Gå til indhold
Det ultimative Ford Performance-opgør

Blogindlæg -

Det ultimative Ford Performance-opgør

Otte modeller fra det globale Ford Performance-modelprogram og otte racerkørere fra Ford Chip Ganassi-holdet samlet på én bane – et opgør du sent vil glemme.

Mens solen står op over det smukke Spanien og der kommer liv på Barcelonas gader, kan man i det fjerne høre en svag rumlen fra de otte modeller i det globale Ford Performance-modelprogram, der er i gang med det ultimative opgør. 

I en ny video fra Ford Performance, der finder sted på Motorland racerbanen lidt ud for Barcelona i Spanien, kører en Ford F-150 Raptor, Fiesta ST, den nye Fiesta ST, Focus RS, den nye Mustang GT, Mustang GT350R, gadeversionen af Ford GT og racerbilen Ford GT en runde om den 5 kilometer lange bane på tid.

Ford Chip Ganassi kørerne Andy Priaulx, Harry Tincknell, Olivier Pla og Stefan Mücke fra World Endurance Championship – og Dirk Müller, Joey Hand, Richard Westbrook og Ryan Briscoe fra IMSA WeatherTech SportsCar Championship sad alle bag rattet på en af de otte modeller fra Ford Performance, mens de kørte afsted i intervaller. Løbet er den første – og måske eneste – mulighed for at se, om den nye Fiesta ST kunne vinde over den Le Mans-vindende Ford GT.

Fra specielle pick-up’er til Le Mans-vindende fuldblods racerbiler, byder Ford Performance på biler, der er unikke fra inderst til yderst. Unik styling og sofistikerede teknologier, der giver stor køreglæde er grundessensen i Fords Performance-modeller.

Størstedelen af modellerne har Fords EcoBoost-motorer – fra den lille 3-cylinders 1.5-liters EcoBoost-motor i den helt nye Fiesta ST og op til den 3.5-liters twin-turbo EcoBoost-motor i Fords hårdføre F-150 Raptor, gadeversionen af Ford GT og racerbilen Ford GT.

Kører Model Motor Ydeevne Tophastighed 0-100 km/t
Ryan Briscoe F-150 Raptor 3.5-liters V6 EcoBoost 450 hk. (U.S spec.) - -
Dirk Müller Fiesta ST 1.6-liters EcoBoost 182 hk. 223 km/t 6.9 sek.
Harry Tincknell Ny Fiesta ST 1.5-liters EcoBoost 200 hk. - 6.7 sek. (forventet)
Richard Westbrook Focus RS 2.3-liters EcoBoost 350 hk. 268 km/t 4.7 sek.
Stefan Mücke Ny Mustang GT 5.0-liters V8 450 hk. (forventet) - -
Joey Hand Mustang GT350R 5.2-liters V8 526 hk. (U.S spec.) - -
Olivier Pla Ford GT - gadeversion 3.5-liters V6 EcoBoost 655 hk. 347 km/t <3 sek.
Andy Priaulx Ford GT - racerbil 3.5-liters V6 EcoBoost - - -

*Videoen er filmet på en lukket bane under overvågede forhold.

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ny Mustang i 2018 - med mere af det hele

Ny Mustang i 2018 - med mere af det hele

Den nye Ford Mustang byder på et mere aggressivt look, mere avanceret teknologi med et 12 tommers digitalt instrumentpanel, og forbedret ydeevne med kraftfulde opgraderinger og en helt ny 10-trins automatisk gearkasse.

Ny Ford Fiesta ST – debut for trecylindret 1,5 EcoBoost med 200 hk og Drive Modes

Ny Ford Fiesta ST – debut for trecylindret 1,5 EcoBoost med 200 hk og Drive Modes

Fords dynamiske Fiesta-topmodel overrasker i den nye generation med nyskabelser over hele linjen. Ford Performance har udviklet en ny 1,5-liters EcoBoost-motor med tre cylindre med en kombination af høj ydelse og intelligent CO2-reduktion. Den nye Fiesta ST kommer med Drive Modes for den optimale køreoplevelse i alle situationer, elektronisk lydforstærkning og B&O-lydanlæg

Nu kommer Fiesta ST – et dynamisk vidunder

Nu kommer Fiesta ST – et dynamisk vidunder

Siden 1982 har Ford produceret ultra skarpe udgaver af Fiesta – fra den første Fiesta XR2 med 84 hk til den seneste Fiesta ST med 182 hk. Nu når dynamikken og kræfterne nye højder med den helt nye Fiesta ST. Topmoderne trecylindret EcoBoost-benzinmotor med 200 hk, mekanisk spærredifferentiale og Drive Modes-køreindstillinger gør den hurtige Fiesta ST fleksibel, fed og fyrig

Fire Ford GT-biler er klar til det hårdeste 24 timers Le Mans.

Ford er klar til det hårdeste 24 timers Le Mans

• Fire Ford GT-modeller er klar til den mest konkurrenceprægede GTE Pro-klasse til dato • Ford Chip Ganassi Racing skal kæmpe for holdets anden Le Mans sejr • Årets 24-timers Le Mans starter kl. 15.00 lørdag d. 16 juni 2018 • Ford Le Mans Livestream vender tilbage på fordperformance.tv!

Se den nye Ford Fiesta ST køre race under jorden

Se den nye Ford Fiesta ST køre race under jorden

World Rally Championship-køreren Elfyn Evans tager dig med bag rattet, når han slår sig løs i den nye Ford Fiesta ST i en af Europas største saltminer, der ligger 400 meter under jorden.

Se vedhæftede video (nederst) fra pressemødet, hvor Jason Watt ser sin nye Ford GT første gang

Superbilen Ford GT bliver verdens hurtigste handicapbil

Ford GT - endelig i Danmark Den nye Ford GT er ikke blot skabt til at vinde Le Mans, den er skabt til at tage alverdens gader med storm. Nu kommer den første sending biler til Europa - og den første Ford GT i Danmark og Skandinavien får en dansk ejer, nemlig racerkøreren Jason Watt. Dermed bliver Ford GT verdens hurtigste invalidebil!

Nu er den her – den helt nye Ford GT

Nu er den her – den helt nye Ford GT

Den nye Ford GT er ikke blot skabt til at vinde Le Mans, den er også skabt til at tage alverdens gader med storm. Nu lander den første Ford GT på de danske veje – og ejermanden hedder Jason Watt.

Ford GT baner vejen for nye teknologier

Ford GT baner vejen for nye teknologier

Den nye Ford GT er skræddersyet fra top til bund. Med en uovertruffen aerodynamik og nye teknologier fungerer den også som testbil for Fords mange innovative idéer.

Ford GT – hurtigere end nogensinde før

Ford GT – hurtigere end nogensinde før

Hurtigere end en Ferrari og McLaren? Med en målt topfart på 347 km/t er den nye Ford GT hurtigere end sine konkurrenter i Calabogie Motorsports Park i Canada.

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company

Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark