Gå til indhold
Danmarks mest solgte bil i 2021 – Ford Kuga

Pressemeddelelse -

Danmarks mest solgte bil i 2021 – Ford Kuga

Fords elektrificering ser ud til at bære frugt. Ford Kuga er en urørlig nummer et og indtager to førstepladser; både som bedst sælgende plug-in hybrid i Danmark og samtidig som den overordnede bedst sælgende personbil i hele 2021, viser nyeste tal fra Bilstatistik.dk.

Danskerne er vilde med Ford Kuga – og specielt med plug-in hybrid-versionen. Med hele 5.889 solgte Ford Kuga’er er Fords populære elektrificerede SUV ikke kun den bedst sælgende plug-in hybrid, men også den bedst sælgende personbil i 2021.

Ford Kuga Plug-in Hybrid har haft et fantastisk år og med opgørelsen over salget er det en perfekt afslutning på et mindeværdigt år for Ford. Ford Kuga har flere gange i løbet af året været markedsleder i begge kategorier, men at Ford Kuga Plug-in Hybrid samlet for hele 2021 nu står som en klar nummer et på både det samlede personbilssalg og salget af plug-in hybrider, skaber naturligvis ekstra stor glæde hos Ford.

- Det er svært at få armene ned, når vores Ford Kuga sætter sig så markant på salgslisterne. Kunderne har virkelig fået øjnene op for fordelen ved at kunne køre på strøm, og her er der ingen tvivl om, at Ford Kuga Plug in-Hybrid er det oplagte valg, siger Frank Skjærbæk, administrerende direktør, Ford Danmark.

Ford Kuga er den store vinder
I alt er der solgt 6.039 Ford Kuga’er i 2021 (som person- og varebiler), og Ford Kuga indtager dermed den overordnede førsteplads som den bedst sælgende bilmodel i 2021. Ford Kuga er med hele 5.889 stk. den mest indregistrerede personbil, og med hele 663 enheder ned til nummer to på salgslisten, er Ford Kuga en klar danskerfavorit, viser tallene fra Bilstatistik.dk. Siden 2020 er salget af Ford Kuga steget med hele 14,71 procent for personbiler, mens markedsandelen ligger på 16,28 procent i Kuga-segmentet.

Totalt blev der i 2021 indregistreret hele 18.349 biler med Ford-ovalen (personbiler og varebiler), og med en markedsandel på 8,2 procent blev Ford som mærke en klar nummer to på totalmarkedet i 2021.

- Vi vil gerne sige en stor tak til vores kunder for deres store opbakning i 2021, men også til vores forhandlere, der har ydet en stor indsats i et meget, meget specielt år for branchen, siger Frank Skjærbæk.

Den mest solgte plug-in hybrid to år i træk
For andet år i træk kan den populære Kuga Plug-in Hybrid kalde sig den mest solgte plug-in hybrid herhjemme med 5.641 solgte biler i 2021. Til sammenligning blev der solgt 4.916 enheder af bilen i 2020, og også her blev Kuga Plug-in Hybrid den mest solgte plug-in hybrid i Danmark.

Når man ser alene på salget af plug-in hybrider sidder, Ford Kuga Plug-in Hybrid endnu mere sikkert som markedsleder. Ford Kuga Plug-in Hybrid solgte mere end dobbelt så mange som nummer to, der opnåede et salg på 2.761 solgte biler. I alt var over 13 procent af alle plug-in hybrider i 2021 en Ford Kuga.

Ford lancerede Ford Kuga Plug-in Hybrid i foråret 2020, og siden da er der allerede sket meget på markedet for hybrid- og elbiler. Med kombination af gode køreegenskaber, masser af udstyr, lækkert design og ikke mindst fornuftige priser, er Kuga Plug-in Hybrid stadig danskernes favorit, når de skal vælge en plug-in hybrid.

Ford holdt kunderne i hånden
Ford Kuga Plug-in Hybrid blev lanceret i foråret 2020, og siden da er salgstallene på imponerende vis blevet ved med at stige. Det til trods for store udfordringer grundet COVID og samtidig de tekniske udfordringer med bilens batteripakke, der i begyndelsen ramte de første kunder.

Hos Ford har vi været taknemmelige for kundernes forståelse i denne situation. Ford har blandt andet givet kompensation for de første kunders besvær, og igangsat vedholdende information gennem nye kanaler, så kunderne har følt sig trygge i forløbet. Generelt har vi hos Ford oplevet en opbakning fra kunderne i forhold til vores måde at håndtere dette på.

Fords håndtering af disse udfordringer var endda en af grundene til, at den første danske kunde af Fords nye elbil, var tryg ved at udskifte sin Kuga Plug-in Hybrid med den fuldelektriske Mustang Mach-E. Kundens Kuga Plug-in Hybrid blev til gengæld solgt til hans søn, der nu har glæde af de mange fordele ved en plug-in hybrid. 

Flere flotte titler i 2021
Det forgangne år har været et forrygende år for Ford Kuga Plug-in Hybrid, der ved flere lejligheder har opnået stor anerkendelse. Senest ved det årlige Auto Awards, hvor den danske autobranche var samlet for at hædre branchens aktører. Her løb Ford Kuga Plug-in Hybrid med æren som Årets Familiebil.


 Kuga Plug-in Hybrid har igennem flere måneder i løbet af 2021 været den meste solgte personbil, og bilen endte da også med at være den mest solgte personbil herhjemme i først halvdel af året.

Det er ikke kun danskerne, der er vilde med Fords plug-in hybrid. Også på europæisk plan har Kuga længe været eftertragtet, hvilket da også afspejlede sig i tallene for første halvår af 2021, hvor Kuga Plug-in Hybrid var den mest solgte plug-in hybrid i Europa

Fords ambitiøse strategi om elektrificering
Ford har store ambitioner om at få endnu flere elektrificerede biler på vejene. I foråret sidste år blev Fords første fuldelektriske personbil, Mustang Mach-E, lanceret herhjemme, mens Fords første fuldelektriske varebil, E-Transit, bliver lanceret i Europa om få måneder. De to bilmodeller er blot de første skridt på vejen i Fords ambition om en elektrificeret fremtid for alle.

- Den overvældende modtagelse af Ford Kuga Plug-in Hybrid og Ford Mustang Mach-E bekræfter os i, at vores kunder ønsker at være en del af Fords elektriske rejse. Om du som kunde ønsker at prøve kræfter med en plug-in hybrid eller at gå hele vejen med en fuldelektrisk bil, så er vi hos Ford klar til at finde det rigtig match i forhold til elektrificerede biler, der passer til netop dit behov, siger Lene Dahlquist, Nordisk Kommunikations- og PR-chef for Ford.

Ford har tidligere oplyst, at man investerer omkring 134 milliarder kroner i elektrificering på globalt plan. Ford investerer blandt andet i eget globale batteriforskningscenter, Ford Ion Park, der skal udvikle egne battericeller og batterier til Fords elektriske biler.

Målet er at 100 procent af Fords personbiler i Europa skal tilbydes som fuldelektriske eller ladbare hybrider i 2026. I 2030 forventer Ford at kun at sælge fuldelektriske personbiler.

Hvis du er nysgerrig på, om en bil med ledning er noget for dig – så kig forbi din nærmeste Ford-forhandler i de kommende weekender, når Fords Nytårskur står i elektrificeringens tegn. Her kan du komme forbi og få svar på alle dine spørgsmål om, hvorvidt en elektrisk bil, passer til dig og dit behov.

Find din nærmeste Ford forhandler her.

Og læs mere om Ford Kuga Plug-in Hybrid.

*Alle salgstal er fra Bilstatistik.dk.

# # #

Følg Ford på MynewsdeskFord.dk FacebookInstagramLinkedIn

Fotos og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Alle ovenstående informationer er gældende for tidspunktet, hvor den pågældende pressemeddelelse er udgivet. Informationerne kan ændre sig ligesom specifikationer og funktioner i pressemeddelelserne kan variere fra marked til marked. Ford Danmark forpligter sig ikke til at opdatere disse udsagn.

Emner

Kategorier


About Ford Motor Company
Ford Motor Company is a global company based in Dearborn, Michigan, that is committed to helping build a better world, where every person is free to move and pursue their dreams. The company’s Ford+ plan for growth and value creation combines existing strengths, new capabilities and always-on relationships with customers to enrich experiences for and deepen the loyalty of those customers. Ford designs, manufactures, markets and services a full line of connected, increasingly electrified passenger and commercial vehicles: Ford trucks, utility vehicles, vans and cars, and Lincoln luxury vehicles. The company is pursuing leadership positions in electrification, connected vehicle services and mobility solutions, including self-driving technology, and provides financial services through Ford Motor Credit Company. Ford employs about 186,000 people worldwide. More information about the company, its products and Ford Motor Credit Company is available at corporate.ford.com.

Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 50 individual markets and employs approximately 43,000 employees at its wholly owned facilities and consolidated joint ventures and approximately 55,000 people when unconsolidated businesses are included. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford Europe operations include Ford Customer Service Division and 14 manufacturing facilities (10 wholly owned facilities and four unconsolidated joint venture facilities). The first Ford cars were shipped to Europe in 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company

Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark