Gå til indhold
Lys i mørket

Pressemeddelelse -

Lys i mørket

Er lygter bare lygter? Er det kun det funktionelle der betyder noget for dig eller spiller det visuelle også en rolle? De fleste mennesker tænker ikke over, hvad forlygterne på en bil betyder for det samlede udtryk. Men prøv en gang at forestil dig, hvordan din bil ville se ud hvis forlygterne havde en anden form. Hos Ford er lygter ikke bare belysning. Vi går op i, at lygternes egenskaber og design bidrager til den samlede oplevelse af bilen.

En gang var vi mennesker ikke nær så privilegerede, som vi er i dag. Vi havde ikke lys på alle gadehjørner, i alle butikker og ej heller på automobiler. Som du kan se i tidslinjen nedenfor, har lygter været igennem en udvikling, som bildesignere i dag er meget glade for. Da Ford Motor Company i 1903 lancerede Model A, var forlygterne drevet af gas og lyste ikke op så man kunne bruge dem til at oplyse vejen med. Det var mere som det vi kender som positionslys i dag. Da Ford lancerede Model T, havde de taget Thomas Edisons opfindelse til sig, og brugte den elektriske lampe i forlygterne på bilerne. Vejen kunne nu blive oplyst af disse nye lamper.

Udviklingen fortsatte og i dag bruger Ford LED-dioder, som belysning (Light Emitting Diodes) i bilerne. LED-belysning er meget mere fleksibelt end de traditionelle lyspærer, man ellers har brugt. Dioderne er meget mindre, de bliver ikke nær så varme. Dette giver bildesignerne meget mere fleksibilitet og råderum. LED-dioder kan placeres i lygtehuset helt individuelt af hinanden og materialerne der bruges omkring dem er nu i langt mindre fare for at overophede.

Ford lancerer for første gang en bil, hvor der udelukkende er brugt LED-belysning. Den nye Ford Mondeo, som lander hos forhandlerne senere på året, har fået et super flot og sporty ydre. Forlygterne er trimmet så de ser ekstra smarte ud og de passer perfekt til resten af bilens kurver.

”I den nye Ford Mondeo var målet at fremhæve forlygternes smalle form og LED-dioderne er perfekte til dette formål”, siger Chris Hamilton, Chefdesigner hos Ford. ”Det ville ikke have været muligt for os at lave disse lygter med de traditionelle halogenpærer”.

Tag et kig på tidslinjen herunder og se den interessante historie om lygten.

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dkFords nyhedsbrev

Foto og mere information findes på Ford Danmark pressecenter:

http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #


Related links

Emner

Kategorier


Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 50 individual markets and employs approximately 50,000 employees at its wholly owned facilities and approximately 69,000 people when joint ventures and unconsolidated businesses are included. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford Europe operations include Ford Customer Service Division and 24 manufacturing facilities (13 wholly owned or consolidated joint venture facilities and 11 unconsolidated joint venture facilities). The first Ford cars were shipped to Europe in 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

About Ford Motor Company

Ford Motor Company, a global automotive industry leader based in Dearborn, Mich., manufactures or distributes automobiles across six continents. With about 183,000 employees and 65 plants worldwide, the company’s automotive brands include Ford and Lincoln. The company provides financial services through Ford Motor Credit Company. For more information regarding Ford and its products worldwide, please visit www.corporate.ford.com.

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Sweden