Gå til indhold
En tur i en Ford Focus RS er bedre end et lidenskabeligt kys

Blogindlæg -

En tur i en Ford Focus RS er bedre end et lidenskabeligt kys

En ny undersøgelse fra Ford viser, at daglige ture i en sportsvogn øger dit velvære og tilfredsstiller dine følelser mere end et lidenskabeligt kys eller en tur på dansegulvet.

Glem romantik, god mad og dans. Ny forskning viser, at daglig kørsel i en sportsvogn øger dit velvære og følelsesmæssige tilfredsstillelse mere end en tur på dansegulvet eller et afsnit af din yndlingsserie.

Undersøgelsen, der har fået tilnavnet ”Buzz Moments”, måler aktiviteter, der spiller en afgørende rolle i vores velvære – hvad end det er at heppe på vores favorit-sportshold, se et spændende afsnit af Game of Thrones eller nyde et lidenskabeligt kys med en elsket.

Sammen med neurologer og designere vækkede Ford undersøgelsen til livs med en unik Ford Performance Buzz Car – en skræddersyet Ford Focus RS der med bærbart måleudstyr, kunstig intelligens-teknologi og mere end 200.000 LED-lys kan skabe spektakulære animationer. Animationerne på bilens yderside viser førerens følelser i realtid.

Deltagerne i undersøgelsen, der sad bag rattet på en Ford Focus RS, Focus ST eller Mustang oplevede i gennemsnit 2,1 ”Buzz Moments” ved en normal køretur. Køreturen blev kun overgået af de sporadiske rutsjebaneture hvor deltagerne oplevede 3 ”Buzz Moments”.
Deltagere, der så et afsnit af deres yndlingsserie – eller en kamp med deres yndlings-sportshold – oplevede i gennemsnit kun 1,5 ”Buzz Moments”. En shopping-tur gav 1,7 ”Buzz Moments” i snit – mens en tur på dansegulvet, et lidenskabeligt kys eller god mad ikke gav nogle ”Buzz Moments”. 

”En rutsjebane er god til at give et hurtigt adrenalinsus, men fungerer knap så godt til at få dig på arbejde hver morgen,” fortæller Dr. Harry Witchel, Discipline Leader i fysiologi. ”Undersøgelsen viser, at en sportsvogn kan meget mere end at få dig fra A til B. Den kan være en vigtig del af dit velvære”. 

Aktivitet Buzz Moments
Rutsjebane 3
Kørsel i sportsvogn 2.1
Shopping 1.7
Yndlingsserie 1.5
Yndlingssport 1.5
Lidenskabeligt kys 0
En tur på dansegulvet 0
God mad 0


Opmærksomme biler

Forskere ved Fords Research and Innovation Center i Aachen i Tyskland kigger på hvordan biler kan forstå og reagere på førerens følelser. Som led i det EU-støttede ADAS&ME-projekt undersøger Fords eksperter hvordan vores biler kan være opmærksomme på vores følelser, såvel som stress, distraktioner og træthed. Dermed skal biler kunne vejlede og advare føreren – og i farlige situationer overtage bilens styring.

”Vi mener, at kørsel skal være en sjov og følelsesmæssig oplevelse,” fortæller Dr. Marcel Mathissen, Research Scientist, Ford Europa. ”Vores fører-undersøgelse bidrager til at føre os mod sikrere veje – og vigtigere – sundere kørsel”.  

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark