Gå til indhold
Ford lader op til fremtiden ved Go Further 2019

Pressemeddelelse -

Ford lader op til fremtiden ved Go Further 2019

Ford har netop afsløret en omfattende elektrificering med i alt 16 modeller ved dette års Go Further-event i Amsterdam, der vil bidrage til en grønnere*, renere og mindre larmende verden.

Den brede fornyelse af Fords modelprogram kategoriseres som Ford Hybrid-biler, der råder over alt fra mindre familiebiler til SUV’er og varebiler. En Mustang-inspireret SUV og en fuldelektrisk 2-tons Transit er også undervejs.

Go Further 2019 markerer en ny milepæl for Ford, der er dedikeret til at levere et nyt, elektrificeret udvalg af brændstofeffektive og køredynamiske biler, som samtidig er skræddersyet til vidt forskellige behov på europæisk plan – hvad enten det drejer sig om at fragte børnene til skole, levere pakker eller sportslig kørsel.

“Vores nye Ford Hybrid-biler gør elteknologi mere relevant og tilgængelig end nogensinde før. Hver eneste model, fra Fiesta til Transit, vil blive lanceret i en elektrificeret udgave, der opfylder europæiske kunders behov til en overkommelig pris,” udtaler Stuart Rowley, præsident hos Ford Europa. ”Modellerne, som præsenteres i dag, er blot begyndelsen på vores planer om at skabe intelligente biler til fremtidens mobilitet.”

Samtlige af Fords modeller vil på sigt kunne fås i en elektrificeret udgave. Nyheden føres an af den helt nye Kuga, som tilbydes i hele tre forskellige hybridudgaver, blandt andet en plug-in-hybridvariant, der kan køre 50 km på ren strøm.

Fords omfattende elektrificering komplementeres derudover af den helt nye SUV og amerikanerfavorit Explorer, der kommer som plug-in-hybrid. Det er første gang nogensinde, at den lander på det europæiske marked.

Fords fuldelektriske, Mustang-inspirerede SUV lanceres derudover i 2020 med en rækkevidde på omkring 600 km.

Ford har også afsløret nye elektrificerede udgaver af Fiesta og Focus, der begge er på vej med avanceret, mild hybridteknolog med reduceret CO2-udslip og bedre brændstoføkonomi.

På firmabilsfronten annoncerer Ford en ny, fuldelektrisk 2-tons Transit, der forventes lanceret i 2021. Elbilsvarianten af Fords store arbejdshest kører på ren strøm, som både giver et mindre klimaaftryk og reducerede driftsomkostninger.

“Der er ingen altomfattende løsning, når det gælder el- og hybridbiler – folks behov er forskellige,” forklarer Joerg Beyer, topchef for Ford Europas hold af ingeniører. ”Fords nuancerede tilgang til elektrificerede drivlinjer er designet til at give forskellige slags kunder den helt rigtige løsning.”

Ford undersøger i øjeblikket også, hvordan man yderligere kan optimere strømeffektiviteten af virksomhedens elektrificerede line-up. Dette sker gennem tests af den specialudviklede 10-sæders konceptminibus Ford Transit Smart Energy Concept, der er bygget på chassisset af en 2-tons Transit og er udstyret med et batteri. Konceptbilen yder en rækkevidde på 150 km på en 4-timers opladning.

Fords nuværende europæiske række af hybridmodeller tæller Mondeo Hybrid, Tourneo Custom Hybrid, Transit Hybrid og Transit Custom Hybrid. Fords fremtidige hybrid- og elbiler vil blive understøttet af IONITY-samarbejdet, der forventer at anlægge 400 opladestationer på tværs af Europa inden 2020.

Fords varebiler også del af elektrificeringen

Fords Go Electric-kampagne omfatter naturligvis også Fords klasseledende varebiler, der med elektrificering og nye connectivity-løsninger for bedre flådestyring bringes ind i fremtiden for europæiske erhvervskunder.

Ford har netop afsløret elektrificerede nyheder på varebilsfronten, der blandt andet inkluderer:

  • En ny fuldelektrisk 2-tons Transit, der forventes lanceret i Europa i 2021.
  • En ny Transit Custom PHEV, der lanceres i Europa i slutningen af 2019.
  • En ny 8-sæders Tourneo Custom PHEV, der lanceres i Europa slutningen af 2019.
  • Et preview på en ny FordPass Pro-app, der er særligt udviklet til at understøtte mindre virksomheder og maksimere virksomhedsejeres effektivitet. Appen lanceres i løbet af 2019.

“Erhvervskunder efterspørger bedre og mere integrerede løsninger, der henvender sig specifikt til arbejdsmiljøer,” siger Hans Schep, topchef for varebiler hos Ford Europa. ”Ford vil levere arbejdsdygtige og fleksible varebiler med brændstoføkonomisk og elektrificeret teknologi. Derudover er Fords indbyggede modem en gamechanger, der giver virksomheder fuldt flådeoverblik nemmest og mest effektivt.”

Ford var i 2018 førende på varebiler i Europa for fjerde år i træk. Samtidig var 2018 Fords bedste salgsår på varebilsmarkedet i Europa i 25 år med et samlet varebilssalg, der lød på hele 380.900 enheder – en stigning på mere end 8 procent sammenlignet med året før.

Læs meget mere om elektrificeringen af Fords varebiler i den komplette engelske pressemeddelelse og pressekit.

Helt ny Kuga i bredt hybridudvalg

En helt ny og stilfuld vifte af Kuga-SUV’er har også netop fået sin debut på Go Further 2019 med et elegant og velproportioneret design, der byder på både optimeret rumlighed og komfort.

Den nye generation af Kuga lander som Fords mest elektrificerede til dato. Både den udstyrsspækkede Kuga Titanium, sportslige Kuga ST-Line og luksuriøse Kuga Vignale fås i tre forskellige hybridvarianter, der leverer brændstoføkonomi uden fortilfælde.

Det omfattende udvalg består af varianterne Kuga plug-in-Hybrid (PHEV), mildhybriden Kuga EcoBlue Hybrid (mHEV) og fuldhybriden Kuga Hybrid (HEV) ved siden af varianter med Fords 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor, 1,5-liters EcoBlue-dieselmotor og 1,5-liters EcoBoost-benzinmotor. Udvalget inkluderer muligheden for 8-trins automatgear.

Kuga er Fords bedst sælgende SUV i Europa og den tredjebedst sælgende Ford-model overhovedet i Europa efter Fiesta og Focus. 153.800 Kuga-biler blev solgt i 2018 på europæisk plan, der bidrog til en SUV-salgsvækst på mere end 19 procent sammenlignet med året før.

Den helt nye Ford Kuga tilbyder endnu mere komfort med blandt andet connectivity på farten. Rækken af sofistikerede teknologier indebærer muligheden for indbygget FordPass Connect-modem, trådløs oplader og Fords SYNC 3-infotainment med 8” touchskærm. B&O-audio fås også, mens også et 12,3” LCD-display fås i instrumenteringen.

Nye førerassistanceteknologier tæller Stop & Go-funktion, trafikskiltegenkendelse og vognbaneassistent, mens aktivt kurvelys giver et klart og forudseende udsyn ved nattekørsel. Et nyt head-up-display gør det muligt at holde blikket på vejen forude, og parkeringsassistenten Active Park Assist 2 gør parkering til en leg med et enkelt knaptryk.

“Den helt nye Kuga er det bedste eksempel på Fords designtilgang om at have mennesket i centrum. Den er udviklet i tæt samarbejde med SUV-kunder og kommer i et hidtil uset udvalg af hybridvarianter med luksuriøs komfort og avancerede teknologier, der gør hverdagen nemmere,” udtaler Stuart Rowley, præsident hos Ford Europa.

Den nye Ford Kuga udgør tredje generation af Fords mellemstore SUV, siden modellen blev lanceret for første gang i 2008. Ford har siden da solgt mere end en million Kugaer.

Den nye Kuga er derudover som den første SUV bygget på Fords nye C2-arkitektur med optimeret aero- og køredynamik, mere rummelighed i kabinen, bedre brændstoføkonomi og en vægtreduktion på op til 90 kg sammenlignet med den nuværende model. C2-arkitekturen er også udviklet med højere sikkerhed for øje.

Det elektrificerede udvalg af Kuga forventes løbende lanceret i Danmark fra 2020. Læs meget mere om hybridudvalget af Ford Kuga i den komplette engelske pressemeddelelseog pressekit.

Amerikanerfavoritten Ford Explorer indtager Europa som helt ny PHEV

Ford løfter samtidig sløret for en helt ny Ford Explorer, der for første gang indtager det europæiske marked. Der er tale om en plug-in-hybrid (PHEV) af den bedst sælgende SUV i USA nogensinde.

Den nye Explorer PHEV fås i to højt specificerede varianter – den sportslige, Ford Performance-inspirerede ST-Line og den luksuriøse Platinum. Begge gemmer på hybridteknologi, der kombinerer Fords 3,0-liters EcoBoost V6-benzinmotor, en elmotor og en startgenerator, der tilsammen yder 450 hk og 840 Nm drejningsmoment. Derudover kan Explorer køre 40 km på ren strøm.

Fords intelligente firhjulstræk (AWD) kommer som standard med syv Drive Mode-køreindstillinger og mulighed for 10-trins automatgear, der egner sig til både bykørsel og offroading. Avancerede førerassistanceteknologier som adaptiv fartpilot, trafikskiltegenkendelse og vognbaneassistent er ligeledes standardudstyr.

Explorers exceptionelt rummelige, luksuriøse og komfortable kabine fås med 10,1” touchskærm i midterkonsollen og 12,3” digitalt display i instrumenteringen. Derudover følger et væld af alsidige bagagerums- og sædeindstillinger og familievenlige features såsom ubesværet til tredje sæderække.

“Vi glæder os til at introducere den ikoniske Ford Explorer PHEV til Europa. Den rummer syv voksne passagerer uden problemer, gemmer på et væld af avancerede teknologier, har en trækkraft på 2500 kg og kan oven i købet køre 40 km på ren strøm,” udtaler Roelant de Waard, topchef hos Ford Europa.

Sjette generation af Ford Explorer er nybygget fra bunden og blev tidligere i år afsløret for amerikanske kunder. Explorer så dagens lys i 1991 i USA og var med til at kickstarte SUV-klassens enorme popularitet, som i dag har spredt sig globalt.

Den nye Explorer forventes lanceret i Danmark starten af 2020. Læs meget mere om Ford Explorer PHEV i den komplette engelske pressemeddelelse og pressekit.

Ny Transit Custom PHEV

Ford introducerer også en ny Transit Custom PHEV med avanceret hybridteknologi, der består af et 13,6 kWh lithium-ion-batteri og Fords prisbelønnede 1,0-liters EcoBoost-benzinmotor, som giver en rækkevidde på 500 km og op til 50 km kørsel på ren strøm.

Transit Custom PHEV testes i øjeblikket i London, mens yderligere tests vil finde sted i både Valencia og Köln.

Den nye Ford Transit Custom PHEV forventes lanceret i Danmark slutningen af 2019. Læs meget mere om elektrificeringen af Fords varebiler i den komplette engelske pressemeddelelse og pressekit.

Ny Tourneo Custom PHEV

Sløret for den nye Tourneo Custom er også netop blevet løftet. Den rummelige 8-sæders MPV er en plug-in-hybrid, der drives af et 13,6 kWh lithium-ion-batteri, mens Fords prisvindende 1,0-liters EcoBoost-benzinmotor forlænger rækkevidden i kombination med hybridsystemets regenerative indsamling af bremseenergi. Rækkevidden er 500 km, hvor der kan køres op til 50 km på ren strøm.

Tourneo Custom PHEV tilbyder også smart og fleksibel indretning af bilens to bagerste sæderækker for optimal ind- og udstigning samt nemmere interaktion mellem passagerer.

“Den nye Tourneo Custom PHEV kan tilpasses enhver situation, hvad enten det drejer sig om den store familie eller som professionel minibus. Samtidig tilbyder den raffineret komfort og muligheden for kørsel på ren strøm for at mindske klimabelastningen,” udtaler Hans Schep, topchef for varebiler hos Ford Europa.

I kølvandet på lanceringen af den nuværende Tourneo Custom i starten af 2018 opnåede Ford et salg på over 17.000 Tourneo Custom-biler i løbet af sidste år – en salgsstigning på hele 28 procent sammenlignet med året før.

Den nye Tourneo Custom PHEV forventes lanceret i Danmark slutningen af 2019. Læs meget mere om Ford Tourneo Custom PHEV i den komplette engelske pressemeddelelse og pressekit.

Se hele Fords stream af Go Further 2019 på www.gofurtherlive.com.

*Forventede forbrugstal oplyses tættere på modellernes respektive lanceringer.

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Related links

Emner

Kategorier


About Ford Motor Company

Ford Motor Company is a global company based in Dearborn, Michigan. The company designs, manufactures, markets and services a full line of Ford cars, trucks, SUVs, electrified vehicles and Lincoln luxury vehicles, provides financial services through Ford Motor Credit Company and is pursuing leadership positions in electrification, autonomous vehicles and mobility solutions. Ford employs approximately 199,000 people worldwide. For more information regarding Ford, its products and Ford Motor Credit Company, please visit www.corporate.ford.com.

Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 50 individual markets and employs approximately 53,000 employees at its wholly owned facilities and approximately 67,000 people when joint ventures and unconsolidated businesses are included. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford Europe operations include Ford Customer Service Division and 24 manufacturing facilities (16 wholly owned or consolidated joint venture facilities and eight unconsolidated joint venture facilities). The first Ford cars were shipped to Europe in 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark