Gå til indhold
Ford Focus RS – unikt indblik i udviklingen af en ny skelsættende superhatchback

Pressemeddelelse -

Ford Focus RS – unikt indblik i udviklingen af en ny skelsættende superhatchback

Det sker utrolig sjældent, at offentligheden kommer med helt ind i det helligste af det helligste hos en bilproducent, nemlig i udviklingen af en ny bilmodel. I otte unikke episoder af 'Rebirth of an Icon' kommer man helt tæt på den nye Ford Focus RS og får et unikt indblik i, hvordan den dynamiske model med 350 hk er blevet skabt – lige fra de første tanker om superhatchbacken i designstudiet til testkørsler i de mest ekstreme egne af verden. 

Rebirth of an Icon – et ikon genfødes. Den nye Ford Focus RS er uden tvivl en af de mest ventede biler, og at den nye superhatchback fra Ford allerede før den slippes løs i 2016 har status som ikon, kræver ikke megen introduktion. Tænk på nærmest sagnsomspundne modeller som Escort RS Cosworth og Sierra RS Cosworth. Det er store ikoner, og det er ikoner, som nu bliver genskabt i en ekstremt fascinerende, dynamisk og hurtig udgave af Focus.

Focus RS bliver noget helt unikt, udviklet af et stærkt og fokuseret hold af specialister i det nyligt oprettede Ford Performance. Som noget ganske usædvanligt er det nu muligt at få et indblik i den omfattende process, det har været at udvikle den nye Focus RS. I otte unikke episoder, netop under titlen 'Rebirth of an Icon', følger man tilblivelsen af den nye superhatchback; fra de første diskussioner omkring en prototype til testarbejde i de mest ekstreme egne af verden, fra den voldsomme hede i Arizona til den ødelæggende kulde på Arktis. 

I de otte videoer følger vi blandt andet den teknisk ansvarlige chef for global produktudvikling, Raj Nair, og rallystjernen Ken Block, som begge har haft stor indflydelse på alle trin i udviklingen af Fords sublime hatchback.

En ny og global æra indledes

I forhold til de tidligere RS-modeller er der i dag flere krav end nogensinde, den nye Focus RS skal leve op til. Der er ikke blot langt flere konkurrenter på markedet, men også større forventninger fra kundernes side. For første gang nogensinde skal Focus RS sælges i hele verden og ikke blot i Europa, og dermed er der omfattende og forskelligartede krav, bilen skal leve op til.

Den nye Focus RS bliver ekstrem ydelse og ekstrem underholdning i et perfekt og strømlinet hatchbackkarrosseri. Ford brugte i mange år firehjulstrækket til at opnå greb og dynamik, og det er en vigtig del af mekanikken i den nye model. Under motorhjelmen, bag de nøje udtænkte luftindtag til køling af motor og bremser og bilens stabilitet, gemmer sig et bæst fra Ford Performance: den nye firecylindrede 2,3-liters EcoBoost-motor med hele 350 hk og et moment på helt op til 470 Nm ved overboost. Launch control, forskellige køreprogrammer og en avanceret undervogn vil gøre den nye Focus RS til en rallybil født til gadebrug. 0-100 km/t på 4,7 sekunder og en topfart på 266 km/t taler for sig selv.

Ford ser frem til at kunne introducere den nye Focus RS i Danmark i 2016. Priserne ventes at starte omkring 600.000 kr. - man får med andre ord en usædvanlig stærk motor til en lav pris, men bestemt også en af markedets mest dynamiske biler.

Se de otte fascinerende episoder af 'Rebirth of an Icon' enten her eller under Ford Danmarks videoer og læs mere om Focus RS i Fords online pressekit.

---

Episode 1 – Projektet lanceres (6:14 min.)

Episode 2 – Design og udvikling (5:36 min.)

Episode 3 – Ud på vejen (6:18 min.)

Episode 4 – Prøvelser på testbanen (5:15 min.)

Episode 5 – Det ekstreme Arktis (7:40 min.)

Episode 6 – Problemer med kræfterne (5:58 min.)

Episode 7 – Den hårde dom (8:36 min.)

Episode 8 – Det endelige kapitel (6:19 min.)

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmark pressecenter:
http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Related links

Emner

Kategorier


Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 50 individual markets and employs approximately 53,000 employees at its wholly owned facilities and approximately 68,000 people when joint ventures and unconsolidated businesses are included. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford Europe operations include Ford Customer Service Division and 24 manufacturing facilities (16 wholly owned or consolidated joint venture facilities and 8 unconsolidated joint venture facilities). The first Ford cars were shipped to Europe in 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

About Ford Motor Company
Ford Motor Company, a global automotive industry leader based in Dearborn, Mich., manufactures or distributes automobiles across six continents. With about 197,000 employees and 67 plants worldwide, the company’s automotive brands include Ford and Lincoln. The company provides financial services through Ford Motor Credit Company. For more information regarding Ford and its products worldwide, please visit www.corporate.ford.com.

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark