Gå til indhold
SLUT MED PARKERINGSPANIK

Pressemeddelelse -

SLUT MED PARKERINGSPANIK

Ny Ford teknologi gør parallelparkeringen til en leg

De lykkelige ejere af den nye Ford C-MAX, som forventes til Danmark sidst på året, slipper for en væsentlig del af den parkeringspanik, der jævnligt rammer storby-bilister. De kan i bogstaveligste forstand læne sig tilbage og lade Fords nye, automatiske parkeringssystem, kaldet Ford Active Park Assist, klare ærterne.

Parallelparkering med mindst mulig pladsmarginal er noget, der kan få koldsveden til at springe frem på mange bilisters pander. Selv erfarne bilister springer hellere over og fortsætter den ofte utopiske storby-jagt på en p-plads med luft omkring. Bekymringerne er mange: "Tænk nu hvis jeg ikke får drejet rigtig på rattet første gang, anden gang eller tredje. Hvad hvis jeg rammer en af de andre biler eller kommer i karambolage med den drabeligt høje kantsten?" Der er masser af argumenter for helt at opgive forehavendet og rulle videre.

Men ikke længere. Ford Active Park Assist er den ultimative hjælper. Systemet scanner ikke blot begge vejsider for egnede parkeringspladser, mens C-MAX’en er i fart, det styrer også bilen ind på pladser, mange bilister ellers ville opgive. Når systemet er aktiveret, og pladsen fundet, overtager automatikken og styrer bilen på plads, hurtigt og sikkert – og med en pladsmargin på under en halv meter i begge ender.

Systemet reagerer på impulser fra i alt 10 sensorer, som er placeret på C-MAX’ens sider og kofangere. Side-sensorerne scanner konstant for plads i vejsiderne – med en fart på op til 30 km/t – og når systemet registrerer en egnet plads, aktiveres en alarm, ligesom føreren får visuel besked via et display i instrumentpanelet.

Sensorerne scanner passivt, selvom parkeringssystemet ikke er slået til. Det betyder, at føreren kan aktivere systemet, når bilen har passeret forbi en mulig plads. Systemet har allerede valideret pladsen, og dermed er det muligt at foretage en automatisk styret parkering, så at sige med tilbagevirkende kraft.

Når Fords parkeringssystem har fundet en egnet plads, bliver føreren instrueret via instrumentpanelet. Føreren har kontrol over speeder og bremse og vælger selv bak- eller fremadgående gear mens systemet overtager styringen af bilen. Parkeringsmanøvren kan foretages med en fart af op til 10 km/t.

De almindelige parkerings-sensorere hjælper føreren med at bestemme afstanden til de andre parkerede biler og dermed også, hvornår der skal trædes på bremsen.

Ford Active Park Assist er designet til at håndtere en lang række forskellige parkerings-scenarier for at afspejle virkeligheden i en storby. Normalt vil systemet føre bilen ind på en plads, så den holder parallelt med kantstenen, men hvis bilerne omkring er parkeret på en anden måde – for eksempel oppe på kantstenen – vil systemet automatisk indrette sig efter de øvrige parkerede biler. Det gælder også, selvom der ikke er en kantsten.

Systemet tager også højde for særlige forhold og vil for eksempel afvise en potentiel parkeringsplads i en smal ensrettet gade med parkerede biler i begge vejsider, simpelthen fordi parkeringsmanøvren rummer en fare for kollision.

Fotos i høj opløsning kan downloades fra Ford Online Technology Center her: http://technology.fordmedia.eu/ hvor du også kan læse mere om andre af Fords teknologier

Fords internationale pressesite www.media.ford.com giver dig yderligere mulighed for at søge fotos og information. Du skal blot oprette en profil for at få adgang.

Emner

Tags


About Ford Motor Company
Ford Motor Company, a global automotive industry leader based in Dearborn, Mich., manufactures or distributes automobiles across six continents. With about 166,000 employees and about 70 plants worldwide, the company’s automotive brands include Ford and Lincoln. The company provides financial services through Ford Motor Credit Company. For more information regarding Ford’s products, please visit www.fordmotorcompany.com.

Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 51 individual markets and employs approximately 66,000 employees. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford of Europe operations include Ford Customer Service Division and 22 manufacturing facilities, including joint ventures. The first Ford cars were shipped to Europein 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

Pressekontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620 Fords online pressekit

Relateret materiale

Relaterede nyheder

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.