Gå til indhold
Teknologi i Ford Transit kan holde en menneskealder

Nyhed -

Teknologi i Ford Transit kan holde en menneskealder

Mens mange elektroniske enheder ofte har en begrænset levetid, har Ford udviklet en nøgle til Transit-serien, der er mindst ligeså slidstærk som varebilerne selv og er bygget til at holde en menneskealder.

Der er ikke mange af os der forventer, at elektroniske enheder holder særligt længe. Smadrede skærme, langsom software og tiltrækningen af de nyeste gadgets, sender ofte smartphones, tablets og laptops i skraldespanden efter kun et par års brug.

Fords super-solide version af en ydmyg enhed mange af os bruger hver dag – bilnøglen – er bygget til at modstå enhver udfordring i hænderne på de mest krævende bilister – nemlig varebilsejerne. 

Nøglen, der allerede fås til Transit og Transit Custom, er blevet testet for at sikre, at den kan overleve selv de værste forhold, den kan udsættes for. Den kan blandt andet overleve 30 minutter under vand, at blive tabt mere end 50 gange på et betongulv og temperaturer mellem -20 og +60 graders varme.

Nøglen ligner en normal klap-nøgle med fjernbetjent oplåsning og låsning af bilen, men inden i ser tingene helt anderledes ud. For at sikre, at nøglen er vandtæt, friktionssvejses de to halvdele sammen, så vand ikke trænger ind. Inde bag friktionssvejsningen er nøglen designet, så den kan modstå de typiske slag og knubs en arbejdsplads kan byde på. Et genopladeligt batteri oplades hver gang, at nøglen sættes i tændingen, så den aldrig løber tør for strøm. 

”Vores kunder vil gerne have en nøgle, der kan klare alt fra de hårde stød på en byggeplads til de mange udleveringer i storbyerne, hvor nøglen konstant bruges” fortæller Jonathan Allan, Electrical Engineering Supervisor, Ford Europa. ”Mens en smartphone kan svigte dig, har vi hos Ford sørget for, at du får en nøgle, der er ligeså slidstærk som din varebil”. 

Ingeniørerne tester også nøglen i klimakamre, der simulerer temperaturer fra den arktiske kulde til ørkenens hede. I testkamrene testes nøglen også i luftfugtigheder op til 100 procent. Andre tests inkluderer:

  • Støvafvisning: 5 timer omgivet af fin og gennemtrængende støv.
  • Kemikalieafvisning: Op til 96 timer omgivet af benzin, diesel, rengøringsmidler og sved.
  • Lomme-simulering: 4 timers kontinuerlig vibration blandt nøgler og mønter.
  • Knappens udholdenhed: 100.000 aktiveringer i temperaturer fra -20 til +60 graders varme.

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark