Gå til indhold
FORD KA ER STADIG ET GODT FINANSIERINGSTILBUD!

Pressemeddelelse -

FORD KA ER STADIG ET GODT FINANSIERINGSTILBUD!

Danmarks Radio har sået tvivl om forbrugerbeskyttelsen i Fords kampagne for ’Danmarks billigste bil’, Ford Ka, og har på en række af Danmarks Radios nyhedsplatforme antydet, at Ford snyder forbrugerne ved at tilbyde Ford Ka til en fordelagtig pris i en finansieret handel gennem Ford.

Det er vigtigt for Ford at slå fast, at der er fuld gennemskuelighed i tilbuddet og at Ford naturligvis overholder markedsføringslovens bestemmelser.

Der er klarhed om alle betingelser og vilkår i alt markedsføringsmateriale og på Fords hjemmeside og Ford mener derfor ikke der kan være tale om vildledning af forbrugerne.

Der er intet usædvanligt i, at operere med en nominel udsalgspris som led i en finansieret bilhandel. Den nominelle udsalgspris er et beregningsgrundlag for kreditomkostningerne, og som sådan er den nominelle udsalgspris også en indikator på den samlede pris. Langt størstedelen af Fords privatkunder har behov for finansiering, hvorfor koblingen til finansieringen er helt naturlig for forbrugeren.

Ved samme lejlighed benævnes Ford for at være dobbelt så dyre som andre, der tilbyder finansiering. Det aktuelle tilbud på Ford Ka betyder at forbrugerne kommer til at betale mellem 9,03 og 11,96 procent i årlige samlede omkostninger. Det er fuldt sammenligneligt med øvrige finansieringstilbud på markedet i dette segment af biler og Ford fastholder, at Ford Ka er ’Danmarks billigste bil’.

Ford har i dag henvendt sig til Forbrugerstyrelsen for at udrydde eventuelle misforståelser. Hvis det, mod forventning, skulle vise sig, at Ford forbryder sig mod bestemmelser i markedsføringsloven, vil Ford naturligvis justere det aktuelle tilbud i overensstemmelse hermed.

Ford kommunikerer tydeligt på vores hjemmeside og i pressematerialet at prisen på 73.800 er under forudsætning af, at købet finansieres og at dette sker gennem Fords finansieringspartner. Men vi vil gerne tydeliggøre dette yderligere for at ingen kunder skal blive i tvivl.

Yderligere har vi tilføjet den totale samlede pris for hver enkelt af Ford Ka modellerne som indgår i tilbuddet, for at ingen kunder skal blive i tvivl om udgiften i Fords finansieringstilbud. Dette er ved at blive implementeret på vores hjemmeside og anden kommunikation.

Forbrugerrådets kommentar om at Fords tilbud om finansiering er dobbelt så dyr som andres, finder vi decideret urigtigt, idet grundlaget for udtalelsen er en undersøgelse som Forbrugerrådet har offentliggjort tilbage i februar, hvor Forbrugerrådet undersøgte markedet for finansiering af biler i en prisklasse over 250.000 kroner.

Der en logisk sammenhæng mellem en stigende ÅOP, des billigere bil du køber. Derfor mener Ford ikke at denne undersøgelse kan danne baggrund for sammenligning med Fords finansieringstilbud på Ford Ka.

For at give et eksempel falder Fords ÅOP fra 11,96% til 8,90% - et fald på 3,06 procentpoint, fra den billigste til den dyreste model i Ford Ka serien.

Ford har henvendt sig til den uafhængige organisation MyBanker.dk for at få en kommentar om prissammenligninger med ÅOP.

Partner og Cand.polit Morten Westergaard udtaler; ”Det forholder sig imidlertid sådan, at det kun er muligt at sammenligne ÅOP, hvis det beløb som låntager får stillet til rådighed er ens. Derfor kan man ikke sammenligne ÅOP satser for f.eks. et lånt beløb på 80.000 kroner med ÅOP satser for et lånt beløb på 200.000 kroner.
Hvis man alligevel forsøger på dette, så får man ikke et retvisende billede af om et finansieringstilbud er konkurrencedygtigt”

# # #

Related links

Emner

Kategorier


About Ford Motor Company
Ford Motor Company, a global automotive industry leader based in Dearborn, Mich., manufactures or distributes automobiles across six continents. With about 166,000 employees and about 70 plants worldwide, the company’s automotive brands include Ford and Lincoln. The company provides financial services through Ford Motor Credit Company. For more information regarding Ford’s products, please visit www.fordmotorcompany.com.

Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 51 individual markets and employs approximately 66,000 employees. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford of Europe operations include Ford Customer Service Division and 22 manufacturing facilities, including joint ventures. The first Ford cars were shipped to Europein 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark