Få vores nyheder på mail

FORD OPNÅR HISTORISK RESULTAT I EURO NCAP TEST

Pressemeddelelse   •   Maj 26, 2011 14:26 CEST

Nu har luksus-bilerne ikke længere patent på ultimativ sikkerhed. For første gang nogensinde har Euro NCAP tildelt særlige sikkerheds-udmærkelser til en bil uden for den lille, eksklusive kreds af meget dyre biler. Den nye Ford Focus gjorde ikke blot rent bord med fem overbevisende stjerner i Euro NCAP's sikkerheds-test, men brød tillige millionær-monopolet med to særlige udmærkelser for Fords nyeste sikkerheds-teknologier.

Den nye Focus opnåede særlig anerkendelse for sikkerhedssystemerne Active City Stop og Lane Keeping Aid. Active City Stop er et system, som overvåger forankørende trafik og bremser automatisk ved fare for kollision, mens Lane Keeping Aid er et system, som er udviklet til støtte for den trætte eller uopmærk-somme fører, som utilsigtet skifter vognbane. Systemet retter simpelthen bilen op, hvis den ikke holder banen, men kommer for tæt på midter- eller kant-striber.

Ford Focus opnåede desuden de maksimale fem stjerner i Euro NCAPs crash-test, herunder den højest mulige score for børne-sikkerhed, både ved frontal- og side-kollisioner. Samtidig scorede Focus højt i kategorierne fører-, passager- og fodgænger-sikkerhed.

-Hos Ford er det vores mission, at levere den højest tænkelige sikkerhed ved at udvikle nye teknologier, der kan hjælpe med til at forhindre ulykker. Derfor er denne udmærkelse fra Euro NCAP meget tilfredsstillende, siger Fords europæiske topchef, Stephen Odell. Vi er stolte over, at have gjort disse teknologier tilgængelige for mange mennesker i en prismæssig opnåelig familiebil som den nye Ford Focus.

-Euro NCAPs særlige udmærkelser bliver tildelt som en anerkendelse af sikkerheds-innovation på højeste niveau og det glæder os, at Ford demonstrerer vilje til at udvikle sikre biler som den nye Ford Focus, siger præsidenten for Euro NCAP, Dr. Andre Seeck.

Nye systemer i Focus reducerer risici og forbedre sikkerheden

Active City Stop er et system, der er udviklet for at forhindre sammenstød i tæt kø- eller by-trafik. Ved hastigheder op til 30 km/t registrerer en sensor i toppen af forruden eventuelle stillestående objekter i op til 7,6 meters afstand i kørselsretningen. Hvis bilen nærmer sig en bremsende, langsomt kørende eller helt stillestående forankørende bil, vil systemet forberede bremse-aktivering, og hvis føreren ikke foretager sig noget, bremser bilen automatisk. Risikoen for en kollision reduceres derfor væsentligt.

Lane Keeping Aid er et system, som ved hjælp af et kamera placeret i toppen af forruden konstant overvåger vejbanen. Billederne bliver konstant analyseret i forhold til vejens midter- og kant-striber. Hvis bilen har retning mod en vejstribe, vil systemet straks aktivere styretøjet og rette bilen op. Hvis den automatiske korrektion ikke er muligt vil Lane Departure Warning systemet aktivere vibrationer i rattet som en advarsel til føreren om at holde opmærksomheden på vejbanen.
Begge systemer er fuldt automatiske, men kan slås fra.

Karosseri af boron højstyrke stål

Euro NCAPs fem stjerner til den nye Ford Focus bekræfter, at Fords globale C-platform har en enestående styrke-arkitektur. Både Ford C-MAX og Grand C-MAX er bygget på samme platform og scorede begge fem Euro NCAP-stjerner sidste år.

Den nye Focus er konstrueret til at leve op til, eller overgå, sikkerhedsstandarder overalt i verden og er blevet crash-testet mere end 12.000 gange i såvel reelle som virtuelle forsøg for at yde optimal sikkerhed til fører og passagerer, uanset størrelse og alder.

55 procent af karosseriet er lavet af højstyrke-stål, hvoraf 31 procent består af ekstrem stærk boron-stål i bl.a. stolper og dørrammer. Det er mere end i nogen anden Ford konstrueret til dato og giver optimal beskyttelse ved side-kollisioner.

Den nye Focus er desuden udstyret med en specialudviklet og patenteret under-ramme, som skiller ved voldsomme frontal-sammenstød og derved forhindrer deformation i nederste del af kabinen. Desuden er beskyttelsen af bløde trafikanter blevet forbedret ved et rundere og ’blødere’ front-design, ligesom vinduesviskerne er blevet omplaceret for at reducere skader.

Den nye Focus er udstyret med Fords Intelligent Protection System, som blandt andet inkluderer nyudviklede airbags og sikkerhedsseler. Bagsædepassagerer er beskyttet med tre-punkts-seler ligesom forberedelse for ISOFIX er standard.

Et andet plus for sikkerheden er muligheden for børnesikringen. Fra førersædet kan man aktivere og deaktivere låse til bagdørene ved et enkelt tryk på en knap. Bagdørene åbner automatisk i tilfælde af en ulykke.


Læs mere om den nye Ford Focus her

Download fotos af den nye Focus her

Check Ford's privatleasing tilbud på ny Ford Focus og læs mere om Ford privatleasing.

Læs flere nyheder fra Ford her

Book en prøvetur i den nye Ford Focus eller testkør en af Fords andre familiebiler hos din nærmeste Ford forhandler – bestil testkørsel her.

Kontaktinformation:

Lene Dahlquist
Pressechef
Ford Motor Company

Direkte tlf:  43 48 06 20
Mobil:         40 32 82 68
Email:         ldahlqui@ford.com

- Tilmeld dig Ford's nyhedsservice og få presseinformationer og nyheder direkte i din inboks: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

 

About Ford Motor Company
Ford Motor Company, a global automotive industry leader based in Dearborn, Mich., manufactures or distributes automobiles across six continents. With about 166,000 employees and about 70 plants worldwide, the company’s automotive brands include Ford and Lincoln. The company provides financial services through Ford Motor Credit Company. For more information regarding Ford’s products, please visit www.fordmotorcompany.com.

Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 51 individual markets and employs approximately 66,000 employees. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford of Europe operations include Ford Customer Service Division and 22 manufacturing facilities, including joint ventures. The first Ford cars were shipped toEuropein 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.