Gå til indhold
Ford Focus er Årets Bil i Danmark 2019. Fra venstre: Janne Kämäräinen, MD Ford Danmark, Lene Dahlquist, pressechef Ford Danmark, Karsten Lemche, formand i MKD.
Ford Focus er Årets Bil i Danmark 2019. Fra venstre: Janne Kämäräinen, MD Ford Danmark, Lene Dahlquist, pressechef Ford Danmark, Karsten Lemche, formand i MKD.

Pressemeddelelse -

Ford Focus er Årets Bil i Danmark 2019 – en sikker sejr til Fords nye familiebil

Den helt nye udgave af Fords populære Focus er netop blevet hædret med titlen som Årets Bil i Danmark 2019. Det er de danske motorjournalisters forening, MKD, der står bag kåringen, og den nye Focus lovprises for sine køreegenskaber, moderne turbomotorer, lave priser og høje sikkerhedsniveau. Focus fås fra bare 198.785 kr. med automatisk nødbremse, alufælge og SYNC3 med 8” touchskærm som standard.

  • Den fjerde generation Ford Focus løber overlegent med Årets Bil-titlen i et stærkt finalefelt med fire andre modeller – Peugeot 508, Hyundai Kona, Kia Ceed og Jaguar I-Pace.
  • Juryen i MKD (Motorjournalisternes Klub Danmark) tildelte den nye Focus hele 187point, hvilket udløste en suveræn sejr med 55 flere point end nummer to, Peugeot 508 som fik 132 point.
  • Jurymedlemmerne giver Ford Focus ros for at være en komplet bil, der tiltaler alle køreglade kunder – noget også alle tidligere generationer af Focus er kendt for.
  • Det er det ottende gang, at Ford vinder den danske pris. Det var også en Ford, Capri, som vandt den allerførste kåring tilbage i 1969. Og for netop 20 år siden vandt første generation af Ford Focus Årets Bil i Danmark 1999.

Hvert år kårer Motorjournalisternes Klub Danmark (MKD) den absolut bedste nye bilmodel blandt alle årets nyheder, og vinderen får den eftertragtede titel som Årets Bil i Danmark. I 2019 fylder kåringen 50 år, og Ford er derfor særligt beærede over, at juryen netop har valgt den helt nye Focus som den bedste bil blandt flere end 20 nye modeller – Focus er Årets Bil i Danmark 2019.

Juryen, bestående af 26 motorjournalister fra hele landet, testede over to dage i efteråret de mange nye bilmodeller på og omkring FDM Jyllandsringen, og efter denne indledende runde blev fem biler udpeget til finalen. Den nye Ford Focus kørte sikkert ind i finalen, og den fik selskab af Hyundai Kona, Jaguar I-Pace, Kia Ceed og Peugeot 508.

I perioden op til finaleafstemningen har motorjournalisterne haft chance for at teste de fem finalister mere grundigt, og de enkelte jurymedlemmers stemmer blev offentliggjort ved en gallamiddag på Forstadsmuseet i Hvidovre, som netop har åbnet for udstillingen ’Familien Danmark på hjul’, hvor samtlige Årets Bil-vindere fra de foregående 50 år kan opleves på tæt hold, blandt andet den allerførste Årets Bil i Danmark anno 1969, Ford Capri.

Den nye Focus modtog i alt 187 point fra de 26 jurymedlemmer og blev en klar nummer et, mens nummer to, Peugeot 508, fik 132 point, og Hyundai Kona fik 127 point, Kia Ceed fik 112 point og Jaguar I-Pace fik 92 point. Fjerde generation af Focus blev dermed en meget overbevisende vinder af titlen som Årets Bil i Danmark 2019.

Klasseledende siden 1998
Focus har siden første generation fra 1998 været gennemsyret af et ønske om at give kunderne en praktisk og prismæssigt tilgængelig familiebil, hvor komfort og køreglæde går op i en højere enhed som i ingen anden bil i klassen.

Det er anden gang, at Focus vinder Årets Bil i Danmark, da sejren i år markerer 20-årsjubilæet for da første generation af Ford Focus vandt Årets Bil i Danmark tilbage i 1999.

Med den helt nye udgave og fjerde generation af Focus har Ford endnu engang hævet niveauet, for eksempel med stærkt forbedrede pladsforhold, omfattende sikkerhedsudstyr og fuldendt balance i køreegenskaberne. Det er nogle af de mange sider af den nye Focus, jurymedlemmerne giver bilen ros for.

Vi spurgte Karsten Meyland Lemche, formand for MKD, hvorfor Focus vandt over de fire andre nominerede konkurrenter: "Der er ingen tvivl om, at det er køreglæde. Og det at folk får en bil, hvor de får et smil på læben, når de sætter sig bag rattet. Den er samtidig blevet mere rummelig, der er masser af features i bilen og ikke mindst god sikkerhed, som for eksempel automatisk nødbremse. Det er derfor, der er givet mange stjerner til Focus. Der er plads til hele familien - det er en rigtig god pakkeløsning. Med Focus får man den bedste pakke af det, der er på markedet lige nu."

”At Motorjournalisternes Klub Danmark anerkender den nye Ford Focus som en bil i den absolutte topklasse og kårer den til Årets Bil i Danmark 2019, er vi utrolig stolte over. Focus har været anerkendt for sin køreglæde, komfort og høje værdi for pengene, siden vi introducerede den første generation i 1998. Titlen som Årets Bil i Danmark 2019 viser med al tydelighed, at Ford står stærkt, selv 20 år efter at første generation af Focus blev kåret som Årets Bil i Danmark,” siger Lene Dahlquist, pressechef hos Ford.

En vigtig grund til at den nye Focus løber med den vigtige titel som Årets Bil i Danmark 2019, er den bredde og variation, Ford har tilført Focus-familien. Der er ikke blot et bredt udvalg af topmoderne motorer med mellem 100 og 185 hk, usædvanligt mange udstyrsmuligheder og meget omfattende sikkerhedsudstyr som Precollision Assist (automatisk nødbremsesystem) som standard, men også mulighed for at vælge mellem Focus-modeller med unikt kundefokus: Focus Titanium er den veludstyrede model med høj komfort, Focus ST-Line er den skarpe og dynamiske variant med en unik undervogn og sportslig styling, og den luksuriøse Focus Vignale sætter standarden for, hvad man kan forvente af udstyr og materialer i C-segmentet.

Jeg er glad for, at Focus vandt Årets Bil i Danmark 2019. Jeg stemte på den, og jeg håbede til det sidste, at den ville vinde, for jeg synes, at den har fortjent det. Den holder fast i en gammel tradition om, at en bil godt må køre godt, og det kan jeg faktisk godt lide," udtaler jurymedlem Anders Berner fra Bilbasen.

"Focus blev Årets Bil i Danmark 2019, fordi den er en hyldest til køreglæden. Focus holder fast i nogle gode grundlæggende værdier, som vi på Bil Magasinet skal fremme. Ford Focus har formået at forene komfort og underholdende køreegenskaber med bredt motorudvalg og konkurrencedygtige priser, der starter under 200.000 kr. Derudover er den langt fremme, når det kommer til sikkerhed. Den nye Ford Focus var uden tvivl en af Bil Magasinets favoritter," siger Bil Magasinets redaktør, Mikkel Thomsager, om sejren. 

Attraktive priser fra 198.785 kr.

Den nye Focus står stærkt på det danske marked som en klasseledende model i et meget populært segment, og til priser fra kun 198.785 kroner kan alle danske nybilskøbere være med. Focus fås både som hatchback med fem døre og i den endnu mere praktiske og rummelige stationcar-version. Selv den billigste Focus har udstyr som automatisk nødbremse (Precollision Assist), alufælge, læderrat, SYNC3-infotainmentsystem med 8” touchskærm, varme i forsæderne, tågeforlygter og elektrisk parkeringsbremse som standard.

”Focus er den bedste bil, vi nogensinde har lanceret, og det er en stor glæde, at den også imponerer motorjournalisterne. Succesen opleves også hos vores forhandlere og kunder, hvor vi har solgt 2.000 Focus’er siden lanceringen for 6 måneder siden – og hvor vi alene i januar regner med at sælge 500, nu hvor også Focus stationcar er klar til levering,” udtaler Janne Kämäräinen, Ford Danmarks administrerende direktør.

I løbet af 2019 introduceres endnu flere spændende udgaver af den nye Focus. En af de nye varianter, der tilslutter sig det brede modelprogram, er den nye Focus Active med SUV-inspireret design, øget frihøjde og offroad-køreindstillinger.

Sidst, men ikke mindst vandt Ford yderligere med Fiesta ST, som fik tildelt særprisen Bilglædeprisen.

Læs meget mere om Årets Bil i Danmark 2019, ny Ford Focus og se priser m.m. på Fords hjemmeside

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dkFords nyhedsbrev

Foto og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Related links

Emner

Kategorier


About Ford Motor Company

Ford Motor Company is a global company based in Dearborn, Michigan. The company designs, manufactures, markets and services a full line of Ford cars, trucks, SUVs, electrified vehicles and Lincoln luxury vehicles, provides financial services through Ford Motor Credit Company and is pursuing leadership positions in electrification, autonomous vehicles and mobility solutions. Ford employs approximately 200,000 people worldwide. For more information regarding Ford, its products and Ford Motor Credit Company, please visit www.corporate.ford.com.

Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 50 individual markets and employs approximately 53,000 employees at its wholly owned facilities and approximately 68,000 people when joint ventures and unconsolidated businesses are included. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford Europe operations include Ford Customer Service Division and 24 manufacturing facilities (16 wholly owned or consolidated joint venture facilities and eight unconsolidated joint venture facilities). The first Ford cars were shipped to Europe in 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark