Gå til indhold
NY FORD FOCUS ER LANDET I DANMARK

Pressemeddelelse -

NY FORD FOCUS ER LANDET I DANMARK

Masser af ny teknologi og køreegenskaber som bliver rost til skyerne

Den kan standse, bremse og parkere af sig selv. Den kan aflæse vejskilte og advare om medtrafikanter i blinde vinkler. Og så holder den øje med uopmærksom kørsel fra en træt fører.

Den nye Ford Focus er ikke blot den teknologisk mest avancerede Focus til dato, det er også en bil, som bygger videre på nogle køreegenskaber, der endnu engang har fået danske og udenlandske motor-journalister til at fremhæve Focus’en for dens dynamiske og underholdende køreegenskaber.

Nu er den kommet til Danmark, og det er den direkte anledning til, at alle landets Ford forhandlere slår dørene op til åbent hus i weekenden 30. april - 1. maj.

Ford Focus anno 2011 er ikke blot et stilstudie i Kinetic design, den er også proppet med nye teknologiske løsninger, der øger komforten, sikkerheden og køreglæden.

Focus’en kan udstyres med en række nye sikkerheds-features som for eksempel Lane Departure Warning og Lane Keeping Aid, som advarer ved umotiverede vognbaneskift og hjælper aktivt med at holde bilen på rette spor, ligesom Blind Spot Information System advare om eventuelle medtrafikanter i den blinde vinkel.

Driver Alert-systemet følger løbende med i kørslen og registrerer, hvad systemet opfatter som ’en træt fører’. Hvis føreren udviser uopmærksom kørsel, alarmerer bilens informationssystem føreren om, at det er tid til en pause.

En af de mest almindelige former for biluheld er, at man kører op bag i den forankørende ved langsomt kørende trafik. Active City Stop reducerer risikoen for dette. Hvis en forankørende bil sænker hastigheden brat eller standser inden for 12 meters afstand, aktiveres bremserne, så føreren har større chance for at få bilen standset i tide. Hvis hastigheden er under 15 km/t og føreren ikke reagerer, standser bilen selv så kollision forhindres.

Komforten har også fået et gevaldigt teknologisk løft. Det brugervenlige HMI-interface (Human Machine Interface) gør det endnu lettere at betjene MP3-afspiller, en Bluetooth-kompatibel mobil via stemmestyring, USB-stik, navigationsanlæg og andre vigtige funktioner.

Funktionen Active Park Assist gør det let at parallelparkere selv der, hvor du ikke tror, der er plads nok. Via sensorer informerer systemet om mulige p-pladser, når der køres hen ad gaden (med maks 30 km/t) og styrer, automatisk, bilen på plads.

Den nye Focus aflæser også vejskilte og viser automatisk hastighedsgrænsen, overhalingsregler eller et andet relevant symbol på informationsdisplayet. Nær- og fjernlys er automatisk og reguleres efter de eksisterende lysforhold og mod-kørende bilister. Den nye Focus er desuden udstyret med Auto-Start-Stop, som nedsætter brændstofforbruget med helt op til 10 procent ved bykørsel.

De meget roste køreegenskaber skyldes især et helt nyt affjedrings- og kraftoverførings-system. Men også de nye EcoBoost- og Duratorq TDCi-motorer bidrager i høj grad til de dynamiske fornøjelser. En anden iøjenfaldende teknologi i den nye Ford Focus er Torque Vectoring Control, som giver et fantastisk vejgreb og en optimeret styring i sving ved konstant at afbalancere motorens trækkraft mellem forhjulene, så det præcist passer til vejoverfladen og køreforholdene. Det avancerede system ses normalt kun på biler i en helt anden prisklasse, men er standardudstyr på den nye Ford Focus.

Med direkte indsprøjtning og turbolader giver Ford EcoBoost-teknologien motorkraft som ved en 6-cylindret motor, selvom motoren kun har 4 cylindre. Samtidig har den en bedre brændstoføkonomi og en lavere CO2-udledning (sammenlignet med traditionelle motorer). Duratorq TDCi-dieselmotoren er også blevet opdateret, så den nu har endnu mere motorkraft og moment med forbedret brændstoføkonomi og reduceret CO2-udledning.

Den nye Focus er tilgængelig som henholdsvis 5-dørs – og senere på sommeren, som stationcar. Der vil være 2 udstyrsversioner at vælge imellem; Trend og Titanium samt et bredt udvalg af motorer.

Som en del af introduktionskampagnen, tilbyder Ford den nye Focus til samme månedlige ydelse, hvad enten man vælger privatleasing eller et finansieret køb. I perioden 9. april - 9. maj kan man således anskaffe sig den nye Ford Focus til en månedlig ydelse fra kr. 2.895,-

Priserne på ny Ford Focus begynder ved kr. 255.000 for en 5-dørs og kr. 265.000 for stationcar udgaven. Priserne er ekskl. levering.

Læs mere information om ny Ford Focus i Danmark her: http://www.newfocus.ford.eu/?locale=da-dk

Fotos i høj opløsning samt yderligere information kan findes på Ford Focus online pressekit her: http://all-newfordfocus.fordmedia.eu/

Related links

Emner

Tags


About Ford Motor Company
Ford Motor Company, a global automotive industry leader based in Dearborn, Mich., manufactures or distributes automobiles across six continents. With about 166,000 employees and about 70 plants worldwide, the company’s automotive brands include Ford and Lincoln. The company provides financial services through Ford Motor Credit Company. For more information regarding Ford’s products, please visit www.fordmotorcompany.com.

Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 51 individual markets and employs approximately 66,000 employees. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford of Europe operations include Ford Customer Service Division and 22 manufacturing facilities, including joint ventures. The first Ford cars were shipped to Europein 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

Pressekontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620 Fords online pressekit

Relateret materiale

Relaterede nyheder

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.