Gå til indhold
10 gode råd: Sådan kommer du bedst afsted på kør-selv-ferien i Danmark

Blogindlæg -

10 gode råd: Sådan kommer du bedst afsted på kør-selv-ferien i Danmark

Sommeren er over os, og for mange er kør-selv-ferien i det danske lige om hjørnet. De to største fordele er friheden og uafhængigheden i selv at bestemme ruten og dens tempo – men det kræver også god forberedelse. For at gøre det nemt for dig samler Ford her de 10 bedste råd til en god kør-selv-ferie.

1) Husk huskelisten
Mobiltelefon? Tjek. Kørekort? Tjek. Ekstranøgle til bilen? Tje-... Nå ja.

Lav en liste over alt, der skal med. Det er ikke sjovt at være 300 km hjemmefra og opdage, at noget blev overset i sidste øjeblik. Husk ekstranøgle til bilen, kørekort, forsikringspapirer og en liste over nødtelefonnumre, hvis uheldet skulle være ude. Husk også din bils instruktionsbog, som er fyldt med praktiske råd og tips. Har du den ikke ved hånden, kan du heldigvis downloade den online.

2) Gør bilen ferieklar
Giv din bil et grundigt serviceeftersyn, inden du tager den med ud på vejene med tung oppakning – og lad eksperterne stå for det. Hvis du har en Ford, er det en god idé at vælge Ford Service, så du kan være sikker på, at intet er overladt til tilfældighederne. Ford yder prisgaranti på både service og reparationer. Uanset om bilen lige er blevet serviceret, bør du altid tjekke olie, dæktryk, vand på batteriet, kølervæske, bremsevæske, sprinklervæske og slidbane på dækkene. Europæisk lov siger mindst 1,6 millimeters slidbane. Men hvis mønsteret er under 3 millimeter, bør dækkene skiftes.

I samme ombæring kan du med fordel tjekke Fords aktuelle sommertilbud på tilbehør og service, der kommer både familien og bilen til gode. Lige nu er der fx penge at spare på nye luftfiltre, velourmåtter, beskyttelseslister og cykelholdere.

3) Planlæg ruten – og gerne med børnene
Den korteste vej er ikke altid den hurtigste. Fords SYNC 3-infotainment tilbyder intelligente navigationssystemer, som kan give svar på hvilken rute, der er hurtigst, kortest eller mest brændstoføkonomisk. Derudover kan det være en god idé at tegne ruten ind på et fysisk kort, som du kan give til børnene. Så kan bilens yngste passagerer også føle sig som vigtige andenpiloter.

4) Vejhjælp
Ofte kræver det ikke mere end et øjebliks uopmærksomhed at begå en fejl, der gør ondt på pengepungen. Spørg bare vejhjælpsvirksomhederne, der dagligt kører ud pga. nøgler låst inde i bilen og benzin hældt på en dieselmotor. Heldigvis er disse klassiske fejltrin ikke et problem for Ford-ejere, som både har nøglefri adgang og Ford Easy-Fuel, der forhindrer påfyldning af forkert brændstof. Er uheldet alligevel ude, er det dog en god idé at have et vejhjælpsabonnement inden ferieturen. Hver gang du får serviceret din Ford hos et autoriseret Ford-værksted, følger der nemlig op til 24 måneders fri vejhjælp med – selv i store dele af Europa.

5) Uden mad og drikke...
... duer helten ikke. Husk at pakke proviant nok til hele familien og gerne lidt ekstra. Uanset hvor befriende det kan være at tage familien med på kør-selv-ferie, kan rejsen sommetider trække ud ved fx kø. Og så er det godt at kunne tanke kroppens energidepoter op.

6) Den rigtige oppakning
Alle tunge genstande i bilen bør spændes fast eller ligge i bilens lommer og opbevaringsrum. Sørg for at få tingene ned på gulvet, så de ikke kan skade passagerer ved hård opbremsning. Læg de tungeste ting i bunden af bagagerummet og tættest ind mod midten af bilen for at sikre maksimal stabilitet. Placér de letteste ting på en tagbagagebærer eller i en tagboks. Tung bagage på taget kan gøre bilen ustabil. Og vær opmærksom på, at din bil er anderledes at køre, når den er fuldt læsset. Husk også at tjekke bilens dæktryk, som du kan læse meget mere om i Fords dæksikon.

7) Trafikradio
Husk at indstille bilradioen for trafikopdateringer. På den måde undgår du nemmere trafikpropper, så du er fri for at bande og svovle, inden ferien overhovedet er begyndt. I Fords infotainment skal du blot trykke på en knap for at få al relevant trafikinformation leveret direkte til dine højtalere, mens du kører.

8) Underholdning på turen
Selvom det danske sommerland kan være ganske smukt at betragte, mens det glider forbi, kan selv dét blive trættende at se på i flere timer. Husk derfor lidt god underholdning på farten. Gode bud kan være en spændende bog eller en playliste, som hele familien har sammensat. På Ford Family Fun Hub finder du derudover en masse kreativ underholdning til hele familien såsom farvelægningstegninger, hjernevridende labyrinter og skabeloner til simpel origami.

9) Fordel rollerne i kabinen
Enhver god kør-selv-ferie har skarpt opdelte roller i bilen, som er vigtige at få fordelt inden køreturen. Personen i førersædet er naturligvis den rutinerede fører af bilen, mens navigationskaptajnen med det kølige overblik typisk opholder sig på passagersædet. På bagsæderne finder man oftest DJ’en, der altid har den rette sang på hånden, og snackdistributøren, der holder humøret – og blodsukkeret – højt for samtlige passagerer med en godbid eller to. Fordel rollerne inden afgang, så der ikke opstår dårlig stemning.

10) Pauser
Sidst, men ikke mindst, skal man huske pauserne. Træthed og uopmærksomhed kan være farligt på en køretur, og derfor er det afgørende at holde hyppige pauser undervejs – især med børn i bilen, som har godt af at trække ekstra luft. En god tommelfingerregel er at strække benene hver anden til tredje time. Fords førerassistanceteknologier inkluderer bl.a. Driver Alert, der hjælper føreren ved at gøre opmærksom på, at det er tid til at tage en pause.

# # #

Følg Ford på MynewsdeskFacebookFord.dk

Fotos og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark