Gå til indhold
NY FORD TRANSIT CONNECT KÅRET TIL ’INTERNATIONAL VAN OF THE YEAR 2014’

Pressemeddelelse -

NY FORD TRANSIT CONNECT KÅRET TIL ’INTERNATIONAL VAN OF THE YEAR 2014’

Ny Ford Transit Connect kåret til ’International Van Of The Year 2014’ - Ford er den første producent der vinder prestigefyldt pris to gange i træk.

Fords helt nye, kompakte varevogn, Ford Transit Connect, er blevet kåret til ’International Van of the Year 2014’. Det skete på den internationale varevogns-messe COMTRANS i Moskva.

Ford er den første producent, der vinder den prestigefyldte pris to gange i træk, idet Transit Custom løb med prisen sidste år. Tre tidligere sejre bringer Ford op i den lille eksklusive skare af bilproducenter, der har vundet prisen i alt fem gange.

Juryen, som består af 24 europæiske transport-journalister, tildelte den nye Ford Transit Connect 130 point ud af 163 mulige og det var nok til at distancere Mercedes-Benz Sprinter (123) på en andenplads og Renault Kangoo (25) på en tredjeplads.

- Den nye Transit Connect sætter en ny standard for kompakte varevogne - og vi er inderligt stolte over at vinde denne betydelige pris igen, siger vicedirektør for produktudvikling i Ford Europa, Barb Samardzich. Den nye Connect er ikke bare lige så stærk som vores andre varevogne, den er også smart at se på og så har brændstoføkonomien fået et gevaldigt løft.

Den nye Transit Connect er et vidnesbyrd om Fords igangværende omstilling af hele varevognsporteføljen og vil indgå som søstermodel til Transit Custom og de kommende to-tonnere Transit og Transit Courier, som forventes til Danmark til næste år.

Den nye Transit Connect byder på lastekapacitet og brændstoføkonomi i toppen af klassen. Den diesel-drevne ECOnetic-model præsterer således hele 25 km/l* og en udledning på beskedne 105 gram CO2 pr kørt kilometer – det svarer til en forbedring på 34 procent i forhold til forgængeren. Benzin-udgaven med den prisvindende 1,0 EcoBoost motor leverer ligeledes dynamik og brændstoføkonomi i den absolutte top.

Den nye Connect kommer i tre konfigurationer og med en lastekapacitet på op til 2,9 kubikmeter henholdsvis 3,6 kubikmeter for den høje variant. Den kan lastes med op til 1.000 kg, hvilket svarer til de bedste i klassen.

Imponerede juryen

- Den nye Transit Connect imponerede juryen på en lang række parametre, men måske først og fremmest fordi det er lykkedes Ford at skabe en let varevogn med fokus på økonomi, siger Pieter Wieman, som er formand for juryen bag ’International Van of the Year’. Connect’en er et virkelig godt bud på en varevogn til den lille operatør med et begrænset behov og den store operatør, som ønsker at optimere tansport-økonomien i varevogns-flåden.

Peter Wieman peger også på smarte features som lasteluge, sammenfoldeligt passager-sæde og den palle-venlige skydedør i den lange model.

- Ford har virkelig lagt sig i selen for at skabe en sikker og pålidelig arbejdshest med høj sikkerhed. Connect’en har i hvert fald været igennem et omfattende test-program, ligesom det er den allerførste varevogn i klassen, der tilbyder det automatiske bremsesystem Active City Stop.

Med to gange ‘International Van of the Year’, kan Ford notere en ekstraordinær stor pris-høst over de seneste to år. Sidste år vandt Ford Ranger ’International Pickup Award 2013’ og Fords 1,0 EcoBoost benzinmotor blev hædret med ’International Engine of the Year’ i både 2012 og 2013.

Den nye Ford Transit Connect står klar hos landets Ford-forhandlere i løbet af november. Priserne starter ved kr. 119.889 ex moms og levering.

* Udstyret med en 100 km/t fartbegrænser. Forbrug og emissioner er opgjort i overensstemmelse med tekniske forudsætninger og specifikationer i European Regulation (EC) 715/2007. Tallene kan afvige fra tilsvarende forbrugstal i andre dele af verden på grund af anderledes belastning henholdsvis andre specifikationer.

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebook Ford.dk – Fords nyhedsbrev

Foto og mere information findes på Ford Danmark pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

Related links

Emner

Kategorier


Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 50 individual markets and employs approximately 47,000 employees at its wholly owned facilities and approximately 67,000 people when joint ventures and unconsolidated businesses are included. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford Europe operations include Ford Customer Service Division and 22 manufacturing facilities (13 wholly owned or consolidated joint venture facilities and nine unconsolidated joint venture facilities). The first Ford cars were shipped to Europe in 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

About Ford Motor Company

Ford Motor Company, a global automotive industry leader based in Dearborn, Mich., manufactures or distributes automobiles across six continents. With about 177,000 employees and 65 plants worldwide, the company’s automotive brands include Ford and Lincoln. The company provides financial services through Ford Motor Credit Company. For more information about Ford and its products worldwide please visit  www.corporate.ford.com

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark