Gå til indhold
Det ultimative Ford Performance-opgør

Blogindlæg -

Det ultimative Ford Performance-opgør

Otte modeller fra det globale Ford Performance-modelprogram og otte racerkørere fra Ford Chip Ganassi-holdet samlet på én bane – et opgør du sent vil glemme.

Mens solen står op over det smukke Spanien og der kommer liv på Barcelonas gader, kan man i det fjerne høre en svag rumlen fra de otte modeller i det globale Ford Performance-modelprogram, der er i gang med det ultimative opgør. 

I en ny video fra Ford Performance, der finder sted på Motorland racerbanen lidt ud for Barcelona i Spanien, kører en Ford F-150 Raptor, Fiesta ST, den nye Fiesta ST, Focus RS, den nye Mustang GT, Mustang GT350R, gadeversionen af Ford GT og racerbilen Ford GT en runde om den 5 kilometer lange bane på tid.

Ford Chip Ganassi kørerne Andy Priaulx, Harry Tincknell, Olivier Pla og Stefan Mücke fra World Endurance Championship – og Dirk Müller, Joey Hand, Richard Westbrook og Ryan Briscoe fra IMSA WeatherTech SportsCar Championship sad alle bag rattet på en af de otte modeller fra Ford Performance, mens de kørte afsted i intervaller. Løbet er den første – og måske eneste – mulighed for at se, om den nye Fiesta ST kunne vinde over den Le Mans-vindende Ford GT.

Fra specielle pick-up’er til Le Mans-vindende fuldblods racerbiler, byder Ford Performance på biler, der er unikke fra inderst til yderst. Unik styling og sofistikerede teknologier, der giver stor køreglæde er grundessensen i Fords Performance-modeller.

Størstedelen af modellerne har Fords EcoBoost-motorer – fra den lille 3-cylinders 1.5-liters EcoBoost-motor i den helt nye Fiesta ST og op til den 3.5-liters twin-turbo EcoBoost-motor i Fords hårdføre F-150 Raptor, gadeversionen af Ford GT og racerbilen Ford GT.

Kører Model Motor Ydeevne Tophastighed 0-100 km/t
Ryan Briscoe F-150 Raptor 3.5-liters V6 EcoBoost 450 hk. (U.S spec.) - -
Dirk Müller Fiesta ST 1.6-liters EcoBoost 182 hk. 223 km/t 6.9 sek.
Harry Tincknell Ny Fiesta ST 1.5-liters EcoBoost 200 hk. - 6.7 sek. (forventet)
Richard Westbrook Focus RS 2.3-liters EcoBoost 350 hk. 268 km/t 4.7 sek.
Stefan Mücke Ny Mustang GT 5.0-liters V8 450 hk. (forventet) - -
Joey Hand Mustang GT350R 5.2-liters V8 526 hk. (U.S spec.) - -
Olivier Pla Ford GT - gadeversion 3.5-liters V6 EcoBoost 655 hk. 347 km/t <3 sek.
Andy Priaulx Ford GT - racerbil 3.5-liters V6 EcoBoost - - -

*Videoen er filmet på en lukket bane under overvågede forhold.

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company

Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark