Gå til indhold
Ford sætter fart på miljømål og når CO2-målsætning otte år før tid

Nyhed -

Ford sætter fart på miljømål og når CO2-målsætning otte år før tid

Ford kan i deres årlige bæredygtighedsrapport afsløre, at det er lykkedes dem at reducere virksomhedens globale CO2-udslip otte år før planlagt. Målet, der blev sat tilbage i 2010, var at reducere CO2-udslippet under produktionen med 30 procent per køretøj. Det er Fords særlige energikonservatorium, der har spillet en væsentlig rolle i den hurtigeopnåelse af målet – bl.a. gennem procesforbedringer, LED-belysning og nye energieffektive faciliteter. Foruden miljømålene viser rapporten også resultater fra andre områder, hvor Ford arbejder for bæredygtige arbejdsforhold – bl.a. for kvinderne i Saudi Arabien.

Ford annoncerede forleden som en del af deres årlige bæredygtighedsrapport, at de har nået målet om at reducere udledningen af CO2 i forbindelse med produktionen – otte år før tid. Målet, der blev sat tilbage i 2010, indebar en 30 procents reduktion af CO2-udledning per bil i produktionsfasen frem mod 2025.

Ford har dog formået at nå målet dobbelt så hurtigt som først planlagt, og resultaterne er overvældende: Reduktionen i CO2-udledningen fra 2010 til 2017 svarer til udledningen fra hele 728.000 biler over et år.

”Vi er stolte af det arbejde, vi har gjort for at nå dette mål. Vi har foretaget en række forbedringer af vores produktionsfaser og -faciliteter, hvilket har spillet en væsentlig rolle i at nå målet om CO2-udslippet”, siger Bruce Hettle, Group Vice President for produktion og arbejdsforhold hos Ford.

Ford har muliggjort reduktionen gennem energibesparende og effektiviserende ændringer af produktionsfaciliteterne – fx ved at installere mere end 100.000 LED-lysarmaturer samt brug af en mere miljøvenlig maling til bilerne.

Ford fortsætter med de ambitiøse mål

Ford er allerede ved at sætte nye mål, som handler om at fokusere mere på vedvarende energi.

”Vi vil forsat sætte ambitiøse mål og arbejde for at skabe innovative metoder til at nå dem”, siger Bruce Hettle. ”Vores næste strategi fokuserer på vedvarende energi kombineret med vedligeholdelsen af vores energieffektivitet”.

Fokus er dog stadig på at reducere C02-udslippet fra køretøjerne i overensstemmelse med klimaaftalen fra Paris. Ford har derfor besluttet at investere 11 milliarder dollars for at kunne sætte 40 hybrid- og elektriske køretøjsmodeller på vejen inden 2022.

Et banebrydende program for kvinder

Fords bæredygtighedsrapport fra 2017-18 fremhæver også andre områder, hvor bilfabrikanten arbejder mod en mere ansvarlig måde at drive virksomhed på. Bl.a. har de haft stor succes med det banebrydende program ”Driving Skills for Life ’For Her’” i Jeddah, Saudi Arabien, med hjælp fra Jeddahs Effat University. Programmet, der den første af sin slags, fokuserer på at tilbyde køreundervisning til kvinder, efter at forbuddet mod kvindelige bilister i landet er blevet ophævet. Mere end 250 studerende var blandt de første kandidater til at gennemføre undervisningen for nye bilister, der skal sikre adgang til bedre mobilitet for kvinderne.

Læs den fulde rapport. 

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark