Gå til indhold
Ford står stærkt med øget salg i 2018 – klar til at fejre 100 år i Danmark

Pressemeddelelse -

Ford står stærkt med øget salg i 2018 – klar til at fejre 100 år i Danmark

I år kan Ford Motor Company fejre 100 år i Danmark, og salgstallene for det 99. år viser en fremgang både for personbiler og varebiler. Ford vil bygge videre på successen i 2019 med nye modeller som Focus Active og en ny stor Transit.

  • Fords markedsandel for nye personbiler steg i 2018 med over 9 procent
  • Ford er med sin stærke Transit-modelfamilie absolut førende, når det kommer til varebiler i Danmark – markedsandelen er højere end 23 procent
  • Salget af nye Ford-personbiler til private købere er i 2018 øget med over 28 procent til en markedsandel på 6,7 procen
  • I løbet af 2019 introduceres nye vigtige modeller for Ford på det danske marked, bl.a. Focus Active, Edge, Mondeo Hybrid stationcar, ny Transit og Transit Custom plug-in-Hybrid

Ford har fulgt danskerne og været et af landets mest populære mærker i mange årtier, og i 2019 runder Ford så et skarpt hjørne – 100 år i Danmark. Meget har ændret sig i løbet af det seneste århundrede, men kundernes begejstring for Fords produkter er intakt.

Det 99. år på det danske marked er et bevis på Fords popularitet i Danmark. Salget af nye person- og varebiler fra Fords forhandlere steg i 2018 med 6,8 procent i forhold til 2017, og Ford holder sin position som et af de bedst sælgende og mest populære bilmærker i Danmark*.

”Den helt nye Focus har stor betydning på det danske marked, og den er en væsentlig del af vores succes i 2018. Ud over de anpriste Ford Focus-kvaliteter i sig selv skyldes succesen ikke mindst et godt og frugtbart samarbejde med Fords forhandlernetværk. Vi går ind i et helt nyt århundrede for Ford i Danmark med stor tiltro til, at vi udbygger vores position i markedet, både når det kommer til personbiler og varebiler med henholdsvis konventionelle og alternative drivlinjer,” siger Janne Kämäräinen, adm. direktør hos Ford i Danmark.

De danske Ford-forhandlere kunne i 2018 indregistrere hele 20.930 nye biler sammenlignet med 19.604 biler året før, som skubbede markedsandelen op på over 8 procent – en fremgang på mere end et halvt procentpoint. Det er især salget af nye personbiler til private kunder, Ford har haft succes med at udbygge, og populariteten er tydelig. Fra et salg i 2017 på 5344 personbiler steg salget med over 40 procent til 7489 biler i markedet for salg til private, som totalt set er steget med under 10.000 biler for alle mærker.

Ford er absolut størst på varebiler

Fords store Transit-modelfamilie er den mest udbyggede og omfattende i markedet, og med de fire modeller Transit Courier, Transit Connect, Transit Custom og den store Transit dækker Ford behovet hos danske erhvervsdrivende som intet andet mærke – konfigurationsmulighederne er endeløse, omkostningerne meget konkurrencedygtige og serviceniveauet hos forhandlerne højt.

Danske kunder har belønnet Ford og forhandlernes hårde arbejde ved igen i 2018 at gøre Ford til det absolut bedst sælgende varebilsmærke i Danmark, og det er femte år i træk, at titlen tilfalder mærket. De nærmeste konkurrenter har mistet markedsandele og set et faldende salg, men hos Ford er salget af varebiler gået frem. Markedsandelen er dermed steget fra 20 procent til endnu mere imponerende 22,5 procent.

”Vores nærmeste konkurrent ligger mere end 3300 biler efter os og har en markedsandel på under 13 procent, og vi kan i høj grad takke det komplette modelprogram og vores dygtige forhandlere for at have skabt imponerende vækst i 2018. Jeg er overbevist om, at fornyelse af modelprogrammet her i 2019 med for eksempel den opdaterede Transit vil cementere og udbygge Fords position i Danmark,” fortæller Janne Kämäräinen.

Ford ser i sit 100. år i Danmark frem til at introducere helt nye og spændende biler, når det kommer til både personbiler og varebiler. Ford er klar med den spændende Focus Active (også i stationcarversion) og en helt ny udgave af den luksuriøse SUV Edge, mens også Mondeo Hybrid kommer som stationcar. En ny Transit kommer til Danmark fra september, og Ford bliver med Transit Custom plug-in-Hybrid først til at introducere en regulær varebil som opladningshybrid med både benzin- og elmotor, der kan køre op til 50 kilometer på strøm alene.

”Vores overordnede mål er at blive det foretrukne mærke inden for mobilitet i Danmark, og vi glæder os til at præsentere danskerne for nye transportløsninger, der matcher kundernes behov i fremtiden,” slutter Janne Kämäräinen.

*Kilde for salgstal: De Danske Bilimportører, opgørelse fra salget af person- og varebiler 2018. www.bilimp.dk

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Related links

Emner

Kategorier


About Ford Motor Company

Ford Motor Company is a global company based in Dearborn, Michigan. The company designs, manufactures, markets and services a full line of Ford cars, trucks, SUVs, electrified vehicles and Lincoln luxury vehicles, provides financial services through Ford Motor Credit Company and is pursuing leadership positions in electrification, autonomous vehicles and mobility solutions. Ford employs approximately 200,000 people worldwide. For more information regarding Ford, its products and Ford Motor Credit Company, please visit www.corporate.ford.com.

Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 50 individual markets and employs approximately 53,000 employees at its wholly owned facilities and approximately 68,000 people when joint ventures and unconsolidated businesses are included. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford Europe operations include Ford Customer Service Division and 24 manufacturing facilities (16 wholly owned or consolidated joint venture facilities and eight unconsolidated joint venture facilities). The first Ford cars were shipped to Europe in 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark