Gå til indhold
Ford Focus Electric – lynopladning på kun 30 minutter

Pressemeddelelse -

Ford Focus Electric – lynopladning på kun 30 minutter

På blot 30 minutter kan man fylde 80 procent af 'tanken' op på den nye Ford Focus Electric. Rækkevidden er samtidig øget betragteligt i forhold til den tidligere Focus Electric

  • Focus Electric kan oplades til 80 procent kapacitet på 30 minutter ved en DC-ladestander
  • Nyt batteri med næsten 50 procent større kapacitet giver en rækkevidde på op til 225 km
  • I løbet af de næste fem år lancerer Ford 13 nye elektrificerede biler


To ting fylder meget, når man taler om el-biler: ladetiden og batterikapaciteten, i sidste ende altså rækkevidden. Ford forbedrer nu den fuldelektriske Focus Electric på begge områder, så man hurtigere kan komme videre, og man kommer meget længere. 

På den tid, det tager at fylde indkøbsvognen og komme gennem supermarkedet, kan den nye Focus Electric lades op til hele 80 procent kapacitet. Kun 30 minutter ved en DC-ladestander tager det at lade Focus Electric op til cirka 180 km rækkevidde. 

”Med den nye hurtigopladningsmulighed og et forbedret batteri i den nye Focus Electric, får kunderne en bil uden lokal udledning af emissioner, og den er nu en endnu mere praktisk og brugbar bil, som giver mening for familien i hverdagen,” siger Joe Bakaj, vicepræsident for produktudvikling i Ford Europa.

Mere rækkevidde i hverdagen med nyt batteri

Den fornyede Ford Focus Electric har ikke blot fået et batteri, der giver mulighed for den ekstremt hurtige opladning – op til 80 procent på kun 30 minutter – men også et nyt batteri med langt højere kapacitet og bedre energiudnyttelse. 

Ford Focus Electric har en el-motor med en ydelse på 145 hk (107 kW), og det nye batteri har en kapacitet på 33,5 kWh, som næsten er 50 procent mere end i den udgående model. Både batteriet og el-motoren er vandkølet og -opvarmet, som hjælper den nye Focus Electric til at være mere energieffektiv – og det forlænger batteriets samlede levetid.

Med det nye 33,5 kWh-batteri har den nye Focus Electric en potentiel rækkevidde på op til 225 km.** 

Den nye lynopladningsforbindelse bruger industristandarden Combined Charging System (CCS), som giver mulighed for, at man kan slutte sin Focus Electric til DC-ladestandere på fx rastepladser og servicestationer overalt i Europa. Dermed får man adgang til 80 procent opladning på blot 30 minutter. 

Med det samme ladekabel kan kunderne med en 32 ampere AC-lader (vekselstrøm) på hjemmeadressen eller arbejdspladsen lade Focus Electric op, så den i løbet af fem timer har den fulde rækkevidde på op til 225 km, og på 3-4 timer kan man opnå cirka 150 km. Undersøgelser peger på, at 90 procent af alle bilister kører færre end 100 km om dagen, og den gennemsnitlige længde for en rejse i bil er 46 km.***

Ford har indgået en forståelsesaftale med flere andre bilproducenter med det formål at skabe et netværk af ladestandere i Europa med den højest mulige kapacitet – med et foreløbigt mål der hedder 400 steder på tværs af regionen med ekstremt hurtige ladestandere.

En af hele 13 nye el-biler

Den nye Ford Focus Electric er en af hele 13 modeller med hel eller delvis el-drift, som Ford lancerer i de kommende fem år. Udvalget bliver bredt og kommer blandt andet til at bestå af en helt ny fuldelektrisk SUV med en forventet rækkevidde på mindst 480 kilometer (introduktion senest i 2020). Ford tester for tiden en plug-in-hybridversion af varevognen Transit Custom i London, hvor bilerne er en del af et projekt, der skal forbedre luftkvaliteten – og Ford forventer at sætte denne udgave af Transit Custom i serieproduktion i 2019. I en helt anden genre introducerer Ford en hybrid-udgave af muskelbilsikonet Mustang.

Ford tilbyder udover den nye Focus Electric også Mondeo Hybrid til kunder på flere europæiske markeder, og det er en del af en EV-strategi, en strategi der tager udgangspunkt i at elektrificere mærkets mest populære og bedst sælgende biler, SUV'er og sportslige biler for at gøre dem endnu sjovere at køre – og samtidig mere brændstoføkonomiske.

Den nye Focus Electric kan indtil videre bestilles i Belgien, Finland, Tyskland, Ungarn, Norge, Schweiz og England. Dansk introduktion er ikke planlagt på nuværende tidspunkt.

# # #

* Brændstofforbruget og CO2-emissionerne og er målt I forhold til de tekniske krav og specifikationer fra European Regulations (EC) 715/2007 og (EC) 692/2008, som er de seneste tiltag. Brændstofforbrug og CO2-emissioner er angivet for en variant af et køretøj, ikke for modelprogrammet.

** Ladetiden vil variere i forhold til brugen af køretøjet og omgivende faktorer som fx temperatur. Beregnede ladetider er baseret på eksterne faktorer som køremåde, brug af aircondition og batteriets stand

*** http://juser.fz-juelich.de/record/131990/files/Energie&Umwelt_150.pdf?version=1

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmark pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Emner

Kategorier


About Ford Motor Company

Ford Motor Company is a global automotive and mobility company based in Dearborn, Michigan. With about 201,000 employees and 62 plants worldwide, the company’s core business includes designing, manufacturing, marketing and servicing a full line of Ford cars, trucks and SUVs, as well as Lincoln luxury vehicles. To expand its business model, Ford is aggressively pursuing emerging opportunities with investments in electrification, autonomy and mobility. Ford provides financial services through Ford Motor Credit Company. For more information regarding Ford and its products and services, please visit www.corporate.ford.com.

Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 50 individual markets and employs approximately 53,000 employees at its wholly owned facilities and approximately 68,000 people when joint ventures and unconsolidated businesses are included. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford Europe operations include Ford Customer Service Division and 24 manufacturing facilities (16 wholly owned or consolidated joint venture facilities and 8 unconsolidated joint venture facilities). The first Ford cars were shipped to Europe in 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark