Gå til indhold
Ny Ford Fiesta ST – debut for trecylindret 1,5 EcoBoost med 200 hk og Drive Modes

Pressemeddelelse -

Ny Ford Fiesta ST – debut for trecylindret 1,5 EcoBoost med 200 hk og Drive Modes

Fords dynamiske Fiesta-topmodel overrasker i den nye generation med nyskabelser over hele linjen. Ford Performance har udviklet en ny 1,5-liters EcoBoost-motor med tre cylindre med en kombination af høj ydelse og intelligent CO2-reduktion. Den nye Fiesta ST kommer med Drive Modes for den optimale køreoplevelse i alle situationer, elektronisk lydforstærkning og B&O-lydanlæg.

  • Helt ny Fiesta ST fra Ford Performance bryder med normerne og bliver den første Ford med en ny trecylindret EcoBoost-benzinmotor på 1,5 liter
  • Den kraftfulde Fiesta ST får 200 hk og 290 Nm, som gør den i stand til at følge sportsmodeller i den større klasse – 0-100 km/t på 6,7 sekunder
  • Den første trecylindrede model fra Ford Performance kommer med Drive Modes, som justerer motoren, styretøjet, ESC-systemet, traction control-systemet og udstødningslyden for at give det helt rigtige setup uanset situationen
  • Elektronisk lydforstærkning og aktive udstødningsventiler forstærker den sportslige lyd fra den trecylindrede motor, som også er udstyret med cylinderfrakobling for at sænke CO2-udledningen til et endnu lavere niveau
  • Flere unikke udstyrsmuligheder som gør Fiesta ST mere personlig og ny teknologi – inklusive stylingpakker, SYNC3 med 8” touchscreen og B&O-lydanlæg


Ordene balance, skarphed og køreglæde er hvad Fords ST-modeller handler om, og Fiesta ST er kendt som den ultimative køremaskine i sin klasse. Langt mere end bare en hurtig hatchback. Ford Performance står bag en bil, der sikrer underholdning i særklasse.

Med verdenspremieren på en helt ny Fiesta ST på biludstillingen Genève Motor Show er Ford Performance klar med en i særklasse værdig afløser til den nuværende Fiesta ST. Ny Fiesta ST tager udgangspunkt i den helt nye og stærkt forbedrede Fiesta, som kommer til Danmark senere i år – og den rykker ved opfattelsen af en dynamisk hatchback. Den nye generation Fiesta ST kommer med en helt ny 1,5-liters EcoBoost-benzinmotor med tre cylindre.

Den tredje generation Fiesta ST bliver den første model nogensinde fra Ford Performance med trecylindret motor som kraftkilde, og den nye EcoBoost-motor yder 200 hk og er i stand til at levere et drejningsmoment på hele 290 Nm. Med så mange hestekræfter er det klart, at Fiesta ST kan hænge på større og langt kraftigere biler. 0-100 km/t er overstået på blot 6,7 sekunder.

En brandvarm nyhed, ikke tidligere set i Fiesta ST, er et udvalg af Drive Modes, køreprogrammer, som giver mulighed for den optimale køreoplevelse, uanset om man kører på en udfordrende landevej, motorvej eller bane. Motoren, styretøjet og ESC-system og traction control reguleres i forhold til indstillingerne. Med indstillingerne Normal, Sport og Track er Fiesta ST tilpasset enhver situation.

Drive Modes-køreprogrammerne justerer derudover også Fiesta ST's nye Electronic Sound Enhancement-teknologi (ESE), et elektronisk lydforstærkende system, der ved hjælp af aktiv udstødningsventil giver en endnu mere tilfredsstillende køreoplevelse. Teknologien forstærker og fremhæver den naturligt sportslige lyd fra den nye 1,5-liters EcoBoost-motor.

En verdensnyhed i Fiesta ST er Fords cylinderfrakoblingsfunktion i forbindelse med en trecylindret motor. Det reducerer CO2-udledningen yderligere, og det forventes at den gennemsnitlige emission vil ligge på imponerende 114 gram CO2/km.*

Ford Danmark forventer at kunne introducere den nye Fiesta ST i 2018, og den kommer i udgaver med tre eller frem døre. Der introduceres flere muligheder for at give Fiesta ST et personligt præg med både interiøropgraderinger og stylingpakker. Fiesta ST kan fx udstyres med en unik racerbilsinspireret trådgrill og eksklusive 18” aluminiumsfælge.

”Vores nye generation Fiesta ST lever i sandhed op til filosofien om at levere den nyeste teknologi for at fremhæve det bedste ved Ford Performance-undervognen og -motoren. Med Drive Modes og en helt ny EcoBoost-motor leverer den en hidtil uset kombination af ydelse og effektivitet. Den nye model bliver den sjoveste, mest engagerende og mest køreglade Fiesta ST til dato,” siger Joe Bakaj, vicepræsident for produktudvikling hos Ford Europa.

1,5 EcoBoost med tre cylindre og stort kraftoverskud

Som en del af Fords EcoBoost-motorprogram, som inkluderer den mange gange prisvindende 1,0 EcoBoost med tre cylindre, bruger Ford Performance teknologi som turboladning, højtryksbenzinindsprøjtning og dobbelt variabel knastaksel-styring (Twin-independent Variable Cam Timing) for at levere optimal ydelse og lavest mulige brændstofforbrug. I forhold til 1,6-liters motoren i den udgående Fiesta ST stiger ydelsen med 18 hk til 200 hk.

Motorens opbygning med tre cylindre giver naturligt et højt moment ved lave omdrejninger. Ydelsen er derudover hævet med en ny turbolader, som kører med et optimeret turbinedesign for hurtigere at danne tryk og derved minimere turbotøven, så motorens respons er endnu hurtigere og køreoplevelsen er mere direkte.

En ny kombination af indirekte og direkte indsprøjtning giver masser af kræfter og sænker yderligere responstiden, og denne teknologi reducerer også CO2-udledningen. Brændstoføkonomien har også gavn af denne metode, især når motoren kører med lav arbejdsbyrde.

Fords nye cylinderfrakoblingsteknologi, som allerede er annonceret som en verdensnyhed for en trecylindret motor i 1-liters EcoBoost-motoren, vil betyde et endnu lavere forbrug for Fiesta ST-kørere. Det sker uden at gøre indhug i motorens evner og kraftoverskud. Frakoblingen foregår automatisk, og systemet stopper tilførslen af brændstof og lukker ned for ventilen i en af motorens tre cylindre, når denne ikke kører på fuld kapacitet. Det sker typisk, når man slipper speederen og triller, eller når man cruiser, og motoren ikke presses. Fords cylinderfrakobling kan deaktivere eller genaktivere den frakoblede cylinder på blot 14 millisekunder – 20 gange hurtigere end man kan blinke – så Fiesta ST altid er klar med fuld ydelse, når man skal bruge den.

1,5-liters EcoBoost-motoren er skabt helt i aluminium, og for at den skal nå op på driftstemperatur så hurtigt som muligt, har Ford Performance-ingeniørerne integreret udstødningsmanifolden i motoren. Det giver hurtigere adgang til det maksimale drejningsmoment, fordi udstødningsgasserne har kortere afstand mellem cylindre og turbolader. En partikelfilterteknologi som filtrerer sod vil også være at finde i den nye motor.


Drive Modes hæver Fiesta ST til et nyt niveau

Ford Performance har arbejdet ihærdigt på at skabe en ny generation af Fiesta ST, der lever op til forgængerens anerkendte balance og meget høje dynamik – og de har arbejdet målrettet på at gøre den tredje generation Fiesta ST endnu mere engagerende og afbalanceret.

Med de nye Drive Modes, avancerede indstillinger med tre unikke køreprofiler, har Fiesta ST en bredere vifte af egenskaber end før. Drive Modes giver føreren mulighed for at optimere bilen og dermed få den helt optimale køreoplevelse i alle situationer. Lige fra turen til bageren til den krævende trackday på racerbanen – ny Fiesta ST er altid i balance og klar til at levere store oplevelser.

  • I Normal-indstillingen er motoren, traction control-systemet, ESC-systemet, den elektroniske lydforstærker, udstødningslyden og det styretøjet sat op til at levere naturlig respons og en følelse af at være forbundet med bilen
  • I Sport-indstillingen er motorens og speederens respons hurtigere, og det styretøjet med el-servo er justeret til at give mere feedback og en mere nuanceret kontrol, som lægger op til hurtigere kørsel på almindelige veje. Den aktive udstødningsventil åbnes, og ESE-lydforstærkningssystemet afgiver en mere intens og sportslig lyd i kabinen.
  • I Track-indstillingen er alle dynamiske features i Fiesta ST optimeret for at give de hurtigst mulige omgangstider på en bane. Traction control-systemet er slået fra, og ESC-systemet er sat op til at bryde ind senere og give videre grænser, som man har brug for ved banekørsel.

Ford Performance har givet undervognen en adræthed og hurtig reaktionsevne, som hjælpes på vej af et udvidet Torque Vectoring Control-system, som forbedrer vejgrebet og reducerer understyring ved at bremse det inderste af de to forhjul, når man kører i et sving. ESC-system med tre indstillinger giver endnu flere muligheder for den perfekte dynamiske oplevelse: systemet kan være fuldt aktiveret, det kan være indstillet til den såkaldte wide-slip-indstilling, hvor systemets indgreb er begrænset, og endelig kan ESC-systemet deaktiveres fuldstændigt.

En stærkere personlighed – med mulighed for et personligt præg

Mulighederne for at sætte et personligt præg bliver langt større med den nye generation Ford Fiesta ST. Det vil være muligt at vælge mellem en række forskellige interiørelementer til gearstangen, rattet, dørhåndtagene og indlæg i instrumentbordet – og Fiesta ST kommer også med forskelligartede stylingpakker. Lakfarverne inkluderer den nye Performance Blue, og Fiesta ST kommer med 18” alufælge i et eksklusivt design.

Den ergonomisk indrettede Fiesta ST har Recaro-sportssæder for optimal støtte og et rat med flad bund for optimal dynamik.

”Vores ST-modeller er designet til at give alle muligheden for at have den særlige Ford Performance-køreoplevelse. Vi er sikre på, at med mulighed for tre eller fem døre og unikke muligheder omkring styling, der fremhæver Fiesta ST's evner og ydelse, vil den nye generation tale til et endnu brede publikum,” fortæller Matthias Tonn, chefingeniør for Fiesta ST-programmet.

Som i den nye generation Fiesta, som på alle måder tager et stort spring frem i forhold til forgængeren, fås Fiesta ST med Fords SYNC 3-infotainmentsystem, der giver uanede muligheder for at kommunikation – føreren kan styre lyd, navigation og en smartphone forbundet med systemet ved hjælp af simple hverdagsfraser som ”find den nærmeste tankstation” eller ”jeg vil have kaffe”. SYNC 3 er kompatibelt med Apple CarPlay og Android Auto™, og den imponerende touchscreen på 8” fungerer som på en smartphone, hvor man kan swipe og zoome ind og ud med to fingre.

Fiesta ST vil også blive tilbudt med det nye B&O Sound System i højeste kvalitet, som giver en uforlignelig lydoplevelse, som ikke tidligere er set i klassen – blandt mange af de muligheder, som blev annonceret sidste år for den nye generation Fiesta.

Ford Performance – innovative teknologier og højeste køreglæde

Den tredje generation Fiesta ST er det nyeste skud på stammen fra Ford Performance, en global organisation i Ford, der fungerer som et innovativt laboratorium og testcenter for at skabe unikke sportsmodeller, optimerede dele og tilbehør – og særlige oplevelser for kunderne.

Blandt de mange ekspertiser hos Ford Performance findes udviklingen af innovative teknologier indenfor aerodynamik, vægtoptimering, elektroniske systemer, motorers ydeevne og reduktion af brændstofforbruget. Innovationen hos Ford Performance kommer alle modeller hos Ford til gode.

“I den nye generation Fiesta ST vil man nyde godt af innovative teknologier udviklet af Ford Performance til brug i superbilen Ford GT og Focus RS, fx brændstofindsprøjtningen og Drive Model-systemet. Vi arbejder som et samlet Ford Performace-hold, og det giver os de bedste muligheder for at levere netop den særligt sjove og afbalancerede køreoplevelse, som Ford er kendt for – og sprede brugen af performance-forbedringer – til alle kunder,” siger Dave Pericak, global direktør for Ford Performance.

Den nye Fiesta ST forventes at lande hos de danske Ford forhandlere i 2018.

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk


Foto og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter:

http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

* Brændstofforbruget og CO2-emissionerne og er målt I forhold til de tekniske krav og specifikationer fra European Regulations (EC) 715/2007 og (EC) 692/2008, som er de seneste tiltag. Brændstofforbrug og CO2-emissioner er angivet for en variant af et køretøj, ikke for modelprogrammet.

Related links

Emner

Kategorier


About Ford Motor Company

Ford Motor Company is a global automotive and mobility company based in Dearborn, Michigan. With about 201,000 employees and 62 plants worldwide, the company’s core business includes designing, manufacturing, marketing and servicing a full line of Ford cars, trucks and SUVs, as well as Lincoln luxury vehicles. To expand its business model, Ford is aggressively pursuing emerging opportunities with investments in electrification, autonomy and mobility. Ford provides financial services through Ford Motor Credit Company. For more information regarding Ford and its products and services, please visit www.corporate.ford.com.

Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 50 individual markets and employs approximately 53,000 employees at its wholly owned facilities and approximately 68,000 people when joint ventures and unconsolidated businesses are included. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford Europe operations include Ford Customer Service Division and 24 manufacturing facilities (16 wholly owned or consolidated joint venture facilities and 8 unconsolidated joint venture facilities). The first Ford cars were shipped to Europe in 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark