Gå til indhold
FORD LÆGGER AN TIL BIL-VERDENENS STØRSTE OG NYESTE MODELPROGRAM

Pressemeddelelse -

FORD LÆGGER AN TIL BIL-VERDENENS STØRSTE OG NYESTE MODELPROGRAM

Verdens femte største bilproducent lancerer offensiv model-strategi i Europa

Paris, 26. September 2012 - - Europas bredeste modelprogram med den allernyeste teknologi. Sådan lyder den offensive melding fra Ford i forbindelse med åbningen af Paris Motor Show 2012. 

På trods af mørke skyer over europæisk økonomi, bebuder verdens femte største bilproducent en offensiv model-strategi, som betyder, at Ford vil introducere 15 nye vare- og personvognsmodeller på de europæiske markeder over de næste fem år. Samtidig sætter Ford ekstra fart på introduktionen af små, brændstof-økonomiske motorer og nye, intelligente sikkerheds- og miljø-teknologier henover hele modelprogrammet. Målsætningen er, at Ford i 2017 skal være i stand til at tilbyde flere modeller og mere sofistikeret teknologi end nogen anden bilproducent på det europæiske marked.

Nyhederne i Paris er første skridt på vejen.

Ny Mondeo
Den helt nye Ford Mondeo har taget et ordentligt hop op af kvalitetsstigen med et nyt niveau for funktionalitet, materialevalg og finish i kabinen. Mondeoen er udstyret med en række af Fords prisvindende støtte- og sikkerhedsteknologier som for eksempel Advanced Active Park Assist, ligesom sæderne byder på mulighed for aktiv massage. Samtidig giver den nye Mondeo – som noget helt unikt for sin klasse – mulighed for at gå helt til kanten af downsizing. Den nye Mondeo vil nemlig være tilgængelig med Fords prisvindende 1,0 EcoBoost benzinmotor. Kombinationen vil formentlig udmønte sig i klassens bedste brændstoføkonomi. 

Den nye Mondeo kommer i en 4- og 5-dørs model samt i en stationcar-udgave med skyde panorama-tag. Desuden kommer der en superøkonomisk hybrid-model og en diesel med træk på alle fire hjul.

Udstyrslisten omfatter også LED-forlygter, der indstiller sig aktivt efter kørselen, SYNC med MyFord touch via en otte tommers farveskærm samt oppustelige sikkerhedsseler til bagsædepassagererne.

Ny Fiesta
Ford afslører også nyeste version af Europas bedst sælgende bil, Ford Fiesta, som har fået en gennemgribende design-overhaling. Samtidig er den blevet udstyret med et væld af nye teknologier som for eksempel det stemmestyrede kommunikationssystem, Ford SYNC, den elektroniske funktionsnøgle, MyKey og antikollisions-systemet Active City Stop.  

Den nye Fiesta vil være tilgængelig med syv forskellige motorvarianter, som alle udleder mindre end 100 gram CO2 pr kørt kilometer og tilbyder brændstoføkonomi i den absolut bedste ende af skalaen.

Fords prisvindende 1,0 EcoBoost benzinmotor indgår som en del af motorprogrammet, både med turbolader i 100- og 125 hk versioner, men også i en helt ny superspare-version med henholdsvis 65- og 80 hk.

En særlig ECOnetic-model  præsterer over 30 km på en liter diesel og udleder beskedne 87 gram CO2 pr kørt km.


Nye SUV’er
Ford benytter ligeledes showet i Paris til at vise en helt ny såkaldt SUV (Sport Utility Vehicle). EcoSport er tænkt som en lillebror til den meget populære Ford Kuga og skal appellere til den voksende skare af europæere, som værdsætter SUV’ens fordele, men samtidig tænker økonomisk, praktisk og miljøbevidst. EcoSport vil blive udstyret med den prisvindende 1,0 EcoBoost benzinmotor. 

Senere på året kommer der en helt ny udgave af Ford Kuga, som byder på et skarpere design, bredere udstyrsliste og helt ny teknologi – blandt andet en bagsmæk, som åbner med et vift af foden, når begge hænder er optaget af indkøbsposer.

Derefter følger Ford Edge, som er en større og mere luksuspræget SUV.


Kompakt familiebil
Tourneo Connect er en helt ny, kompakt familiebil spækket med Ford-teknologier som fx 1,0 EcoBoost-motor, Active City Stop og kommunikationssystemet Ford SYNC. 

Tourneo Connect er, på trods af de beskedne ydre dimensioner, en rummelig person-transporter med mulighed for fleksibel 5- og 7-sæders konfiguration. Tourneo Connect, som forventes til Danmark mod slutningen af næste år, byder både på benzin- og diesel-varianter, som alle forventes at være blandt de mest brændstoføkonomiske i klassen.

Motorshowet i Paris løfter ligeledes sløret for Fords ambitiøse downsizing-planer. I 2013 skal to tredjedele af samtlige Ford-modeller være blandt markedets mest brændstoføkonomiske. Det skal først og fremmest ske ved hurtig udbredelse af den kompakte og brændstof-økonomiske EcoBoost 1,0 benzinmotor til en bredere del af model-programmet.

Planen bliver suppleret af et lige så ambitiøst elektrificerings-program. Næste år kommer Ford Focus Electric - Fords første fuldt elektriske personbil - på markedet. Dernæst følger Fords første ægte hybrid – Mondeo Hybrid – og Fords første opladelige, såkaldte plug-in hybrid, Ford C-MAX Energi.

Hurtig Show-stopper
Fords stand i Paris byder dog ikke kun på praktisk fornuft. Der er også mulighed for at studere en helt unik racer, som først og fremmest er et studie i hvor langt Fords motor-teknologi er kommet. Formula Ford-raceren er udstyret med en temmelig vild udgave af Fords 1,0 EcoBoost benzinmotor. På trods af den beskedne motorstørrelse, er raceren i stand til at præstere 0-100 km/t på under fire sekunder og en topfart på 255 km/t. Hvad der måske er endnu mere bemærkelsesværdigt er, at raceren kun sluger i omegnen af én liter benzin pr. 20 km ved en hastighed på 120 km/t. 

# # # 

Flere foto og mere information findes på Fords online press kit:
http://paris2012.fordmedia.eu/


Følg Ford på Pressecenter
FacebookByFordFord.dk – Nyhedsbrev

# # #

Kontaktinformation:

Lene Dahlquist
Communication & Public Affairs Manager
Ford Motor Company

Tlf:           43 48 06 20
Mobil:       40 32 82 68
Email:       ldahlqui@ford.com

Related links

Emner

KategorierAbout Ford Motor Company
Ford Motor Company, a global automotive industry leader based in Dearborn, Mich., manufactures or distributes automobiles across six continents. With about 168,000 employees and about 65 plants worldwide, the company’s automotive brands include Ford and Lincoln. The company provides financial services through Ford Motor Credit Company. For more information regarding Ford and its products worldwide, please visit http://corporate.ford.com/.

Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 51 individual markets and employs approximately 66,000 employees. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford of Europe operations include Ford Customer Service Division and 22 manufacturing facilities, including joint ventures. The first Ford cars were shipped to Europe in 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark