Gå til indhold
Ford tilbage i Le Mans: Den nye superbil GT klar til en stærk start i 2016

Pressemeddelelse -

Ford tilbage i Le Mans: Den nye superbil GT klar til en stærk start i 2016

I 1966 tog Ford titlen som vinder af 24 timers løbet Le Mans med den nu legendariske superbil GT i racertrim. Timingen er derfor perfekt til et stort comeback i løbet til Ford i 2016 – både for at fejre 50-året for den store sejr og introduktionen af den helt nye superbil GT. Ford-sponserede hold deltager i LM GTE Professional-klassen med racerudgaver af den nye GT med over 600 hk. 

Ford har i dag offentliggjort et comeback af de helt store: I 2016 vender mærket tilbage med deltagelse i 24 timers løbet Le Mans, et af de absolut mest prestigefulde racerløb i verden, og det sker med racerudgaven af den helt nye superbil Ford GT. Dermed kan de mange tusinde danske Le Mans-fans se frem til en endnu mere spændende kamp mellem førende bilproducenter om sejren.

Offentliggørelsen fandt sted på den berømte Le Mans-bane, hvor den nye Ford GT racer også blev afsløret – en ultra-højtydende udgave af den nye superbil, der her har over 600 hk. Den nye racer vil deltage i løbet i Grand Tourisme Endurance Professional-klassen (GTE) på linie med biler fra Corvette, Porsche og Aston Martin.

2016 er det perfekte tidspunkt for mærkets tilbagevenden til det vigtige løb: Det er året, den nye superbil Ford GT kommer på markedet i gadetrim, og det er året, hvor Ford kan fejre 50-året for den enestående sejr i Le Mans i 1966 med netop en racerudgave af den første Ford GT – og med GT på de to efterfølgende placeringer.

”Da GT40 deltog i Le Mans i 1960erne, ville Henry Ford II bevise at Ford kunne slå de mest legendariske bilproducenter i udholdenhedsracerløb. Den dag i dag er vi stadig ekstremt stolte af at have vundet det ikoniske racerløb fire gange i træk, og det er den samme gejst, der dengang drev innovationen bag den første Ford GT, som stadig driver os i dag,” sagde Bill Ford, Executive Chairman i Ford Motor Company.


Innovation til Le Mans – og gadebrug

Den nye racer er beviset på denne fortsatte innovation, og som påkrævet er den stærkt baseret på den helt nye superbil GT til gadebrug, som Ford afslørede under stor bevågenhed i januar.

Den nye Ford GT racer vil deltage i den fulde løbskalender med hold ved både World Endurance Championships og TUDOR United SportsCar Championship, og den får sin konkurrencemæssige debut allerede i januar 2016 ved Rolex 24-løbet i Daytona, Florida.

De Ford-sponserede teams ledes af Chip Ganassi Racing med Felix Sabates (CGRFS), og det er intentionen, at de to hold vil stille med hver fire Ford GT racere ved Le Mans i 2016. Ingen kørere er offentliggjort.

Ford GT raceren omfatter en række innovationer, som Ford tror på ikke kun vil gøre den konkurrencedygtig i GTE Pro-klassen, men som også med tiden vil komme alle Ford-modeller til gavn. Disse inkluderer aerodynamik på et nyt plan for at levere enestående downforce, der er lig med forbedret stabilitet, avancerede letvægts-kompositmaterialer med kulfiber for at give et exceptionelt stift, men samtidig let chassis, og de overlegne kræfter og fremragende effektivitet fra EcoBoost-motoren.

”I udviklingen af den nye Ford GT, stod det klart for os, at vi her stod med en superbil, der ville være Fords adgangsbillet til igen at være med i GT-løbene. Vi er sikre på, at fremskridtene med GT indenfor aerodynamik, vægtoptimering og EcoBoost-motorens ydelse giver en opsigtsvækkende racer, som vil gøre, at vi igen kan være med helt fremme på verdensplan,” sagde Raj Nair, Vicepræsident for Global Product Development i Ford-gruppen.

Ford er gået sammen med Multimatic, Roush Yates og CGRFS for at skabe projektet. Raceren har været i gennem omfattende test og designoptimeringer hos Ford og Multimatic, og Ganassi har bistået ved udviklingen.

Den 3,5-liters EcoBoost V6-motor havde sin debut i TUDOR United SportsCar Championship i 2014, og siden dengang har Ford, sammen med CGRFS, taget sejren ved store løb, bl.a. 12 timers løbet på Sebring og Rolex 24 på Daytona. Ganassi-hold har opnået store sejre i Daytona 500, Brickyard 400 og Indianapolis 500.

”Vi har vundet løb og mesterskabet, men vi har aldrig været med i Le Mans. Da vi fik muligheden for at konkurrere sammen med Ford med den nye GT på verdens største motorsportsarena, og samtidig være med til at fejre 50-året for en af de største sejre i racerhistorien, hvordan kunne vi så sige nej?” sagde holdejer Chip Ganassi. ”Om det bliver en udfordring? Helt sikkert, men vi kunne ikke have en bedre partner end Ford.”


12 sportsmodeller i 2020

Den helt nye Ford GT er toppen af kransekagen som produkt fra den nye Ford Performance-gruppe, en division dedikeret til at skabe innovative sportsmodeller. Divisionen har som mål at levere mere end 12 nye sportsmodeller frem til 2020, og de innovative teknologier, fra de nye modeller, fx hvad angår aerodynamik, vil hurtigt kunne overføres til alle andre Ford-modeller.

De sportslige biler er en del af Ford med stigende succes, og Ford anerkender kundernes ønsker om biler, der tilbyder fremragende brændstoføkonomi, ledende teknologi og en fantastisk køreoplevelse. Ford Performance-modellerne inkluderer Ford GT, Focus RS, F-150 Raptor, Shelby GT350 og GT350R, Focus ST og Fiesta ST.

”Ford er stærkt fokuseret på tre globalt gældende prioriteter – fremdriften i vores One Ford-plan, levering af fremragende produkter og skabelsen af innovation i alle dele af vores forretning. Alle tre elementer mødtes, da vi skabte den helt nye Ford GT. Vi ved også fra vores rige historie indenfor motorsport, at konkurrence i verdensklasse er en fremragende måde at fremme produktinnovationer på,” sagde Mark Fields, præsident og CEO for Ford Motor Company.

Se nye fotos og få meget mere information på Ford GT online pressekit 

Se pressekonferencen fra Le Mans

Se billeder af Ford GT race car

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dkFords nyhedsbrev


Foto og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter:
http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Related links

Emner

Kategorier


Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 50 individual markets and employs approximately 47,000 employees at its wholly owned facilities and approximately 66,000 people when joint ventures and unconsolidated businesses are included. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford Europe operations include Ford Customer Service Division and 23 manufacturing facilities (12 wholly owned or consolidated joint venture facilities and 11 unconsolidated joint venture facilities). The first Ford cars were shipped to Europe in 1903 – the same year FordMotor Company was founded. European production started in 1911.

About Ford Motor Company

Ford Motor Company, a global automotive industry leader based in Dearborn, Michigan, manufactures or distributes automobiles across six continents. With about 194,000 employees and 66 plants worldwide, the company’s automotive brands include Ford and Lincoln. The company provides financial services through Ford Motor Credit Company. For more information regarding Ford and its products worldwide, please visit www.corporate.ford.com.

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford GT i racertrim indtager World Endurance Championship på Silverstone-banen i april 2016

Ford GT i racertrim indtager World Endurance Championship på Silverstone-banen i april 2016

Ford GT vil ikke kun imponere som superbil til gadebrug, når den i 2016 introduceres på markedet, for med sin racerinspirerede opbygning var det naturligt for Ford Performance sideløbende at udvikle en dedikeret racerudgave.To af de specialbyggede biler med over 600 hk vil stå klar til de indledende runder af FIA World Endurance Championship (WEC) på Silverstone-banen i England i april 2016.

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark