Gå til indhold
TRYK PÅ EN KNAP OG DIN FORD PARKERER SELV

Pressemeddelelse -

TRYK PÅ EN KNAP OG DIN FORD PARKERER SELV

Fremtidens Ford styrer og bremser automatisk – og undgår kollisioner

En bil, der parkerer helt af sig selv ved et enkelt tryk på en knap. Eller en bil, der, helt automatisk, bremser og styrer uden om kollisioner bliver virkelighed inden for nogle få år. I denne uge løftede Ford sløret for en række af fremtidens smarte bil-teknologier. Det skete under arrangementet Ford Futures på Fords europæiske center for research og avanceret udvikling i Lommel i Belgien. Et hold af eksperter præsenterede prototyper af de teknologier, som bliver tilgængelige i fremtidens Ford-modeller.

Det fuldautomatiske parkeringssystem, som til lejligheden var installeret i en Ford Focus, er en videreudvikling af Fords Active Park Assist. Ved at integrere speederen og automatgearkassen Ford Powershift, har Fords ingeniører fuldstændig overflødiggjort føreren, når bilen skal sniges ind til kantstenen under trange pladsforhold. Et enkelt tryk på en knap er alt der skal til, for at systemet selv styrer bilen sikkert på plads. Man behøver end ikke at sidde bag rattet, men kan stå inde på fortovet, trykke på remoten og se det hele ske.

Test-Focusen var også udstyret med et helt nyudviklet anti-kollisions-system. Obstacle Avoidance-systemet alarmerer føreren, hvis det registrerer langsomt kørende – eller stationære – objekter i kørselsretningen. Også cyklister og fodgængere. Hvis føreren ikke reagerer på advarslen, overtager systemet både styring og bremser for at undgå kollision.

-De nye teknologier er et udtryk for, at vi gerne vil give vores kunder endnu højere sikkerhed og mere komfort, samtidig med at det skal være forbundet med personlig tilpasset løsninger, miljøhensyn og god økonomi at køre og eje en Ford. Alt vores udviklingsarbejde sigter mod at imødekomme kundernes skiftende behov og forventninger, siger vicepræsident for Ford Europas udviklingsafdeling, Barb Samardzich.

App-styring med hænderne på rattet

Ford benyttede også lejligheden til at præsentere et nyt Ford S-MAX-koncept med et skarpere design, en mere fleksibel kabine og en række avancerede teknologier, heriblandt Fords ECG-førersæde, som måler og overvåger førerens hjerterytme under kørsel.

Der blev også lejlighed til at demonstrere Fords nye AppLink, der fungerer som et stemmestyret applikationssystem via Ford SYNC. Systemet gør det muligt at være fuldt forbundet med musikstreaming, navigation og andre tjenester uden at hænderne forlader rattet.

Ford præsenterede ligeledes det fulde hybrid- og EL-program, der i slutningen af 2014 vil række fra Focus over C-MAX til Mondeo, samt det nye Vignale-koncept, som er et fuldt trin op af skalaen, når det kommer til en luksuriøs kørselsoplevelse og førsteklasses service. Den første Ford Mondeo Vignale ventes klar tidligt i 2015.

Ford kan, som den eneste bilproducent, fejre 100 år med samlebåndsproduktion og det blev markeret ved at vise nogle af de seneste teknologiske landvindinger. For eksempel MyKey-teknologi, som giver forældre mulighed for at lægge restriktioner på podernes kørsel og Ford SYNC med Emergency Assistance, som automatisk ringer op til en alarmcentral ved en ulykke. Systemet fungerer på 26 forskellige sprog – også dansk.

Endelig løftede Ford sløret for en fremtidig produktions-bil, som vil være markant lettere, mere økonomisk og mere miljøvenlig alene i kraft af materialevalg. Kulfiber-bilen er på vej.

-Ford har en stolt tradition for at tænke fremad og være pionér i bilindustrien, siger Barb Samardzich. Masseproduktion af biler var starten på en historie om en bilproducent, som helt op til i dag har været med til at sætte standarden for avancerede teknologier, produkter og produktionsmetoder.

# # #

Find mere information og detaljer omkring Ford Futures på online press kit: http://fordfutures.fordmedia.eu/enhanced.htm

Se YouTube-video ” Meet the advanced car that steers itself out of danger”:  http://youtu.be/nYLwJY3CU18

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk 

Foto og mere information findes på Ford Danmark pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

Related links

Emner

Kategorier


Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 50 individual markets and employs approximately 47,000 employees at its wholly owned facilities and approximately 67,000 people when joint ventures and unconsolidated businesses are included. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford Europe operations include Ford Customer Service Division and 22 manufacturing facilities (13 wholly owned or consolidated joint venture facilities and nine unconsolidated joint venture facilities). The first Ford cars were shipped to Europe in 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

About Ford Motor Company

Ford Motor Company, a global automotive industry leader based in Dearborn, Mich., manufactures or distributes automobiles across six continents. With about 177,000 employees and 65 plants worldwide, the company’s automotive brands include Ford and Lincoln. The company provides financial services through Ford Motor Credit Company. For more information about Ford and its products worldwide please visit www.corporate.ford.com.

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark