Få vores nyheder på mail

Nu kan Ford garantere hvid jul

Nyhed   •   Nov 25, 2016 12:35 CET

Næste år starter Ford et helt nyt kapitel inden for test og simulation af nye biler. Fords nye, banebrydende testcenter kan simulere de mest ekstreme situationer og vejrforhold, som biler bliver udsat for verden over. 

Centeret, der også kaldes ”Vejrfabrikken”, bliver bygget i Køln, og bliver verdens mest avancerede testcenter. Når det næste år tages i brug, vil faciliteterne kunne simulere alle tænkelige vejrforhold – man kan endda simulere snevejr!

Derudover kan man bl.a. simulere temperaturer ned til -40° C og op til +55° C, luftfugtighed på 95% og stærk sol.

Med centerets åbning bliver fabrikken i Køln, så at sige, det højeste punkt i Vesteuropa. Den titel har Mount Blanc hidtil siddet solidt på, men det nye test center kan med et tryk på en knap simulere vejrforholdene ved 5.200 meters højde – knap 500 meter mere end Mount Blanc kan præstere.

Vejrfabrikkens mange funktioner kan ses i denne video:

“Med funktioner, der aldrig før er set i bilbranchen – som f.eks. højdetesten og evnen til at simulere sne, giver dette test center os nogle essentielle værktøjer, så vi fortsat kan udvikle klasseledende biler”, siger Joe Bakaj, vice president, Product Development hos Ford Europa. ”Vi tager et betydeligt skridt fremad ved at gøre Ford i stand til at simulere de mest krævende situationer, som verden har at tilbyde, på daglig basis”.

Vejfabrikken kan teste op til ni biler på samme tid. Bilerne vil blive testet på mange parameter – bl.a. komfort og sikkerhed samt køretekniske forhold som ydelse, bremseevne, indvendige luftforhold og evnen til at trække tunge læs.

Ford har allerede andre imponerende og vigtige testfaciliteter. Bl.a. har man Ford Lommel Proving Grounds, der ligger i Belgien, og har flere unikke features – heriblandt en bane, der udelukkende tester bilers reaktion på huller i vejen, sidevindstests samt saltvands- og mudderbade.

Fords biler bliver også jævnligt udsat for op til 5,5 millioner km med udmarvende tests på ”rigtige” veje. Nogle af de mest ekstreme destinationer, hvor Ford tester, er Mojaveørkenen, den arktiske cirkel og Grossglockner-passet i Østrig.

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmark pressecenter:
http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.