Gå til indhold
Drillenisser laver ballade på kæmpe bilfabrik

Blogindlæg -

Drillenisser laver ballade på kæmpe bilfabrik

Fords nye drillenisser lægger i hemmelighed forkerte og defekte dele på samlebåndet på Fords fabrik i det spanske Valencia, alt sammen for at optimere kvalitetskontrollen.

  • Ford medarbejdere har til opgave i hemmelighed at plante forkerte og defekte dele på samlebåndet
  • Drillenisserne bidrager til at opnå målsætningerne for Fords kvalitetsoplevelse. Sammen med branchens første digitale fototeknologi registreres, tjekkes og spores alle bilens dele på Fords kæmpe fabrik i Valencia.
  • Vision System tager mere end en milliard billeder hver 14. dag – det kan sammenlignes med det antal af billeder, der uploades på Instagram i Europa


Xabier Garciandia er drillenisse hos Ford. Han forsøger hver dag at stikke en kæp i hjulet på en af verdens mest avancerede bilfabrikker. Xabiers mission er i al hemmelighed at sørge for, at placere forkerte dele og defekte komponenter på samlebåndet.

Men i stedet for at arbejde for skrupelløse rivaler er Xabier faktisk en vigtig del af processen for at sikre at alle nye biler bygget på fabrikken i Valencia møder Fords strenge kvalitetsstandarder.

Ford er de første i branchen, der med Vision System teknologi fotograferer, tjekker og sporer hver eneste del til hver af de 400.000 biler og varebiler, samt de 330.000 motorer, der bygges på bilfabrikken i Valencia hvert år. Drillenisserne er en innovativ måde at sikre, at nye processer fungerer optimalt.

"Vision Systemet er afgørende for at sikre, at hver enkelt del til hver bil er lige i øjet," siger Garciandia, teknisk specialist, Valencia Engine Vision System, i Ford Europa. ”Drillenisserne er vores måde at dobbelttjekke, at systemet fungerer perfekt. Det er et spil med en meget alvorlig pointe. Holdet ved samlebåndet bliver virkelig stolte, når de finder en af vores hemmelige dele – og hver dag gør vi dem sværere at få øje på. "

Ford producerer flere Ford-modeller på den topmoderne kæmpefabrik i Valencia end noget andet sted i Europa, her i blandt Kuga, Kuga Vignale, Mondeo, Mondeo Vignale, Galaxy, S-MAX og Transit Connect. Også Fords 2,0-liters og 2,3-liters EcoBoost-motorer produceres i Valencia. Vision System tager mere end en milliard billeder hver 14. dag og kan sammenlignes med det antal billeder der uploades på Instagram i Europa.* Systemet hjælper også ingeniørerne med at skabe et overblik ud fra 3.150 digitale fotografier – hvor eventuelle uoverensstemmelser i processen fremhæves.

Indtil videre er defekte motordele, forkerte rat og ukorrekte instrumentpaneler sendt afsted på samlebåndet. Drillenisserne er nu begyndt at teste alle 34 etaper af samleprocessen og Ford planlægger at introducere systemet på verdensplan.

"Måden, som vi registrerer vores daglige livstil på, er fuldstændig ændret gennem vores brug af digitale kameraer, og nu er turen kommet til at ændre den måde, vi bygger biler på," siger Garciandia.

Ford har indført en række strenge – og i nogle tilfælde usædvanlige kvalitetsprocesser på fabrikken, hvor en ny bil ruller ud af hver enkelt produktionslinje hvert 40. sekund.


Disse kvalitetsprocesser omfatter
:

  • Ultrafølsomme mikrofoner, der anvendes til at registrere om ledninger er forbundet korrekt
  • "Motor lyttere" sikrer hver nye Ford Focus RS lyder og kører fejlfrit
  • Strudsefjer, der bruges til afstøvning før maling påføres, for at forbedre lakeringens finish
  • Et industri-ledende digitalt kamera system, der tjekker bilernes lakering for defekter
  • Audiosystem test, der afspejler kundernes brug af musik og lyd, der streames via Bluetooth
  • Et virtuelt rullefelt hvor avancerede køre
  • teknologier testes.

# # #

Læs mere om "Valencia Behind the Scenes": http://valencia.fordpresskits.com/ 

Foto og mere information findes på Ford Danmark pressecenter:http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

# # #

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company

Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark