Gå til indhold
Én mand og 220 klassiske Ford-modeller

Nyhed -

Én mand og 220 klassiske Ford-modeller

Mød Piet den Hartogh – ejer af Den Hartogh Museum i Holland, der er hjem for verdens største private samling af klassiske Fords.

Det er ikke hver dag, at man ser en klassisk Ford komme under hammeren. Og man ser slet ikke 220 klassiske Ford-modeller med alt fra flere Model A og T til stationcars med træpaneler og klassiske busser. 

Denne fantastiske samling af Ford-modeller er anerkendt som verdens største private samling af klassiske Ford-modeller. Samlingen dannede grundlag for Den Hartogh Museum i Holland, der i mere end 50 år blev kærligt passet og plejet af stifteren Piet den Hartogh. 

Piets kærlighed for Ford startede, da hans far i 1924 købte en Ford Model T lastvogn. Da Piet voksede op begyndte han selv at købe klassiske Ford-biler, -busser og -varevogne, heriblandt en varevogn indrettet som popcornstand og en lastvogn der kørte på træ, fra hele verden.

Piet gik desværre bort i 2010 – og for to år siden lukkede museet sine døre for offentligheden. Nu sætter Piets familie hele samlingen under hammeren i troen på, at de klassiske Ford-modeller skal ud i nye hjem, hvor de værdsættes ligeså højt, som de blev det i museet nær Amsterdam. 

”Uden min far er det bare ikke det samme,” fortæller Pieter Den Hartogh, Piets søn. ”Min far var en meget passioneret mand og han ville dele sin passion med alle. Alle bilerne i samlingen har været en rigtig stor del af vores liv”. 

Hele samlingen blev sat under hammeren hos det kendte auktionshus Bonhams i Hillegom, Holland. Alle Ford-modellerne blev solgt under en 10 timers lang salgsrunde, med bud fra hele verden. Det sammenlagte salg lød på €6.157.353 (ca. 45.900.000 DKK). Den længste budrunde var på en 1905 Ford Model B Side Entrance Tonneau, der blev solgt for €419.750 (ca. 3.120.000 DKK), hvilket er mere end det syvdobbelte af hvad den blev værdsat til.

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark