Gå til indhold
Nu kan du bestemme hvornår din Mustang skal larme – og hvornår den skal være en stille storm

Blogindlæg -

Nu kan du bestemme hvornår din Mustang skal larme – og hvornår den skal være en stille storm

Den nye Ford Mustang er udstyret med en funktion, der gør dig en god nabo. Nu kan du nemlig indstille motorens støjniveau alt efter dine omgivelser.

For nogle er der ingen bedre lyd end en buldrende V8-motor om morgenen. Men for andre kan selvsamme lyd føre til en uønsket vækning og et opkald til politiet. Sådan lød historien hos den Ford-ansatte Steve von Foerster, der en morgen fik uventet af besøg af politiet og en forespørgsel fra naboen om at skrue ned. 

Det var også det, der startede udviklingen af den nye Ford Mustangs funktion ”Good Neigbour Mode”, der lader dig skrue helt ned for motorens støjniveau, så du ikke generer nogen. Samtidig kan du også skrue helt op for støjniveauet, når du er sikker på, at ingen bliver generet. 

”Jeg elsker lyden af en buldrende V8-motor, men for nogle kan den være en anelse højlydt,” fortæller Ford’s User Experience Team Manager Steve von Foerster. ”Jeg tænkte, at der måtte være en måde, hvor man kunne have mere kontrol over motorens støjniveau”.

Ifølge en undersøgelse udført af Ranker, er høje motorlyde blandt den mest irriterende støj, en nabo kan lave – ligesom andre mere almindelige gener som værktøj og gøende hunde. 

”Lyde, der ligger omkring 80 decibel, begynder at irritere mange – og nogle af de meste irriterende lyde som en kaffekværn eller en græsslåmaskine udsender støj, der er tæt på 90 decibel,” fortæller Matt Flis, Ford Exhaust Development Engineer. ”Med ”Quiet Start” aktiveret vil støjniveauet på den nye Ford Mustang GT falde med 10 decibel – og ligge på kun 72 decibel”. 

Nogle sportsvogne tilbyder allerede aktive udstødningssystemer, der kan aktiveres og deaktiveres – den nye Ford Mustang tager det skridtet videre. På den nye Ford Mustang kan ”Good Neighbour Mode” programmeres til at aktivere og deaktivere på et givent tidspunkt, så man hverken generer naboen om morgenen – eller giver den gas på banen med en V8-motor, der ikke buldrer.

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark