Gå til indhold
Ford dominerer varebilssalget

Nyhed -

Ford dominerer varebilssalget

Ford kommer i det nye år særdeles godt fra start på flere fronter af det danske varebilssalg.

Selvom det samlede salg af varebiler for januar 2021 er faldet med knap 26 procent i forhold til januar sidste år*, kan Ford fremvise stærkt øgede markedsandele på flere områder af varebilssalget.

For mens Ford sad på lidt over 24 procent af det samlede danske varebilssalg i januar 2020, er markedsandelen vokset til hele 33,69 procent i januar 2021*. Det er næsten 20 procentpoint højere markedsandel end andenpladsen.

Resultaterne taler også sit tydelige sprog, når man dykker ned i de enkelte segmenter, der udgør varebilssalget.

På ombyggede personbiler (personbiler på gule plader) ligger Ford i spidsen med en andel på 21,4 procent i januar 2021*. Det er en markant stigning i forhold til samme måned sidste år, hvor Ford havde en andel på knap 12 procent. Den øgede markedsandel skyldes især, at Ford Focus blev den mest solgte ombyggede personbil i perioden*.

Det blev også til en suveræn start i det store 1-tonssegment med Transit Custom. Her opnåede Ford en førende markedsandel på hele 44,57 procent i januar 2021 mod 31,46 procent i januar 2020*.

Også i 2-tonssegmentet med den store Transit har Ford øget sin markedsandel, der er gået fra 14,84 procent i januar 2020 til 22,46 i januar 2021*.

Fords dominans gør sig samtidig gældende i pickup-segmentet. Her toppede Ranger segmentet med hele 52,50 procent af markedsandelen i januar 2021. Det er ikke langt fra en fordobling af de 28,4 procent markedsandel, som Ford besad pickup-segmentet i januar 2020*.

Stadig markedsledende
Fords populære linje af Transit-varebiler har været markedsledende i både Danmark og Europa gennem de sidste 6 år og er det fortsat for 7. år i streg.

Holder stadig åbent for erhverv
Fords Transit Erhvervscentre holder stadig fysisk åbent for erhvervskunder, herunder også for udlevering af varebiler. Ønsker man ikke at besøge Fords erhvervscentre, er Fords salgspersonale også til rådighed på telefon og mail.

Sidstnævnte gør sig også gældende for Fords forhandlere af personbiler.

* Kilde: De Danske Bilimportører, bilstatistik.dk.

# # #

Følg Ford på MynewsdeskFord.dkFacebookInstagramLinkedIn

Fotos og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark