Gå til indhold
Ford fejrer 100 år i Europa

Blogindlæg -

Ford fejrer 100 år i Europa

William Clay Ford Jr., bestyrelsesformand for Ford Motor Company og oldebarn af Henry Ford, ønsker Ford i Europa tillykke med de 100 år med en særlig overraskelse i Irland.

Det er ingen overraskelse, at Irland var det første land uden for Nordamerika, der fik etableret en Ford-fabrik i april 1917. Faderen til Fords grundlægger voksede nemlig op i netop den by, fabrikken blev bygget i, inden han emigrerede til USA i 1847. 

Virksomheden Henry Ford etablerede i 1917 i Irland blev kaldt Henry Ford & Son Limited og de byggede traktorer. Navnet bærer Ford i Irland stadig stolt. Det er endda det eneste Ford-selskab i verden, der bærer navnet på bilproducentens grundlægger.

Traktoren Fordson var til at starte med det, fabrikken i Cork havde fokus på og allerede i 1929 var det den største traktorfabrik i verden. Men fabrikken byggede også den ikoniske Model T – det var endda her den sidste Model T rullede af samlebåndet en dag i december 1928.
Andre modeller, der kørte af samlebåndet inden fabrikkens lukning i 1984, var Model A, Model BF, Model Y, Prefect, Anglia, Escort, Cortina og Sierra.

Den dag i dag er der intet andet bilmærke, der har så mange forhandlere i Irland som Ford. Hele 52 forhandlere, der beskæftiger omkring 1.000 medarbejdere. 

Ford vender hjem

Gennem hele sit liv var Henry Ford meget bevidst om sine irske rødder. Derfor valgte han netop Cork-området til sin første fabrik uden for Nordamerika. Nostalgi og følelser var med i valget af området. 

”Jeg er stolt og glad over at komme hjem til Cork for at fejre Fords 100 års jubilæum i Irland og Europa,” fortæller William Clay Ford Jr., Executive Chairman i Ford Europa. ”Ford har dybe rødder i Cork, ikke kun gennem min families historie, men også fordi fabrikken har været en drivkraft for udviklingen i området igennem mange årtier”.


# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmark pressecenter:http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark