Få vores nyheder på mail

Lad nu bilen stå - også dagen derpå! Ny dragt fra Ford viser hvor farligt det kan være.

Blogindlæg   •   Dec 30, 2016 14:07 CET

Selvom man måske dagen efter en festlig aften ikke længere er over promillegrænse, er der stadig eftervirkninger. Dine evner for at køre bil er svækkende. Så lad nu bilen stå - også dagen derpå! Ny dragt fra Ford simulerer effekterne ved at have tømmermænd. Den bliver en del af det globale Driving Skills for Life kørekursus.

Spirituskørsel er et af samfundets største tabuer, men at tage bilen næste morgen med tømmermænd kan være lige så farligt. 

Med en hyggelig aften, følger ofte en del alkohol. Dette sker især i december med julefrokoster med familien og kollegerne og nytårsfester med vennerne. December er derfor den måneder, hvor flest mennesker løber en risiko der kan være dødelig for dem selv, men også andre bilister.

Undersøgelser viser nemlig, at 1 ud af 6 færdselsuheld i Europa skyldes spirituskørsel*. En ud af 10 anholdelser for spirituskørsel i Storbritannien finder sted mellem kl. 06:00 og 08:00 morgenen efter en aften i byen**.

Her kommer ’Hangover Suit’ ind i billedet. Dragten er udviklet af Ford og Meyer-Hentschel Institute i Tyskland. Dragten er lavet med en speciel vest, håndled- og ankelvægte, briller, et pandebånd med vægt og hovedtelefoner. Den illustrerer faren ved at køre bil dagen derpå, ved at simulere symptomer på tømmermænd, så som hovedpine, koncentrationsbesvær, træthed og svimmelhed.

”Det er ikke bestemt ikke velset at tage bilen hjem efter en aften i byen som også inkluderer alkohol, men morgenen efter, tænker mange ikke videre over om hvorvidt de er i stand til at køre bil - og de kører ofte alene,” fortæller Fords 'Driving Skills for Life' manager Jim Graham*** ”’Fords Hangover Suit’ viser, hvor svækkende dine evner kan være grundet tømmermænd og hvilken risiko der er ved at køre bil i den tilstand”.

Unge kan også opleve ’Hangover Suit’ i Fords Driving Skills for Life kørekursus – hvor Ford og Meyer-Hentschel Institute tidligere har udviklet både ’Drink Driving Suit’ og ’Drug Driving Suit’.

”Vi udførte en masse studier – heriblandt analyserede vi vores egne evner efter en aften med alkohol,” fortæller Gundolf Meyer-Hentschel, administrerende direktør ved Meyer-Hentschel Institute. ”I ’Hangover Suit’ er der hovedtelefoner, der simulerer den øgede følsomhed overfor lyd samt de typiske lydoplevelser ved migræne. Desuden benytter vi et pandebånd med vægt og briller, der sammen simulerer svimmelheden ved tømmermænd”.

Personer, der har prøvet dragten, inkluderer Dr. Richard Stephens, lektor i psykologi ved Keele University i Storbritannien, samt en alkoholforsker hvis ekspertise er tømmermænd. Dr. Richard Stephens siger: ”Folk er ofte slet ikke klar over, at tømmermænd påvirker vores grundlæggende evner – det punkt illustrerer Fords ’Hangover Suit’ på bedste vis.”

# # #

* https://www.allianz.com/en/press/news/commitment/community/141209_fatal-traffic-accidents.html

** http://www.dailymail.co.uk/news/article-2514724/Jump-drink-drivers-caught-limit-morning-after.html

*** http://www.psychologicalscience.org/news/motr/driving-with-a-hangover-just-as-dangerous-as-driving-drunk.html#.WEf_QLKLTb0

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.