derfor om at være hurtig, hvis du drømmer om at sætte dig bag rattet i den eftertragtede bil.

Med inspiration fra den originale Ford Bronco fra 1966 indbyder den nye generation med dens rå design til eventyr. Siden relanceringen i 2020 har bilen været eftertragtet blandt amerikanerne, og nu er det så blevet Fords europæiske kunders tur til at opleve den legendariske SUV.

På det danske marked lancerer Ford varianterne ’Outer Banks’ og ’Badlands’ i et stærkt begrænset antal. Fælles for modellerne er en brølende 2,7 liters V6 benzinmotor, 10-trins automatgear, drejningsmoment på 563 Nm og hele 335 hk. Takket være sit firhjulstræk, avancerede teknologier og op til syv forskellige køretilstande, lever Ford Bronco helt op til terrænsystemet G.O.A.T. (Goes Over Any Type of Terrain) 2.

Den nye Ford Bronco har fået en række nye og praktiske funktioner. Ønsker du for eksempel vind i håret, kan dørene og taget nemt afmonteres. Med hjælp fra et enkelt stykke værktøj, kan du på bare otte minutter, totalt forvandle din Bronco – for eksempel om sommeren, når vejret tillader det. Alle overflader er desuden designet således, at de er nemme at rengøre – for eksempel når bilen er ekstra mudret til efter en dag på eventyr.

- Bronco er et symbol på Fords eventyrlyst. Ved at kombinere de nyeste drivlinjeteknologier med intelligent og inspirerende design, tager den nye Ford Bronco eventyr til nyt niveau. Efter 25 års fravær byder USA, Ford Bronco, et kærligt velkommen tilbage, og vi er glade for, at vi for første gang også kan dele denne glæde og entusiasme med vores europæiske kunder, siger Jon Williams, general manager, Ford Blue Europe.

En legende fødes på ny
Siden den første lancering tilbage i 1966 i USA har Ford Bronco været et symbol på frihed og eventyr. Bilen har været tilgængelig i tre generationer, og derpå genintroduceret i Nordamerika i 2020 efter 25 års fravær. Nu er det altså Europas tur til at opleve den legendariske Bronco.

Den nye Bronco er blandt andet kendetegnet ved sit brede frontgitter, de ikoniske runde forlygter og bilens firkantede design, der er med til at sikre et klart udsyn fra bilen, hvilket er en klar fordel i udfordrende terræn. Unikke funktioner som fastgørelsespunkter på bilen, gør det muligt at montere udstyr på op til 68 kg som for eksempel en kano eller et surfbræt4.

Overalt på bilen findes skjulte detaljer, der hylder Bronco’ens arv og som er designet til at blive opdaget, når bilen bruges. Små ”easter eggs” i form af skjulte Bronco-logo’er og skjulte GPS-koordinater til steder, der spillede en særlig rolle under Bronco’ens tilblivelse.

- Det var afgørende, at Bronco’s tilbagevenden var autentisk i forhold til arven fra den originale, ikoniske og robuste SUV. Hver en beslutning vi har truffet omkring Bronco’ens design, har handlet om at tilbyde vores kunder det bedste og maksimere oplevelsen i det fri, siger Paul Wraith, Bronco chief designer.

Bygget til at klare hvad som helst
Ford introducerede terrænsystemet G.O.A.T (Goes Over Any Type of Terrain), da Bronco’en blev introduceret igen for et par år siden. Systemets navn er meget sigende for bilens evner, når det handler om terrænkørsel 2, og hvad Bronco’en er i stand til at klare.


Takket være intelligente førerassistanceteknologier og et ’Terrain Management System’, er det nemt for både nye og erfarne bilister at vælge lige præcis den køretilstand, der er optimal til forholdene.

Ford Bronco har op til syv køretilstande.

  • Normal
  • Eco
  • Sport
  • Slippery
  • Mud/Ruts (G.O.A.T)
  • Sand (G.O.A.T)
  • Rock Crawl (G.O.A.T)
  • Baja (G.O.A.T)

Varianten ’Outer Banks’ har følgende seks køretilstande: Normal, Eco, Sport, Slippery, Mud/Ruts og Sand, mens varianten ’Badlands’ har følgende syv køretilstande: Normal, Eco, Slippery, Mud/Ruts, Sand, Rock Crawl og Baja. Begge Ford Bronco varianter lanceres i Danmark.

Et 10-trins automatgear er desuden standard på begge varianter og er med til at sikre en forbedret køreoplevelse uanset, om kørslen foregår på vej eller i terræn.

For at kunne håndtere udfordrende vejforhold, er Ford Bronco bygget på et solidt chassis af højstyrkestål, der er med til at sikre høje sikkerheds standarder og en frihøjde på op til 259 mm.


Den nye Ford Bronco kommer med ’High-Performance Off-Road Stability Suspension’ (HOSS) som standard. Det imponerende affjedringssystem reducerer bump og andre ujævnheder i underlaget med op til 20 procent, og systemet spiller med andre ord en afgørende rolle under terrænkørsel, hvor det tilbyder en overlegen køreoplevelse 2.

Førerassistanceteknologi til ethvert eventyr
Den nye Ford Bronco er desuden tilgængelig med ’Trail Toolbox’, en række sofistikerede førerassistanceteknologier, der optimerer terrænkørsel 2. Her vil teknologier som ’Trail Control’ 3 være til stor hjælp for føreren. Føreren vil på samme måde som en med fartpilot, kunne vælge en hastighed på op til 31 km/t, for så at koncentrere sig om at føre bilen gennem vanskeligt terræn, mens bilen automatisk vil styre acceleration og bremsning.

Teknologien ’Trail Turn Assist’ hjælper med at foretage et skarpt sving i en enkelt bevægelse, hvilket for eksempel er brugbart på en smal vej. En særlig bremseteknik er med til at reducere et sving med op til 40 procent.

Førerassistanceteknologier som ’Trail One-Pedal Drive’, ’AdvanceTrac™’ med ’Roll Stability Control™’ og ’Trailer Sway Control’ er desuden også tilgængelige og vil være til stor gavn for føreren.

Robust udenpå og indeni
Ford Broncos interiør matcher bilens hårdføre ydre. Instrumentpanelet er inspireret af den første Bronco-generation fra 1966, hvilket blandt andet afspejler sig i valget af naturlige farver. I bilens midterkonsol er der mulighed for trådløs opladning af en telefon, og ved denne feature er der naturligvis taget højde for, at telefonen holdes sikkert på plads selv i situationer i udfordrende terræn, hvor bilen hælder til den ene eller anden side. Instrumentpanelet er desuden designet således, at det nemt kan tørres over med en klud, ligesom alle fysiske stik i bilen er beklædt med silikone for at beskytte mod mudder og snavs.

En 8” skærm i instrumentpanelet samt en 12” infotainment-touchskærm giver dig adgang til Fords nye SYNC4-system4, der drager fordel af Ford Power-Up trådløse softwareopdateringer (OTA).

Trådløs Apple CarPlay og Android Auto6 er standard i den nye Bronco sammen med et B&O ® Premium Sound System og subwoofer, der sammen med SYNC4-systemet er med til at skabe soundtracket til dit næste eventyr.

Et standard 360-graders kamerasystem aktiveres automatisk under terrænkørsel og giver udsyn til bilens hjul, som du normalt ikke ville kunne se fra førersædet. Dette er særlig en hjælp under teknisk udfordrende terræn over sten og klipper 2.

Fødslen af et ikon
Den originale Ford Bronco blev lanceret i USA i 1966. Bilen var et udspring af Fords hårde militærkøretøjer, der i kombination med ånden fra Ford Mustang, kunne levere det bedste fra to verdener – en robust 4x4 med en sporty og underholdende attitude. Ford Bronco blev begyndelsen på et helt nyt segment af eventyrlystne og terrængående biler.

Den første Ford Bronco generation beviste sit værd ved at vinde det krævende ’Baja 1000’ terrænløb i 1969. Denne sejr blev først overgået af en anden 4x4 model hele 50 år senere. Der er blevet solgt mere end 200.000 eksemplarer af den første generation af Ford Bronco i USA, mens der i alt er blevet produceret mere end en million biler på tværs af de fem Bronco generationer fra 1966-1996.

Ford Bronco er tilgængelig i yderst begrænset antal i Ford Stores. Priserne begynder fra 1.420.552 kr på Outer Banks og 1.529.992 kr på Badlands.


1 Ford Bronco, homologeret CO2-emission 319-332 g/km, homologeret brændstofforbrug 7,2-7,5 km/l.

2 Førerassistentfunktioner er supplerende og erstatter ikke førerens ansvar for opmærksomhed, dømmekraft og behov for at kunne køre bilen. Det erstatter heller ikke sikker kørsel. Se brugervejledningen for detaljer og begrænsninger.

3Terrænkørsel må kun finde sted på områder, hvor det er tilladt. Alle billeder og video af terrænkørsel er foretaget i områder, hvor terrænkørsel er tilladt.

4 Last- og lastekapacitet er begrænset af vægt og vægtfordeling.

5 Kør ikke, mens du er distraheret, eller mens du bruger håndholdte enheder. Brug stemmestyrede systemer, når det er muligt. Nogle funktioner kan være låst, mens køretøjet er i gear. Ikke alle funktioner er kompatible med alle telefoner.

# # #

Følg Ford på
MynewsdeskFord.dk FacebookInstagramLinkedIn

Fotos og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Emner

Kategorier


Alle ovenstående informationer er gældende for tidspunktet, hvor den pågældende pressemeddelelse er udgivet. Informationerne kan ændre sig ligesom specifikationer og funktioner i pressemeddelelserne kan variere fra marked til marked. Ford Danmark forpligter sig ikke til at opdatere disse udsagn.

About Ford Motor Company
Ford Motor Company is a global company based in Dearborn, Michigan, that is committed to helping build a better world, where every person is free to move and pursue their dreams. The company’s Ford+ plan for growth and value creation combines existing strengths, new capabilities and always-on relationships with customers to enrich experiences for and deepen the loyalty of those customers. Ford develops and delivers innovative, must-have Ford trucks, sport utility vehicles, commercial vans and cars and Lincoln luxury vehicles, as well as connected services. Additionally, Ford is establishing leadership positions in mobility solutions, including self-driving technology, and provides financial services through Ford Motor Credit Company. Ford employs about 182,000 people worldwide. More information about the company, its products and Ford Credit is available at corporate.ford.com.

Ford, a global American brand woven into the fabric of Europe for more than 100 years, is committed to freedom of movement that goes hand-in-hand with looking after the planet and each other. The company’s Ford+ plan, with Model e, Ford Pro and the Ford Blue business units is accelerating its European transformation to an all-electric and carbon neutral future by 2035. The company is driving forward with bold, new EVs, each one designed with European drivers in mind and innovating with services to help people connect, communities grow, and businesses thrive. Selling and servicing Ford vehicles in 50 individual European markets, operations also include the Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division and 14 manufacturing facilities (eight wholly owned and six unconsolidated joint venture facilities) with four centres based in Cologne, Germany; Valencia, Spain and at our joint venture in Craiova, Romania and Kocaeli, Türkiye. Ford employs approximately 34,000 people at its wholly owned facilities and consolidated joint ventures and approximately 54,000 people including unconsolidated businesses across Europe. More information about the company, its products and Ford Credit is available at corporate.ford.com.

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark