Gå til indhold
Fra håndværkerfavorit til farvestrålende pop-up shop

Pressemeddelelse -

Fra håndværkerfavorit til farvestrålende pop-up shop

Fords 100 % elektriske E-Transit er svær at overse, når den i sommermånederne besøger de danske kyster med iværksættervirksomheden Copenhagen Cartel bag rattet. Den nyligt lancerede varebil har været igennem en atypisk ombygning, da den skulle forvandles fra en klassisk håndværkerbil til en fashionabel pop-up shop for det danske badetøjs brand.

Den elektriske E-Transit spiller en stor rolle i Copenhagen Cartels arbejde, når de sætter bæredygtighed på dagsordenen og går forrest i kampen for renere verdenshave. Med illustrationer af skildpadder og vigtige budskaber er det ved første øjekast kun varebilens ydre, der afslører, at der her er tale om en varebil udover det sædvanlige – lige indtil dørene lukkes op.


- Med tanke på Copenhagen Cartels værdier og arbejde med at rense de danske strande for affald, er Fords 100 % elektriske E-Transit det helt oplagte valg. Vi vidste, at vi ville lave en vild forvandling og udfordre den normale forestilling om, hvordan en varebil ser ud. I fællesskab fik vi den endelig idé til udformingen af Ford E-Transit som pop-up shop, og så kastede vi os over at føre planen ud i livet i sammen med Bott Danmark, som hjalp os fra idé til færdigt resultat. Det har været en sjov og lærerig proces, og vi er så glade for resultatet, siger Lene Dahlquist, Nordisk PR- og kommunikationschef for Ford.

Bott Danmark: En sjov og anderledes udfordring
Ford har gennem de seneste otte år været markedsleder på varebiler, og her er det særlig håndværkere, der vælger varebilerne med den blå oval til deres flåde. Varebilernes lastrum gennemgår ofte alverdens ombygninger for at imødekommende kundernes behov, og i den forbindelse monteres der alt fra lastsikringssystemer til funktionelle opbevaringsløsninger til håndværkernes værktøj og reservedele.

Bott Danmark er blandt landets førende til at løse den slags opgaver. Udover deres store erfaring på området, er de desuden certificeret Ford-opbygger (QVM), hvilket betyder at hele deres opbygningsproces er certificeret ift. Fords guidelines, og der stilles som minimum samme garantier på opbygningen som på Fords biler.

Det var dog en noget anderledes opgave at ombygge Ford E-Transit til en fashionable pop-up shop, hvor lastrummet ikke skulle rumme værktøj, men i stedet for bikinier, badedragter og opsamlet affald.

- Den her ombygning ligger langt fra vores sædvanlige opgaver. Vi har både skulle tænke kreativt på en helt ny måde, og så har vi haft nogle materialer i hånden, som vi normalvis ikke arbejder med. Det har været lidt af en udfordring, men det har også været sjovt, siger Jesper Dalsgaard, teknisk ansvarlig, Bott Danmark.

Hvor Jesper Dalsgaard og kollegaerne normalvis arbejder med materialer i for eksempel aluminium, så har der ved denne ombygning været helt andre materialer i brug for at skabe en rød tråd til Copenhagens Cartel design og visuelle udtryk.


Udover at fungere som pop-up shop for Copenhagen Cartels nyeste badetøj, så spiller varebilen også en vigtig rolle i oprydningsarbejdet, når brandet inviterer til clean-up events langs de danske kyster. Her kan det indsamlede affald nemt smides ind i varebilens store lastrum og sikres, inden det skal fragtes til genbrugsstationen.


- Vi har, som ved alle andre opgaver, haft fokus på sikkerhed, da vi skulle bygge varebilen op og implementere løsningerne. Vi var ikke klar over, hvad opgaven krævede, men jeg synes, vi er kommet rigtig godt i mål, siger Jesper Dalsgaard afslutningsvist.

Den ombyggede E-Transit kører netop nu rundt i landet, hvor den kan opleves som en del af Copenhagen Cartels ’Roadshow’, når de frem til september inviterer til diverse clean-up events.

Læs mere om Fords samarbejde med Copenhagen Cartel.

# # #

Følg Ford på MynewsdeskFord.dk FacebookInstagramLinkedIn

Fotos og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Alle ovenstående informationer er gældende for tidspunktet, hvor den pågældende pressemeddelelse er udgivet. Informationerne kan ændre sig ligesom specifikationer og funktioner i pressemeddelelserne kan variere fra marked til marked. Ford Danmark forpligter sig ikke til at opdatere disse udsagn.

Emner

Kategorier


About Ford Motor Company
Ford Motor Company is a global company based in Dearborn, Michigan, that is committed to helping build a better world, where every person is free to move and pursue their dreams. The company’s Ford+ plan for growth and value creation combines existing strengths, new capabilities and always-on relationships with customers to enrich experiences for and deepen the loyalty of those customers. Ford develops and delivers innovative, must-have Ford trucks, sport utility vehicles, commercial vans and cars and Lincoln luxury vehicles, as well as connected services. Additionally, Ford is establishing leadership positions in mobility solutions, including self-driving technology, and provides financial services through Ford Motor Credit Company. Ford employs about 182,000 people worldwide. More information about the company, its products and Ford Credit is available at corporate.ford.com.

Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 50 individual markets and employs approximately 41,000 employees at its wholly owned facilities and consolidated joint ventures and approximately 55,000 people when unconsolidated businesses are included. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford Europe operations include Ford Customer Service Division and 14 manufacturing facilities (10 wholly owned facilities and four unconsolidated joint venture facilities). The first Ford cars were shipped to Europe in 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark