Gå til indhold
Ford Transit fejrer et halvt århundrede i førersædet for europæisk erhvervsliv

Pressemeddelelse -

Ford Transit fejrer et halvt århundrede i førersædet for europæisk erhvervsliv

Siden Ford i 1965 introducerede den nyskabende Transit som svaret på en ny tids behov for mere styrke, mere variation og større holdbarhed i vognparken, har varebilen løbende rykket grænserne for sikkerhed, brændstoføkonomi, ydeevne og innovative features.

Alle disse tiltag har over de sidste 50 år igen og igen åbnet nye veje for virksomheder over hele verden. Og det går også rent ind hos danske erhvervsdrivende. Salgstallene taler deres tydelige sprog – den nye Transit familie var i 2014 bedst sælgende blandt gulpladebiler i Danmark; og i de første seks måneder af 2015 er den klart førende både herhjemme og på europæisk plan. I Danmark har Ford således solgt mere end 2.500 Transitter siden januar måned*. Tillykke med de 50 år, Transit!

Toppen af poppen

Det sker kun for de færreste biler. Faktisk er det højst usædvanligt. Men det sker for Ford Transit: den hårdtarbejdende, slidstærke og verdenskendte varebil fylder 50 år. Fem årtier med samme navn tilfalder kun ikoner i bilindustrien, som det ligeledes skete for Mustang i 2014, og Transit er på alle måder en verdensstjerne, der har gjort sig fortjent til at runde 50 år – Ford Transit har gennem alle årene været ekstremt hårdfør, pålidelig og økonomisk.

Ford Transit er hastigt på vej mod otte millioner producerede eksemplarer, og et så imponerende tal ville ikke kunne opnås uden konstant udvikling og udvidelse af modelprogrammet. Hvad der startede med, for datiden, usædvanligt mange valgmuligheder i 1965, er i dag vokset til en stor og omfattende modelfamilie, som dækker alle behov på varebilsmarkedet anno 2015. Transit-familien består i dag af den kompakte og smarte Transit Courier, den alsidige og velkørende Transit Connect, den opsigtsvækkende og indbydende Transit Custom og endelig den ekstremt rummelige og stærke Transit – fra byvenlig budbil til seriøs håndværkerbil til de helt store opgaver.

Transit til hele Europa

Ford Transit blev sat i verden i 1965 som svaret på en ny tid, hvor varebilskunderne – lige fra håndværkere over industrivirksomheder til fragtfirmaer – begyndte at forlange mere. Mere styrke, mere variation og en bil, der kunne klare det hårde arbejde – hver eneste dag. Frem til 1965 havde Ford i England og Ford i Tyskland produceret hver sin type varebil, Ford Thames 400E og Ford Transit Taunus, og det var med den fælles udvikling af den nye Transit, der første gang løb af samlebåndet den 9. august 1965 i engelske Berkeshire, at Ford for alvor kom på Europakortet over varebilsproducenter.

Den første Transit var i sig selv noget af en innovativ størrelse med mulighed for en dør til lastrummet i siden, forankringspunkter til sikkerhedsseler og, kort efter introduktionen, halogenforlygter. Kunderne kunne vælge mellem to benzinmotorer, en 1,7-liters med 74 hk og en 2-liters med 86 hk, og en dieselmotor med 44 hk. Alt efter konfiguration kunne den første Transit lastes med mellem 610 og 1.782 kg.

Transit blev en øjeblikkelig succes, og den er en løbende succes af de helt store. I 1976 blev Transit nummer 1 million produceret, og produktionsfarten aftog bestemt ikke efter det: Transit nummer 2 million blev produceret i 1985, Transit nummer 3 million i 1994, nummer 4 million i år 2000, nummer 5 million i 2005, nummer 6 million i 2010 og nummer 7 million allerede i 2013. De stærkt stigende produktionstal kan i høj grad henføres til, at Transit i dag produceres i både Europa, USA og Asien - og sælges overalt i verden. 

Gennem et halvt århundrede har Transit været kendt og anerkendt for at være ekstremt slidstærk, velkørende og økonomisk, og da innovation altid har været en ledetråd i udviklingen hos for Ford, har Transit hele vejen i gennem været ledende på teknologi, sikkerhed og valgmuligheder. Blot nogle få, men vigtige eksempler:

  • 1973: Ford Transit var den første varebil, der var udstyret med radialdæk på alle modeller.
  • 1983: Ford involverede mere end 100 varebilskunder i hverdagstest af en nyudviklet 2,5-liters motor med direkte indsprøjtning, der kom på markedet i 1984 med op til 24 pct. lavere forbrug end den gamle motor.
  • 1986 :En ny og revolutionerende udgave af Transit kom på markedet – med ringere luftmodstand end alle konkurrenter og ringere end mange af datidens personbiler (0,37 Cd).
  • 1991: Ford introducerede Transit med den første turbo-dieselmotor med elektronisk motorstyring i klassen – med 100 hk og lav emission.
  • 2000: Ford var først med at tilbyde kunderne valget mellem forhjulstræk og baghjulstræk i Transit.
  • 2013: Transit Custom var i den første varebil i sin klasse til at opnå 5 stjerner i EuroNCAP-crashtest.

Nutidens store salgssucces

Transit har bevaret sin status som den universelle varebil - det troværdige og pålidelige valg. I Danmark er Transit kendt og anerkendt som en sikker favorit hos håndværkere, fragtfirmaer, blomsterhandlere og mange, mange andre professionelle. De sætter pris på stærke og sparsommelige motorer, stærk holdbarhed, gennemtænkte og komfortabelt indrettede kabiner samt en høj gensalgsværdi.

Ford er stolte af at levere de nyeste udgaver af Transit-familien til kunder som DSB, Falck og G4S og selvfølgelig til en lang række virksomheder, fra storkunderne til enkeltmandsvirksomheden. Kundernes begejstring for Transit-familien er tydeligere end nogensinde: i 2014 oplevede Ford i Danmark en stigning i varebilssalget på hele 57 pct., og 80 pct. af de biler var fra den nye Transit-familie. Transit Custom var en klar nummer et i sin klasse, og den alene solgte 2.300 eksemplarer, stort set det samme som nummer to og tre i klassen, VW Transporter og Renault Trafic, tilsammen*.

2015 tegner i stor stil til at blive et fantastisk år for både fødselaren Transit og Ford generelt. I de første tre måneder har Fords erhvervscentre solgt 885 af de store Transitter og opnået en markedsandel på hele 15,5 pct. Og igen langt foran konkurrenterne. At kunderne er tilfredse med den nye Transit-familie, kan man læse om på varebilsportalen Gulpladen.dk, der også giver generel inspiration til livet bag rattet af en varebil.

På europæisk plan oplever Ford en lige så stor tilstrømning af kunder til varebilerne, hvilket i de første tre måneder af 2015 har givet den største markedsandel for Ford i 20 år, nemlig hele 13,3 pct. og et salg på 70.646 biler.**


Spændende fakta om Transit:

  • Transit har spillet en rolle i mange film og serier gennem tiderne, bl.a. i Olsen Banden på Sporet fra 1975. Filmens Transit ender sit liv som bil foran et tog.
  • Transit er siden 1997 blevet produceret på Fords Hai Dong-fabrik i Vietnam og i joint venture med Jianling Motors i kinesiske Nanchang. Ford Transit til det europæiske marked bliver produceret i byen Kocaeli i Tyrkiet.
  • Transit kom for første gang nogensinde til salg i USA i 2014, hvor den med tiden afløser den gamle E-Series-varebil. Transit bygges lokalt i Kansas City, og amerikanerne kan vælge den med en 3,7-liters V6-motor.
  • Ford England har gennem tiden bygget tre såkaldte Supervans – med karrosseri fra Transit, men med mekanik og platform fra bl.a. Ford GT40. De tre Supervans promoverede både Fords varebilsprogram og engagement i motorsport.


*Kilde: salgstal er fra Bilstatistik.dk.

**Ford Europa indberetter salg for de 20 europæiske hovedmarkeder, hvor mærket er repræsenteret med nationale salgskanaler. De 20 markeder er: Østrig, Belgien, Storbritannien, Tjekkiet, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Irland, Italien, Holland, Norge, Polen, Portugal, Spanien, Rumænien, Sverige og Schweiz.


# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmark pressecenter:
http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Related links

Emner

Kategorier


Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 50 individual markets and employs approximately 47,000 employees at its wholly owned facilities and approximately 66,000 people when joint ventures and unconsolidated businesses are included. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford Europe operations include Ford Customer Service Division and 23 manufacturing facilities (12 wholly owned or consolidated joint venture facilities and 11 unconsolidated joint venture facilities). The first Ford cars were shipped to Europe in 1903 – the same year FordMotor Company was founded. European production started in 1911.

About Ford Motor Company

Ford Motor Company, a global automotive industry leader based in Dearborn, Michigan, manufactures or distributes automobiles across six continents. With about 194,000 employees and 66 plants worldwide, the company’s automotive brands include Ford and Lincoln. The company provides financial services through Ford Motor Credit Company. For more information regarding Ford and its products worldwide, please visit www.corporate.ford.com.

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company

Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark