Gå til indhold
Ford tager Genève med storm – europæisk premiere på Mustang Bullitt og fornyet Edge

Pressemeddelelse -

Ford tager Genève med storm – europæisk premiere på Mustang Bullitt og fornyet Edge

Den årlige internationale biludstilling i Genève byder vanen tro på en eksplosion af bilnyheder. Ford indtager de schweiziske messehaller med to store europæiske premierer: 2018-udgaven af den store luksus-SUV Edge med et hav af opdateringer og en ny udgave af bilen, der blev født på det store lærred, den legendariske Mustang Bullitt. Ford viser også et fornyet Tourneo-modelprogram.

Ford viser for alvor bredden i sit modelprogram på den store internationale biludstilling i schweiziske Genève, Geneva International Motor Show, der afholdes for 88. gang fra den 8. til den 18. marts. Med to store europæiske premierer og en række andre spændende produktnyheder byder Ford velkommen på sin store stand, hvor det selvfølgelig også vil muligt at møde resten af Fords imponerende modelprogram.

De to absolutte topnavne på Ford-standen er Mustang Bullitt og Edge. Navnene på de to modeller vil være kendt for de fleste, men for begge bilmodeller gælder det, at de kan fejre europæisk premiere – og at der er tale om store nyheder. Mustang Bullitt er med til at fejre 50-året for kultfilmen Bullitt med den karismatiske Steve McQueen i hovedrollen, mens den stærkt fornyede Edge viser alt det innovative, Ford har at byde på. Edge er den mest avancerede SUV, Ford nogensinde har lavet. 

Ford står utrolig stærkt, når det kommer til at tilbyde yderst praktiske, meget velkørende og særdeles familievenlige bilmodeller, og i Genève kan man møde hvad der uden tvivl er den stærkeste trio på udstillingen, når det kommer til at klare selv store og krævende familiers hverdag: de opdaterede, nu endnu mere sofistikerede Tourneo-modeller, Tourneo Custom, Tourneo Connect og Tourneo Courier.

Endelig præsenterer Ford to fantatiske nyheder i en helt anden skala, nemlig LEGO Speed Champions-sæt med M-Sport Fiesta WRC og 1968-udgaven af Mustang Fastback. 

Mustang Bullitt kommer til Danmark

Biljagten er legendarisk, og det samme er bilen. Den næsten 10 minutter lange, hæsblæsende og smukt producerede biljagt i Warner Brothers-filmen ”Bullitt” foregår i San Franciscos gader, notorisk kendt for at være så stejle, at det er svært ikke at lave flyvehop, når man når toppen. Steve McQueen sidder bag rattet af en Ford Mustang GT Fastback årgang 1968, også året for filmens premiere, mens han jagter to lejemordere.

Den nye Mustang Bullitt er lavet for at fejre 50-året for den klassiske film og som en anerkendelse af den berømte bil fra filmen. Specialmodellens 5.0-liters V8 med 460 hk og 526 Nm er opgraderet med et Open Air-indsugningssystem, 87 mm gasspjæld og samme kalibrering af motorens kontrolmodul som i Shelby Mustang GT350. Fords nye rev-matching-teknologi leverer velafstemte nedgearinger akkompagneret af et hurtigt skud af vellyd fra motoren. En aktiv ventil i udstødningssystemet er med til at fremhæve den store V8-motors karakteristiske signaturlyd.

Med den nye Mustang Bullitt har Fords designere gjort deres bedste for at ære den klassiske Mustang fra filmen, men samtidig lade den fremstå som en topmoderne sportsvogn. Specialmodellen har 19” alufælge i designet Torq Thrust, røde bremsekalibre fra Brembo™ og et Bullitt-emblem bag på bilen. I interiøret har Mustang Bullitt Recaro-sportssæder, og hvert eksemplar har et individuelt nummeret emblem hvor det traditionelle Mustang-emblem normaltvis sidder i passagersiden af instrumentbordet. For at give en stemning som i originalmodellen fra 1968, sidder på toppen af gearstang en hvid gearknop med form som en billardkugle.

Mustang Bullitt er selvfølgelig baseret på den stærkt opdaterede Mustang med nyt frontdesign, sofistikeret teknologi og interiør i endnu højere kvalitet, og den kommer derfor med den nye fulddigitale instrumentering med 12” skærm og et lækkert audiosystem fra B&O PLAY med en ydelse på 1.000 watt gennem 12 særligt tilpassede højttalere, som giver en rig og afbalanceret lydoplevelse – uanset om man er til rock, rap eller blødere toner. Den nye adaptive MagneRide-affjedring og nye førerassistancesystemer tilbydes også i Mustang Bullitt.

”Intet har helt fanget essencen af Ford Mustang som den fantastiske biljagt i ”Bullitt”. Den nye Mustang Bullitt vil vække lignende opsigt, når den senere på året kommer til salg med mere power, spændende nye features som rev-matching-funktionen og B&O PLAY-audiosystemet – og som Steve McQueen, så er den cool helt uden at prøve,” fortæller Steven Armstrong, vicepræsident og præsident for Europa, Mellemøsten og Afrika hos Ford Motor Company.

Ford har fået hjælp af Chase og Madison McQueen, Steve McQueens børnebørn, ved den europæiske premiere på Mustang Bullitt. De to har medvirket – med støtte fra deres far, Chad McQueen – i en biljagt-scene i de schweiziske alper omkring Genève – for at ære den ikoniske scene fra ”Bullitt”.

Den nye Mustang Bullitt forventes at komme til salg i Danmark sidst på sommeren i år, og den kan bestilles i farven Shadow Black eller i samme farve som filmklassikeren, Dark Highland Green. Netop den farve vil også være at se på en 1968-udgave af Ford Mustang GT med en 6,4-liters V8-motor, som står ved siden af den nye Mustang Bullitt på standen i Genève – samme model som Steve McQueen har ophøjet til kultstatus med filmen ”Bullitt”.

Det er tredje gang, Ford præsenterer specialmodellen Mustang Bullitt til ære for den berømte film. Første gang var i 2001 og anden gang i 2008 – begge havde stærkere motorer, Torq Thrust-alufælge, unikke stylingelementer og speciallakeringer som inkluderede Dark Highland Green.

Edge er Fords hidtil mest avancerede SUV

Fords anden store nyhed på biludstillingen i Genève er fornyelsen af topmodellen Edge, den luksuriøse og komfortable SUV. Med en række nye teknologier, en ny 8-trins automatgearkasse, en firecylindret dieselmotor med hele 238 hk og et skarpere og mere sofistikeret design er Edge den mest avancerede SUV nogensinde fra Ford.

Edge præsenteres på biludstillingen i den sportslige ST-Line-version, hvor grillen, fronten og bagenden er fremhævet med unik, sportslig styling. Dybe skørter langs vangerne og 20” alufælge er standard på Edge ST-Line. Edge ST-Line kommer som de to øvrige varianter, den stilige Edge Titanium og den markante og luksuriøse Edge Vignale, til Danmark senere i 2018.

Kunderne kan se frem til nye, højteknologiske førerassistancesystemer som adaptiv fartpilot med stop-and-go-funktion og Lane Centering Assist, som ikke bare hjælper med at holde en komfortabel afstand til bilen foran, men også holder Edge centreret perfekt i den valgte vejbane. 

Post-Collision Braking hjælper med at reducere risikoen for et potentielt sekundært sammenstød ved automatisk at bremse bilen blidt efter et sammenstød er registreret. Det kan hjælpe med at reducere skaderne på passagererne, samtidig med at det afhjælper risikoen for større skader på bilen.

Evasive Steering Assist hjælper føreren med at styre rundt om stillestående og langsomme køretøjer for at undgå sammenstød. Systemet fungerer ved bykørsel og motorvejskørsel – og ved hjælp af radar og kamera opfanger den andre køretøjer i nærheden og hjælper føreren med at undvige, hvis et eventuelt sammenstød opfanges.

Den nye 2.0-liters EcoBlue-dieselmotor med 238 hk er kombineret med en ny 8-trins automatgearkasse med Adaptive Shift Scheduling og Adaptive Shift Quality Control, som forholder sig til førerens kørestil og samtidig optimerer gearskiftene. I forbindelse med den nye dieselmotor er det smidige firehjulstræk Intelligent All Wheel Drive standard. Motoren er udstyret med SCR-katalysator som sørger for markant forbedret reduktion af NOx-partikler.

Trådløs opladning gør det muligt at oplade kompatible elektroniske apparater helt uden kabel, og Fords SYNC3-infotainmentsystem giver føreren mulighed for at kontrollere en forbundet smartphone, lydanlægget, navigationssystemet og klimaanlægget med stemmekommandoer eller via den store 8” touchscreen. Det er også muligt at opgradere den fornyede Edge med et premium-lydanlæg fra B&O PLAY, og den store luksusbil fås også med ny digital 3D-instrumentering, panoramaglastag i hele tagets længde, opvarmede og kølede forsæder, og varme i bagsædet og i rattet.

”Den nye Edge hjælper med vores mest avancerede førerassistancesystemer til dato kunderne med at klare sig ustressede gennem trafik, hvor man kører kofanger mod kofanger. De kan køre af sted i høj komfort hjulpet på vej af vores raffinerede og brændstoføkonomiske EcoBlue-dieselmotor med 238 hk og den nye automatgearkasse. Den fornyede Edge er vores mest sofistikerede SUV, og den er vort hidtil bedste bud til de mange europæiske kunder, som søger over i SUV-formatet,” siger Roelant de Waard, Vicepræsident for marketing, salg og service hos Ford Europa.

Plads til alt, hvad familien kan finde på

Familier kommer i alle størrelser, og med Fords nye Tourneo-familie er der virkelig en rummelig bil – om familien så består af fem, syv eller ni personer. Øverst i Tourneo-familien står den rummelige Tourneo Custom, som kan konfigureres med seks, otte eller ni siddepladser – sidstnævnte med seks individuelle sæder, som kan arrangeres i overfor hinanden, hvilket er unikt i segmentet. Den opgraderede Tourneo Custom kan kendes på en meget markant front og en helt ny kabineindretning med markant forbedret materialekvalitet.

Tourneo Connect er midterste medlem i den rummelige trio fra Ford, og den kan leveres med enten fem eller syv siddepladser. Den introduceres i sin faceliftede udgave med nye og meget økonomiske motorer: en nye 1,5-liters EcoBlue-dieselmotor med mulighed for en 8-trins automatgearkasse og Fords prisbelønnede 1-liters EcoBoost-benzinmotor, som i Tourneo Connect har det brændstofbesparende system med cylinderdeaktivering. Som det gælder den større Tourneo Custom, har også Tourneo Connect et mere sofistikeret og elegant design med en ny front, og også i den er der opgraderinger af materialekvaliteten. Den nye Tourneo Connect kommer ikke til Danmark.

Den kompakte Tourneo Courier med fem sæder nyder som de større modeller godt af en grundig opgradering med et fornyet design af fronten, og også den kommer med opdaterede motorer. Nyt er også manuel gearkasse med seks trin som standard og mulighed for Fords SYNC 3-infotainmentsystem. Den nye Tourneo Courier kommer ikke til Danmark.

Nye LEGO Speed Champions-sæt

På Ford-standen på biludstillingen i Genève kan man også møde nyheder i en ganske anden størrelse, nemlig to nye LEGO-sæt fra LEGO Speed Champions-serien. Designerne hos LEGO har genskabt det vilde udtryk fra M-Sport Ford Fiesta WRC-bilen og en 1968-udgave af Ford Mustang Fastback.

Sættet med den nye M-Sport Ford Fiesta WRC med 203 individuelle dele inkluderer et udvalg af forskellige hjul og to forskellige motorhjelme – den ene med spotlys til nattekørsel og autentisk miniature-racergrafik. Der medfølger en LEGO-figur med hjelm og racerdragt.

På Ford-standen i Genève er der også mulighed for at posere sammen med en Ford GT-racerkører i LEGO i naturlig størrelse foran et podium. Den 184 cm høje fører er skabt af intet mindre end 67.252 LEGO-klodser, og det har taget et trænet hold af LEGO-byggere 304 timer at føre værket ud i livet.

Følg med

Fords pressekonference finder sted tirsdag morgen kl. 08.00. Du kan se pressekonferencen live på geneva2018.fordpresskits.com. Her finder du også billeder og materiale på Fords nyheder ved Genève. Du kan også læse mere på Fords online press kit: http://geneva2018.fordpresskits.com/ 

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

BULLITT and all related characters and elements © & ™ Warner Bros. Entertainment Inc. (s18)

Related links

Emner

Kategorier


About Ford Motor Company

Ford Motor Company is a global company based in Dearborn, Michigan. The company designs, manufactures, markets and services a full line of Ford cars, trucks, SUVs, electrified vehicles and Lincoln luxury vehicles, provides financial services through Ford Motor Credit Company and is pursuing leadership positions in electrification, autonomous vehicles and mobility solutions. Ford employs approximately 202,000 people worldwide. For more information regarding Ford, its products and Ford Motor Credit Company, please visit www.corporate.ford.com.

Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 50 individual markets and employs approximately 54,000 employees at its wholly owned facilities and approximately 69,000 people when joint ventures and unconsolidated businesses are included. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford Europe operations include Ford Customer Service Division and 24 manufacturing facilities (16 wholly owned or consolidated joint venture facilities and eight unconsolidated joint venture facilities). The first Ford cars were shipped to Europe in 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark