Gå til indhold
Ford GT – hurtigere end nogensinde før

Nyhed -

Ford GT – hurtigere end nogensinde før

Hurtigere end en Ferrari og McLaren? Med en målt topfart på 347 km/t er den nye Ford GT hurtigere end sine konkurrenter i Calabogie Motorsports Park i Canada.

”Ford GT handler om ydelse,” fortæller Raj Nair, Ford Executive Vice President, Global Product Development og Chief Technical Officer. “Et gennemgående brug af kulfiber giver en betydelig vægtreducering, som kan bruges på bilens ydelse”.

Hurtigere end konkurrenterne

Den nye Ford GT er den hurtigste bil Ford har produceret. De 655 hestekræfter* sammensat med uovertruffen aerodynamik og teknologier, giver en topfart på 347 km/t. 

Med denne høje topfart er Fords nye superbil bygget til banen. Dette kunne ses i Calabogie Motorsports Park i Canada, hvor den nye Ford GT kørte mod nogle af de største konkurrenter - alle udstyret med nye dæk, optimal affjedring, identiske forhold og samme chauffør. Ford GT klarede sig bedre end både McLaren 675LT og Ferrari 458 Speciale: 

Ford GT: 2:09.8
McLaren 675LT: 2:10.8
Ferrari 458 Speciale 2:12.9

Letvægter med mange kræfter

Den nye Ford GT er den hurtigste serieproducerede bil, der bærer Fords logo. Med de amerikanske specifikationer, måles 647 hestekræfter* og et omdrejningsmoment på 550 lb. ft (678 Nm).
Ford GT’s vægt er under 1400 kg., hvilket placerer den mellem sine konkurrenter. Med sine 647 hestekræfter, ligger superbilens ”power-to-weight ratio” på 2.14 kg. pr. benyttet hestekræft.

Systemer for både affjedringen og aerodynamikken er med til at give en hurtigere bil, uanset førerens færdigheder.

”Vores forventninger har altid været høje for EcoBoost V6-motoren i den nye Ford GT,” fortæller Dave Pericak, Global Director ved Ford Performance. ”Vi testede motoren i en racerbil og er ekstremt fornøjede over det den leverer, både på banen og på vejen”.

Den nye Ford GT har uden tvivl vist sit værd igen og igen. Fra en sejr i Le Mans, til baner i IMSA og WEC – og det er ikke slut endnu.

* EU-værdi = 655 hk. - USA SAE-værdi = 647 hk.

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmark pressecenter:http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

I forvejen har Jason Watt en Ford GT fra 2005, som også er blevet flittigt brugt ved events og diverse racing begivenheder.

Ford GT kommer til Danmark - to danskere er nu blandt de udvalgte købere

Ford GT skal ikke være en superbil, der gemmes væk i en kælder for blot at stå og samle støv. Via en ansøgningsproces har Ford har fundet frem til de helt rette kommende ejere af den mere end 600 hk stærke sportsvogn – kun 500 biler forventes at blive produceret de første to år. Hele to ud af de 500 Ford GT kommer på danske hænder, og den tidligere racerkører Jason Watt er en af de udvalgte.

Ford Performance to Offer Tribute Livery of Historic 1967 Le Mans Winner with Ford GT ’67 Heritage Edition

Ford Performance to Offer Tribute Livery of Historic 1967 Le Mans Winner with Ford GT ’67 Heritage Edition

• Ford GT ’67 Heritage edition with unique red-and-white-stripe livery celebrates 1967 Le Mans-winning GT40 Mark IV race car driven by Dan Gurney and A.J. Foyt • Ford GT ‘67 Heritage edition honouring historic No. 1 race car introduced for forthcoming model year • Limited-edition Ford GT features exclusive race-number graphics, plus unique interior colours, materials and details

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company

Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark