Gå til indhold
Fords Sustainability Report 2017

Nyhed -

Fords Sustainability Report 2017

Bill Ford baner vejen for avancerede biler, bildeling og bæredygtighed. For 8. år i træk er Ford som den eneste bilproducent kåret som en af verdens mest etiske virksomheder der går skridtet længere for bæredygtighed. Ford præsenterer nu den nye Sustainability Report for 2016-2017.

Siden år 2000 har Ford årligt præsenteret virksomheden bæredygtighedsrapport for at sætte fokus på klimaforandringer, luftkvalitet og bevaring af miljøet. Rapporten viser også muligheder, der kan bruges flere steder i virksomheden, såsom at spare vand og benytte vedvarende energi. 

”Vi ved, at klimaforandringerne er en reel og kritisk trussel og vi vil fortsat arbejde med verdens ledere for a støtte op omkring ambitiøse og globale drivhusgasreduktionsmål,” fortæller Executive Chairman Bill Ford. ”På samme tid har vi mulighed for at tage vores fremskridt et skridt længere, idet vi bevæger os ind i en verden med avancerede biler og avancerede omgivelser, der inkluderer bildeling”.

Går op i klimaet
Ford har samarbejdet med flere ledende globale organisationer gennem årene for at øge virksomhedens gennemsigtighed i deres miljøinitiativer. Et godt eksempel er Fords løfte til Business Alliance for Water and Climate’s initiativ ”Improve Water Security”. Som den første bilproducent i verden forpligter Ford sig på at arbejde på de globale vand- og miljøudfordringer.

”Hver dag arbejder vi for at gøre det bedste for vores kunder, samfundet og for jorden,” fortæller Kim Pittel, Group Vice President i Sustainability, Environment and Safety Engineering hos Ford Motor Company. ”Gennem vores engagement i bæredygtighed, integrerer vi hele tiden de bedste løsninger i virksomheden – og også hos vores leverandører”.


Højdepunkter i årets Sustainability Report
Sparer store mængder van i produktionen: Ford mener at adgangen til rent er en menneskeret. Gennem engagementet i Business Alliance for Water and Climate har Ford fokus på at der ikke forurenes vand, fordi rent vand er en knap ressource mange steder i verden. Man har også reduceret brugen af vand med 61 procent siden år 2000 – med målet om at der slet ikke benyttes rent drikkevand i produktionen.

Bæredygtigt materialevalg: Ford fortsætter med at forske i brugen af nye og mere bæredygtige materialer til produktion. Derfor er det muligt at bruge plantemateriale til en særligt udviklet bioplastik, der kan bruges i bilproduktion.
Næsten 300 bildele i Fords modeller er allerede produceret af materialer fra vedvarende kilder som soyabønner, bomuld, træ, hør og naturligt gummi.

Bæredygtig produktion: Ford arbejder hele tiden på at reducere mængden af affald, der opstår af bilproduktion. Ved Fords fabrikker Dearborn Stamping, Kentucky Truck og Buffalo Stamping bliver mere end 9000 tons aluminium recirkuleret og genbrugt hver eneste måned. Det er nok til at bygge 37.000 karosserier månedligt til USA's mest solgte bil, Ford F-150.

På Fords Europæiske fabrikker har en række forskellige initiativer reduceret CO2-udslippene meget. Det sker blandt andet gennem installationen af fem varmegeneratorer ved Fords fabrik i Saarlouis i Tyskland. De sørger for at fabrikken har strøm alt efter behov. Systemer, der koster mere end 4 milliarder danske kroner, forventes at kunne reducere CO2-udslippet med mere end 28.000 tons.

Nul affald: Fords mål om, at der ikke kommer affald på grund af bilproduktion er indført i 82 Ford-fabrikker verden over. Alle Fords fabrikker i Europa har allerede nået målet.

Ansvarlig drift: For 8. år i træk blev Ford som den eneste bilproducent udnævnt til i Etisphere Institutes liste over verdens mest etiske virksomheder.

Ford har præsenteret en 4.5 milliarder dollar (28 milliarder danske kroner) investering i elektrificering af biler. Målet er at have elektrificerede biler i 2020, med 13 elektrificerede modeller, der skal lanceres over de næste 5 år.

”Vi er kommet langt, men vi har stadig lang vej,” fortæller Bill Ford. ”Vi mener, at vi skal efterlade verden i en bedre stand end da vi kom”.

Den fulde rapport er tilgængelig på sustainability.ford.com

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmark pressecenter:http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark