Gå til indhold
FORD ER DET MEST ALLERGI-VENLIGE BILMÆRKE

Pressemeddelelse -

FORD ER DET MEST ALLERGI-VENLIGE BILMÆRKE

Verdens eneste bilproducent med TÜV-certificerede allergi-venlige kabiner

Sommeren er kommet til Danmark og for de fleste mennesker er det en velkommen befrielse efter måneder med mørke og kulde. Men for mere end en halv million danskere er forår og sommer forbundet med ubehag, lommetørklæder og medicin. Stadig flere mennesker i den vestlige verden udvikler en eller anden form for allergi og især om foråret er mange plaget af årstidens luner.

Det er på den baggrund, at Ford har sat sig for at udvikle verdens mest allergivenlige biler. Alle nye Ford-modeller bliver underkastet en striks allergi-test og kontrolleret af det uafhængige og globalt anerkendte tyske certificerings-institut, TÜV.

Den nye Ford C-MAX er den seneste model, der har opnået TÜV’s blå stempel for allergivenlighed. Og det gælder både den nye 5-sæders Ford C-MAX og den nye 7-sæders Ford Grand C-MAX.

Ford er den eneste bilproducent i verden, der kan smykke sig med et TÜV-certifikat for allergivenlighed, ligesom Ford er blevet anerkendt med et kvalitets-certifikat fra European Centre for Allergy Research Foundation i Berlin.

-Vi stræber altid mod at give vores kunder det bedste – det bedste design, bedste ydelse, bedste kvalitet og det bedste interiør-miljø. Det er derfor vi går meget langt i vores bestræbelser på at minimere, eller helt eliminere, alle materialer og stoffer, som udgør en allergi-risiko, siger teknisk chef for Ford i Europa, Caspar Dirk Hohage.

Den nye 5-sæders Ford C-MAX og den nye 7-sæders Ford Grand C-MAX er seneste modeller på en lang liste af Ford-biler, som har opnået et TÜV-certifikat. Listen omfatter by-bilen Ford Fiesta, familie-bilerne Focus, S-MAX og Galaxy samt Mondeo og Kuga. I dag kører mere end 4,5 millioner TÜV-certificerede Ford-modeller rundt på vejene. Man kan læse mere om TÜV’s test af Ford-modellerne på http://www.tüv.com/.

Ford har, indtil videre, testet mere end 100 forskellige materialer og komponenter for deres allergi-potentiale. På den baggrund har Fords ingeniører erstattet eller reduceret en lang række allergifremkaldende materialer som for eksempel latex, chrom og nikkel.

Samtidig bliver alle de materialer, der indgår i komponenter med direkte og længerevarende kontakt til hud – det være sig rat, sædebetræk eller sikkerhedsseler – underkastet en egentlig dermatologisk test for at sikre, at de valgte materialer udgør så lav en allergi-risiko som overhovedet muligt.

TÜV-certificeringen er en del af Fords unikke Product Sustainability Index (PSI), som er bilindustriens hidtil mest omfattende forsøg på at vurdere hvordan man tackler de miljømæssige, sociale og økonomiske udfordringer, der er forbundet med produktion, brug og bortskaffelse af biler.

Udover at bruge bæredygtige materialer og træffe bevidste materialevalg i forhold til f.eks.  allergi og overfølsomhed, har PSI fokus på seks andre områder, hvor kombinationen biler og bæredygtighed er udfordret. Det gælder global opvarmning som følge af CO2-udledning, anden forurenende udledning, støj fra bilen til omgivelserne, sikkerhed, transportevne og endelig holdbarhed og totaløkonomi for bilens ejer.

Læs mere om Ford TÜV certificering.
Se Ford YouTube video omhandlende TÜV allergi-certificering.
Læs hvorfor Fords TÜV-certificering spiller en vigtig rolle for Andrea Elisabeth Rudolph.

Download fotos m.m. Du kan finde flere  fotos af C-MAX på Fords online pressekit. Mere information om Ford C-MAX & Grand C-MAX her.

Tilmeld dig nyheder fra Ford Danmarks nye pressecenter. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte pressechef Lene Dahlquist 

Related links

Emner

Tags


About Ford Motor Company
Ford Motor Company, a global automotive industry leader based in Dearborn, Mich., manufactures or distributes automobiles across six continents. With about 166,000 employees and about 70 plants worldwide, the company’s automotive brands include Ford and Lincoln. The company provides financial services through Ford Motor Credit Company. For more information regarding Ford’s products, please visit www.fordmotorcompany.com.

Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 51 individual markets and employs approximately 66,000 employees. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford of Europe operations include Ford Customer Service Division and 22 manufacturing facilities, including joint ventures. The first Ford cars were shipped toEuropein 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

Pressekontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620 Fords online pressekit

Relateret materiale

Relaterede nyheder

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.