Gå til indhold
Ford bekræfter spritny Focus RS

Nyhed -

Ford bekræfter spritny Focus RS

Ford bekræfter, at en helt ny Focus RS er i støbeskeen – Focus RS bliver den ultimative udgave af verdens mest købte bil. Ford oplyser desuden, at modellen for første gang vil blive solgt på globalt plan.

Samtidig præsenterer Ford etableringen af et nyt team kaldet Ford Performance, som fremover skal udvikle virksomhedens højtydende modeller.

Efterspørgslen på biler af denne type vokser over hele verden. I Europa har der været en stigning i solgte biler i segmentet med 14% siden 2009, mens tallet i USA er imponerende 70%.

Ford Performance planlægger at udvikle mere end 12 nye højtydende sportsmodeller inden 2020. Hver enkelt af disse udvikles på en måde, der sikrer føreren en unik køreoplevelse – og de bygges med fokus på avancerede teknologier, vægtreduktion, elektronik, motorer, ydelse og brændstofeffektivitet.

Ford Performance ledes af Dave Pericak. Han er tidligere Chefingeniør for den nye generation af Mustang, der som bekendt lanceres i Europa i 2015 for første gang i modellens 50-årige historie. Teamet er en sammensmeltning af afdelinger som Team RS i Europa og Special Vehicle Team (SVT) i Nordamerika. Med det nye team bliver man i stand til både at udvikle flere produkter men også lancere dem hurtigere end tidligere.

”Vi flytter os fra det regionale fokus. Med One Ford-platformen ændrer vi vores forretnings metode for højtydende biler og fokuserer på at styrke vores bredde inden for Ford Performance-teamets rammer”, siger Raj Nair, som er ansvarlig for den globale produktudvikling hos Ford.

”Fords engagement inden for højtydende biler er større end nogensinde før, og vi fortsætter udviklingen med konstante innovationer”, fortæller Nair. ”Med Ford Performance teamet samler vi motorsport, motorsportsteknik, højtydende biler samt komponenter og tilbehør under ét og samme tag. Det skaber en synergi, der gør at vi bedre kan opfylde alle vores kunders behov – både på banen og på almindelige vej”.

Den nye Focus RS vil tilføje endnu en gren til det stamtræ der i 1968 blev startet med Ford 15M RS, der i sin tid blev lanceret i Tyskland. Den første RS-model, som Ford Europa lancerede var Ford Escort RS1600 i 1970, mens den første Focus RS-model ramte vejene i 2002.

Højtydende biler og racing er en stor del af Fords DNA. Fords grundlægger Henry Ford vandt således for 113 år siden Sweepstakes Race foran Alexander Winton, der var førende inden for amerikansk racing på daværende tidspunkt. Dette blev overværet af Detroits pengestærke forretningsmænd, og 18 måneder senere var Ford Motor Company en realitet.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark