Få vores nyheder på mail

Grå er det nye sort

Blogindlæg   •   Apr 20, 2017 14:00 CEST

Gammel er det nye ung – grå er det nye sort. Den grå farve kan efterhånden ses i hele modeindustrien, men er også blevet populær i bilindustrien.

Den grå farve er ikke længere gammel og kedelig. Med alt fra hår til interiøret i en bil, teknologi og design – alle elsker grå. 

De kendte farver de gyldne lokker grå og Instagram boomer med indlæg der bruger #GrannyHair – over 260.000 indlæg findes nu på det sociale medie. Den 63-årige gråhårede Lyn Slater fulgte tidligere i år i Cindy Crawfords, Claudia Schiffers og Naomi Campbells fodspor, da hun tegnede kontrakt med det eksklusive modelbureau Elite. 

Men det er ikke kun de kendtes verden og modebranchen den grå farve har taget med storm. Bilindustrien har også taget farven til sig. Det er det mest populære valg blandt Fords kunder i Europa – og slår den hvide farve af tronen. Fords kunder kan vælge mellem 6 forskellige grå nuancer. 

”Vi vurderede i første omgang den grå farve som værende ”trendy” – en farve med en kortere levetid end de der er udviklet ud fra sølv, sort og hvid. Vi er blevet overrasket over hvor populær den grå farve er blevet,” fortæller Julie Francis, Colour & Design Material Manager hos Ford Motor Company. ”Grå er en fantastisk uudnyttet farve der viser nye måder man kan være cool og anderledes i den moderne verden – og det gør det spændende”. 

Men den grå farve repræsenterer mere end bare mode og komfort. Grå er intelligensens farve. Den står for viden, visdom og sandhed. 

Til de små grå:

  • Henry Fords kendte ordsprog sagde, at hans Model T kunne fås i ”enhver farve, så længe den er sort”. Men man kunne faktisk også få den i grå da modellen blev introduceret i 1908.
  • Fords grå farveskala inkluderer Stealth Grey, Smoke Grey, Magnetic Grey, Guard Grey, Moondust Silver og Ingot Silver

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.