Gå til indhold
Ny teknologi skal gøre cyklister synlige i trafikken

Pressemeddelelse -

Ny teknologi skal gøre cyklister synlige i trafikken

Med en ny teknologi skal det være lettere for cyklisters medtrafikanter at se hvilke valg cyklister tager i trafikken. Vi introducerer en jakke, der med innovative løsninger gør cyklister mere synlige i trafikken.

De fleste cyklister kender problemet. At finde vej på en tung trafikeret vej kan være skræmmende. Og for de, der ikke kan finde vej og dermed skal bruge navigationen på telefonen, kan det også være farligt – både for dem selv, men også for deres medtrafikanter og for fodgængere. 

Nu har en gruppe cykelentusiaster hos Ford udviklet en ny teknologi, der gør det nemmere for cyklister at finde rundt og samtidig vise, hvilke valg de tager i trafikken. 

”Hos Ford vil vi hjælpe folk – og produkter – med at bevæge sig frit og sikkert rundt i byerne,” fortæller Tom Thompson, projektleder for Ford Smart Mobility Team. ”Jakken hjælper os med at forstå, hvordan fremtidens cyklister, biler og fodgængere kan bruge vejene sammen gennem smart teknologi.”

Jakken har ærmer med indbyggede lygter, der lyser, når cyklisten drejer til højre eller venstre. Den er også udstyret med bluetooth, så man med en tilhørende app, kan få navigation direkte gennem jakken. Det betyder, at jakkens ærmer vibrerer alt efter hvilken vej man skal dreje, så man som cyklist aldrig er i tvivl. 

Med den nye jakke er det heller ikke nødvendigt at tage øjnene af vejen eller hænderne af styret for at se på sin smartphone. Med indbyggede højtalere og haptisk feedback får man som cylist mulighed for at modtage opkald, meddelelser og gentagelser fra navigationen. Den integrerer også et bremselys, der blinker når cyklisten bremser. 

”Der er en øjeblikkelig ændring i cyklisters tankegang, når det ikke længere er nødvendigt at stoppe for at se på navigationen på ens smartphone, eller der ikke længere er grund til at bekymre sig for, om man er på vej ud i et farligt vejkryds,” fortæller Thompson, der var med til at udvikle jakken i sin fritid. 

Den passionerede gruppe cykelentusiaster, der udviklede jakken og testede den på deres daglige cykelture til og fra arbejde, er nu nået til udviklingens sidste del, for at man som cyklist kan føle sig mere sikker i trafikken og cykelbude samtidig kan levere varer i tætte bymiljøer lettere.

Jakken er tæt knyttet til Fords nyligt lancerede kampagne ”Share the Road”, der giver cyklister og bilister mulighed for, at opleve hinandens synspunkter i trafikken. Ford arbejder derfor for at skabe mere harmoni mellem cyklister og bilister. 

Jakken er endnu kun en prototype, men Ford er i gang med at sikre patent, så man i fremtiden kan videreudvikle jakken og den medfølgende app.

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Emner

Kategorier


About Ford Motor Company

Ford Motor Company is a global company based in Dearborn, Michigan. The company designs, manufactures, markets and services a full line of Ford cars, trucks, SUVs, electrified vehicles and Lincoln luxury vehicles, provides financial services through Ford Motor Credit Company and is pursuing leadership positions in electrification, autonomous vehicles and mobility solutions. Ford employs approximately 202,000 people worldwide. For more information regarding Ford, its products and Ford Motor Credit Company, please visit www.corporate.ford.com.

Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 50 individual markets and employs approximately 54,000 employees at its wholly owned facilities and approximately 69,000 people when joint ventures and unconsolidated businesses are included. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford Europe operations include Ford Customer Service Division and 24 manufacturing facilities (16 wholly owned or consolidated joint venture facilities and eight unconsolidated joint venture facilities). The first Ford cars were shipped to Europe in 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark